17 Δεκεμβρίου 2015

Βασίλης Παζάρας:ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Στην τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε τη Δευτέρα 14 
Δεκεμβρίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παζάρας Βασίλης είπε τα εξής:


κ. Πρόεδρε,
ακούσαμε σήμερα το Δήμαρχο να επικαλείται πολλές φορές τη νομιμότητα.
Την επίκλησή της την έχουμε ακούσει και σε προηγούμενες συνεδριάσεις του
Δημοτικού Συμβουλίου.
Η νομιμότητα κατά το Δήμαρχο έγκειται στο ότι το τεχνικό πρόγραμμα θα έπρεπε να ψηφισθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το άρθρο 208 του νόμου 3463/2006.
Αν είναι έτσι όπως ισχυρίζεστε, τότε γιατί κ. Δήμαρχε φέρατε στις 10 και 24 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα για συζήτηση και ψήφιση;
Δεν παρανομήσατε τότε;
Το άρθρο του νόμου που επικαλείστε αναφέρει ότι " τα Δημοτικά Συμβούλια οφείλουν
(τονίζω το οφείλουν), δύο μήνες πριν την έναρξη του οικονομικού έτους να αποφασίζουν για το ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα ".
Το οφείλουν δεν σημαίνει υποχρεούνται.
Αν ίσχυε αυτό, η παράγραφος 3, του άρθρου 2, της με αριθ. 26945/31-7-2015 Κοινής Υπουργικής απόφασης δεν θα ανέφερε ότι " το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίζεται εντός της προθεσμίας ψήφισης του προϋπολογισμού ".
Μάλιστα δεν θα ήταν και με έντονα γράμματα στο έγγραφο του Τμήματος Διοικητικού - Οικονομικού νομού Ευβοίας, της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας.
Στο άρθρο 159 του του ίδιου νόμου αναφέρεται ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να έχει συνταχθεί και ψηφιστεί έως το τέλος του έτους. 
κ. Πρόεδρε, έχω να πω στο σώμα , αν κάποιος έχει λάθος γνώμη για ένα θέμα και συνεχίζει να τη στηρίζει, τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, τα περισσότερα από αυτά δεν περιποιούν τιμή σε αυτόν.
Επίσης δεν μπορεί να γίνεται κάποιος πιστευτός, αν στο ψέμα του προσθέσει και μερικές αλήθειες. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Γι΄αυτά που μόλις είπα, έχω παραδείγματα από λεχθέντα σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια. Αν μου ζητηθεί θα σας πω.
 Επανερχόμενος στο θέμα, διαβάζω από τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου για το θέμα του προϋπολογισμού:
Παζάρας: " να ΄ρθει προς συζήτηση για όγδοη φορά το τεχνικό πρόγραμμα τροποποιημένο, στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, σε ξεχωριστή συνεδρίαση για συζήτηση και ψήφιση ο προϋπολογισμός με ενσωματωμένο το εγκεκριμένο τεχνικό πρόγραμμα ".
Κουκουρίκος: " ν' αναβληθεί η συζήτηση του θέματος και να μπει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο η έγκριση του τεχνικού προγράμματος. Στη συνέχεια σαν μοναδικό θέμα η έγκριση του προϋπολογισμού, όσο γίνεται πιο σύντομα.
Είπε επίσης πως είναι βέβαιος, χωρίς αυτό να είναι γραμμένο στα πρακτικά, ότι το τεχνικό πρόγραμμα θα ψηφιστεί.
Την απόφαση αυτή πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο και σήμερα αντί να συζητήσουμε το τεχνικό πρόγραμμα, συζητάμε τον προϋπολογισμό.
Τελειώνοντας αυτό που μπορώ να πω είναι " ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ".
Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.