20 Δεκεμβρίου 2015

Η τελευταία χάρτινη είδηση στη Βόρεια Εύβοια

του Πάνου Β.
Ο τελευταίος χάρτινος Παλμός της Βόρειας Εύβοιας κυκλοφόρησε το Σάββατο 19 Δεκέμβρη του 2015.Μετά από 337 φύλλα και 7 χρόνια παρουσίας ο Παλμός  προχωράει στη νέα εποχή, του αποκλειστικά ηλεκτρονικού τύπου.
Η τελευταία επαρχιακή εφημερίδα της Βόρειας Εύβοιας, μετά την Βόρεια Εύβοια το 2011,δίνει κι αυτή τη μάχη για τη συνέχειά της μέσα από το χώρο του διαδικτύου αφήνοντας πίσω το δαπανηρό αλλά και παρωχημένο χαρτί.Έχοντας ζήσει από κοντά αρκετές από τις χαρές και αυτού του εντύπου , έχοντας καταλάβει για αρκετά φύλλα χώρο έκφρασης, δεν μπορώ παρά να αισθανθώ συγκίνηση για το τέλος του μυρωδάτου χαρτιού του.Όμως όπως
αποχωριστήκαμε τα δισκάκια των 45 στροφών για να ακούμε μουσική σε mp3, αποχωριζόμαστε και τις εφημερίδες για να τις συναντήσουμε ξανά και διαφορετικά στο Ίντερνετ.
Η δημιουργία του ιστοχώρου   www.palmosev.gr με επαγγελματικές προδιαγραφές, επώνυμες ειδήσεις και ρεπορτάζ από το χώρο της Βόρειας Εύβοιας είναι το επόμενο στοίχημα που καλείται να κερδίσει η εκδότρια της εφημερίδας Πάρη Ντελκή και το επιτελείο του Παλμού Αντώνης Σκούρας, Ελβίρα Βολανάκη, Αχιλλέας Κάπρος και Χάρης Καπόλος.
Η επιτυχία και η οργάνωση του έντυπου Παλμού δίνουν την εμπειρία και τα εχέγγυα ότι και ο ηλεκτρονικός Παλμός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, προσφέροντας αξιοπιστία και υπεύθυνη ενημέρωση.Η ηλεκτρονική ενημέρωση της περιοχής έχει αρκετές ποιοτικές ερασιτεχνικές σελίδες αλλά και ουσιαστικό ανταγωνισμό με δεκάδες ανώνυμα (και πολλές φορές ανεύθυνα) μπλογκ, που ανέξοδα και χωρίς επιπτώσεις αναμασούν ειδήσεις ή και στην ανάγκη κατασκευάζουν τέτοιες.
Η επαγγελματικού τύπου ηλεκτρονική ειδησεογραφία στη Βόρεια Εύβοια θα δοκιμάσει τα πρώτα της βήματα και οι οιωνοί είναι άριστοι.
Συμμετέχοντας όλα αυτά τα χρόνια στους καημούς και τις λύπες της αρρώστιας που λέγεται "Τύπος της Βόρειας Εύβοιας" γνωρίζοντας ότι  τα θετικά σχόλια μέχρι και η κατακραυγή είναι λίπασμα αυτής της προσπάθειας, εύχομαι στη Πάρη και στους ανθρώπους της, Καλή Επιτυχία στο νέο δρόμο τους.
Η παραδοσιακή σελίδα της Βόρειας Εύβοιας voriaevia.blogspot.gr με όλα της τα παρακλάδια, χαιρετίζει τη νέα αυτή περίοδο του ηλεκτρονικού Παλμού και όπως πάντα θα είναι στο πλευρό του.
Γιατί η ενημέρωση , ο πολιτισμός και η ιστορία της Βόρειας Εύβοιας χρειάζονται ανθρώπους και όχι μόνο λόγια.

περισσότερα από τους ίδιους :


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.