Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πες πες, κάτι θα μείνει...

του Πάνου Β.
Ο παραλογισμός των μνημονίων έχει φέρει και τον εσωτερικό παραλογισμό.
Το μόνο που κάνει κάποιος είναι απλά να γίνεται φανατικός οπαδός ή να διαβάζει, να απορεί και να αποστασιοποιείται.
Είδα την ωραία συνέντευξη στην Ελβίρα Βολανάκη του Παλμoύ, των αγροτών στο μπλόκο του Μαντουδίου.

Ο επί χρόνια ηγέτης του ΠΑΜΕ,του ΚΚΕ,της Λαϊκής Συσπείρωσης,και των αγροτών, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη περιοχή Στάθης Λιαγκάκης, μίλησε για τους τραμπούκους,ψεύτες κλπ του ΣΥΡΙΖΑ, που οφείλουν σύμφωνα με τη φαιά αποψή του να καταθέτουν εχέγγυα νομιμοφροσύνης στο μπλόκο των συντρόφων του,χωρίς να μπορούν να μιλήσουν πουθενά!
Σιγά μη τους αφήσουμε να πούνε τις απόψεις του λέει ο πλατιά δημοκράτης συντοπίτης
μας.Παράλληλα μας διαφωτίζει πλήρως για το τι συνέβη στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαντούδι. Και ο λόγος του είναι αγωνιστικά αληθοφανής για όσους δεν ρώτησαν να μάθουν.
Η κοινή συμπόρευση ,τυχαία ή ηθελημένη με την ακροδεξιά θρέφει το αυγό του φιδιού σε πολλούς τόπους με πολλούς τρόπους.Τα λάφυρα από τα αφύλακτα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα τρακτέρ προϊδεάζουν ότι τη λαίλαπα των αγωνιστικών αντιδράσεων του ΚΚΕ,  της ΧΑ και των θολών συνοδοιπόρων θα διαδεχτούν πιθανά τα παλουκωμένα κεφάλια, όσων τολμούν να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα.


Πίσω από αυτές τις απόψεις ο νυν υπερ πάντων και κατά του ΣΥΡΙΖΑ αγώνας του ΚΚΕ, δεν έχει να κάνει με αντιμνημονιακές πολιτικές, αλλά με αυτό το ορθόδοξο κόμπλεξ περισσής αρτιστεροσύνης, που τυραννά το τελευταίο κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης λίγο πριν διαλυθεί τελείως.
30 αγρότες θεωρούν δικαίωμα διαμαρτυρίας να αποκλείουν το δρόμο προς τον νότο της Βόρειας Εύβοιας, άλλοι τόσοι στην Ιστιαία.Αποκλείουν την ελάχιστη χειμωνιάτικη κίνηση των Σαββατοκύριακων, σταμάτησαν τη κυκλοφορία του Θρησκευτικού και Μοναχικού τουρισμού της περιοχής θεωρώντας το δικαίωμα του αγώνα τους,πληγώνοντας ακόμα περισσότερο τον τόπο τους χωρίς οι ίδιοι να χάνουν τίποτα.Πιθανά τη σύνταξή τους σε 10-20-30 χρόνια ή τη κοινωνική ασφάλιση που δεν έχει κανείς.Λες και ξέρουν τι θα γίνει τότε όπως ήξεραν τι θα γινόταν στη Σοβιετική Ένωση το 80, οι παντογνώστες του "παλλαϊκού κράτους".
Από τα προκλητικά 30.000 αφορολόγητο του ασύδοτου ΠΑΜΕ, πέσαν στα 12000 και λοιπά, κλείνοντας το δρόμο με τρακτέρ των 100.000 ευρώ, σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα του πραγματικά φτωχού κολίγα του Κιλελέρ. Από την άλλη η τροφοδοσία με αγροτικά προϊόντα στις λαϊκές της Αθήνας γίνεται κανονικότατα με αγρότες ή και δουλικά που τους δουλεύουν, ενώ ο επαναστάτης του ΠΑΜΕ Νίκαιας ή Προμαχώνα καθορίζει την εθνική πολιτική. Κλείνουν τα σύνορα ενώ οι προσφυγικές ροές προσπαθούν να συμβαδίσουν με τις ροές των εγκλωβισμένων φορτηγατζήδων, ΙΧήδων κλπ.
Περιμένει κανείς άραγε να βρει δρόμο για συμφωνία το ΚΚΕ με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;Το μάτι τους γυαλίζει , περισσότερο του δυστυχή Κυριάκου, όσο ποτέ άλλοτε να ρίξουν τη κυβέρνηση, να μην έχουν το άγχος της διαφορετικής αριστεράς, αρνούμενοι κάθε πιθανότητα συμφωνίας.Ο διαρκής αγώνας τους έγινε λιβανιστήρι στο δημοκρατικό ΣΚΑΙ μετά το πούλημα του 902, που έτσι κι αλλιώς το έβλεπαν μόνο οι πορωμένοι.


Ακόμα και το ελάχιστο νομοσχέδιο αλληλεγγύης στο παράλληλο πρόγραμμα, το σύμφωνο συμβίωσης του ανθρωπισμού, βρήκαν το βράχο των ορθοδόξων απέναντι και σίγουρα μέχρι να ανατραπεί η ΕΕ-που επιδοτεί τους αγρότες- και ο παγκόσμιος καπιταλισμός καμιά συμφωνία πουθενά δεν θα κάνει το ΚΚΕ.Μόνο θα κριτικάρει τους αγώνες των άλλων.
Τα προβλήματά μας σαν κοινωνία είναι τεράστια.Πέρα από τους ψευτοαγωνιστές υπάρχουν και οι αλληλέγγυοι που προσπαθούν να δώσουν λύσεις στη Λέσβο, στα κοινωνικά στέκια της χώρας.Το να ξενυχτάς στις παραλίες των ακριτικών νησιών δεν αξίζει τη συμπόρευση των Ελλήνων θολωμένων ορθοδόξων αριστερών, αξίζει όμως το να παρεμποδίζεις τη κυκλοφορία μιας πληγωμένης χώρας για να ανέβει το ποσοστό σου στο ..17% και πάλι.
Ένας κόσμος που αλλάζει ραγδαία , δίνει στη Μέρκελ προοδευτικότερο ρόλο για το προσφυγικό, από ότι στον Κουτσούμπα. Δίνει την απαίτηση από κάθε κυβέρνηση ο συνταξιούχος να έχει να πάρει τις πενταροδεκάρες επιβίωσης αντί να ελπίζει στη δεύτερη παρουσία του κομμουνισμού επί της γης.
Ο φτωχός κόσμος στον πλανήτη Γη έχει ξεπετάξει το δογματισμό της αριστεράς και προχωρά αλληλέγγυος και ψυχωμένος.Στην Ελλάδα της παρακμής υπάρχει κόσμος από δω και από κει,  που σκέφτεται, που λοιδορεί, που παραδίνεται.Υπάρχει κόσμος που τα παραδίδει όλα στο φασισμό κάθε μορφής και υπάρχει κι ο ανώνυμος ψαράς που βουτάει να σώσει το παιδί που πνίγεται χωρίς να περιμένει να τελειώσει ο ιμπεριαλισμός με τη Συρία.
Η ελευθερία λόγου είναι ακόμα ένα δικαίωμα που έχουμε, χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνεί ή να το εγκρίνει το ίσως ΙΣΙΣ του Περισσού.
Και η ελευθερία να διαβάζουμε.






Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,