21 Φεβρουαρίου 2016

Πες πες, κάτι θα μείνει...

του Πάνου Β.
Ο παραλογισμός των μνημονίων έχει φέρει και τον εσωτερικό παραλογισμό.
Το μόνο που κάνει κάποιος είναι απλά να γίνεται φανατικός οπαδός ή να διαβάζει, να απορεί και να αποστασιοποιείται.
Είδα την ωραία συνέντευξη στην Ελβίρα Βολανάκη του Παλμoύ, των αγροτών στο μπλόκο του Μαντουδίου.

Ο επί χρόνια ηγέτης του ΠΑΜΕ,του ΚΚΕ,της Λαϊκής Συσπείρωσης,και των αγροτών, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη περιοχή Στάθης Λιαγκάκης, μίλησε για τους τραμπούκους,ψεύτες κλπ του ΣΥΡΙΖΑ, που οφείλουν σύμφωνα με τη φαιά αποψή του να καταθέτουν εχέγγυα νομιμοφροσύνης στο μπλόκο των συντρόφων του,χωρίς να μπορούν να μιλήσουν πουθενά!
Σιγά μη τους αφήσουμε να πούνε τις απόψεις του λέει ο πλατιά δημοκράτης συντοπίτης
μας.Παράλληλα μας διαφωτίζει πλήρως για το τι συνέβη στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαντούδι. Και ο λόγος του είναι αγωνιστικά αληθοφανής για όσους δεν ρώτησαν να μάθουν.
Η κοινή συμπόρευση ,τυχαία ή ηθελημένη με την ακροδεξιά θρέφει το αυγό του φιδιού σε πολλούς τόπους με πολλούς τρόπους.Τα λάφυρα από τα αφύλακτα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα τρακτέρ προϊδεάζουν ότι τη λαίλαπα των αγωνιστικών αντιδράσεων του ΚΚΕ,  της ΧΑ και των θολών συνοδοιπόρων θα διαδεχτούν πιθανά τα παλουκωμένα κεφάλια, όσων τολμούν να βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα.


Πίσω από αυτές τις απόψεις ο νυν υπερ πάντων και κατά του ΣΥΡΙΖΑ αγώνας του ΚΚΕ, δεν έχει να κάνει με αντιμνημονιακές πολιτικές, αλλά με αυτό το ορθόδοξο κόμπλεξ περισσής αρτιστεροσύνης, που τυραννά το τελευταίο κομμουνιστικό κόμμα της Ευρώπης λίγο πριν διαλυθεί τελείως.
30 αγρότες θεωρούν δικαίωμα διαμαρτυρίας να αποκλείουν το δρόμο προς τον νότο της Βόρειας Εύβοιας, άλλοι τόσοι στην Ιστιαία.Αποκλείουν την ελάχιστη χειμωνιάτικη κίνηση των Σαββατοκύριακων, σταμάτησαν τη κυκλοφορία του Θρησκευτικού και Μοναχικού τουρισμού της περιοχής θεωρώντας το δικαίωμα του αγώνα τους,πληγώνοντας ακόμα περισσότερο τον τόπο τους χωρίς οι ίδιοι να χάνουν τίποτα.Πιθανά τη σύνταξή τους σε 10-20-30 χρόνια ή τη κοινωνική ασφάλιση που δεν έχει κανείς.Λες και ξέρουν τι θα γίνει τότε όπως ήξεραν τι θα γινόταν στη Σοβιετική Ένωση το 80, οι παντογνώστες του "παλλαϊκού κράτους".
Από τα προκλητικά 30.000 αφορολόγητο του ασύδοτου ΠΑΜΕ, πέσαν στα 12000 και λοιπά, κλείνοντας το δρόμο με τρακτέρ των 100.000 ευρώ, σε πλήρη αντίθεση με την εικόνα του πραγματικά φτωχού κολίγα του Κιλελέρ. Από την άλλη η τροφοδοσία με αγροτικά προϊόντα στις λαϊκές της Αθήνας γίνεται κανονικότατα με αγρότες ή και δουλικά που τους δουλεύουν, ενώ ο επαναστάτης του ΠΑΜΕ Νίκαιας ή Προμαχώνα καθορίζει την εθνική πολιτική. Κλείνουν τα σύνορα ενώ οι προσφυγικές ροές προσπαθούν να συμβαδίσουν με τις ροές των εγκλωβισμένων φορτηγατζήδων, ΙΧήδων κλπ.
Περιμένει κανείς άραγε να βρει δρόμο για συμφωνία το ΚΚΕ με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;Το μάτι τους γυαλίζει , περισσότερο του δυστυχή Κυριάκου, όσο ποτέ άλλοτε να ρίξουν τη κυβέρνηση, να μην έχουν το άγχος της διαφορετικής αριστεράς, αρνούμενοι κάθε πιθανότητα συμφωνίας.Ο διαρκής αγώνας τους έγινε λιβανιστήρι στο δημοκρατικό ΣΚΑΙ μετά το πούλημα του 902, που έτσι κι αλλιώς το έβλεπαν μόνο οι πορωμένοι.


Ακόμα και το ελάχιστο νομοσχέδιο αλληλεγγύης στο παράλληλο πρόγραμμα, το σύμφωνο συμβίωσης του ανθρωπισμού, βρήκαν το βράχο των ορθοδόξων απέναντι και σίγουρα μέχρι να ανατραπεί η ΕΕ-που επιδοτεί τους αγρότες- και ο παγκόσμιος καπιταλισμός καμιά συμφωνία πουθενά δεν θα κάνει το ΚΚΕ.Μόνο θα κριτικάρει τους αγώνες των άλλων.
Τα προβλήματά μας σαν κοινωνία είναι τεράστια.Πέρα από τους ψευτοαγωνιστές υπάρχουν και οι αλληλέγγυοι που προσπαθούν να δώσουν λύσεις στη Λέσβο, στα κοινωνικά στέκια της χώρας.Το να ξενυχτάς στις παραλίες των ακριτικών νησιών δεν αξίζει τη συμπόρευση των Ελλήνων θολωμένων ορθοδόξων αριστερών, αξίζει όμως το να παρεμποδίζεις τη κυκλοφορία μιας πληγωμένης χώρας για να ανέβει το ποσοστό σου στο ..17% και πάλι.
Ένας κόσμος που αλλάζει ραγδαία , δίνει στη Μέρκελ προοδευτικότερο ρόλο για το προσφυγικό, από ότι στον Κουτσούμπα. Δίνει την απαίτηση από κάθε κυβέρνηση ο συνταξιούχος να έχει να πάρει τις πενταροδεκάρες επιβίωσης αντί να ελπίζει στη δεύτερη παρουσία του κομμουνισμού επί της γης.
Ο φτωχός κόσμος στον πλανήτη Γη έχει ξεπετάξει το δογματισμό της αριστεράς και προχωρά αλληλέγγυος και ψυχωμένος.Στην Ελλάδα της παρακμής υπάρχει κόσμος από δω και από κει,  που σκέφτεται, που λοιδορεί, που παραδίνεται.Υπάρχει κόσμος που τα παραδίδει όλα στο φασισμό κάθε μορφής και υπάρχει κι ο ανώνυμος ψαράς που βουτάει να σώσει το παιδί που πνίγεται χωρίς να περιμένει να τελειώσει ο ιμπεριαλισμός με τη Συρία.
Η ελευθερία λόγου είναι ακόμα ένα δικαίωμα που έχουμε, χωρίς να είναι απαραίτητο να συμφωνεί ή να το εγκρίνει το ίσως ΙΣΙΣ του Περισσού.
Και η ελευθερία να διαβάζουμε.


2 σχόλια :

 1. Ο κ. Πάνος Β......(πολύ επώνυμο κείμενο), όπως και τα πρόθυμα παπαγαλάκια των αστικών ΜΜΕ (μαζί και του ΣΚΑΙ), στάζουν χολή για κάθε φύλλο που τείνει να κουνηθεί απέναντι στην πολιτική που ακόμη υπόσχεται και ας τον εξαθλιώνει, στον χιλιοβασανισμένο λαό να μην είναι ανυπόμονος και να περιμένει τη...Δευτέρα Παρουσία ώστε να απολαύσει τις "ελευθερίες" και όλα τα καλά που του υπόσχεται η "όαση" δηλαδή ο Καπιταλισμός. Ψάχνω ειλικρινά να βρω τη διαφορά αυτού που μας προτείνει ο κ. Πάνος Β..... με το "Σφάξε με Αγά μ' ν' αγιάσω". Επειδή όμως υπάρχουν και άνθρωποι που μάθανε από την ιστορία και τους αγώνες των προγόνων τους (αλήθεια παρόμοια κριτική δεν θα ασκούσατε και για αυτούς που ανά την ιστορία ξεσηκώνονταν ενάντια σε κάθε αδικία και εκμετάλλευση), μάθανε λοιπόν να μην σκύβουν το κεφάλι αλλά να αγωνίζονται και έτσι ο κόσμος να τραβάει μπροστά (μεταφράζοντας και τους στοίχους "Με φωτιά και με τσεκούρι, πάντα ο κόσμος προχωρά").
  Όσο λοιπόν εσείς και οι ομοϊδεάτες σας κ. Πάνο Β..... προτείνεται στο λαό να κάθεται στα αυγά του και να αναμένει την καταδίκη του (ε, ώστε να λειτουργεί και αυτός ο μοναστηριακός και θρησκευτικός τουρισμός βρε αδερφέ), εμείς αντίθετα σας ενημερώνουμε πως όπως το φαινόμενο της πεταλούδας λέει "αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στον Αμαζόνιο, μπορεί να φέρει βροχή στην Κίνα", θα είμαστε οι πρώτοι που θα το αντιληφθούμε, θα το μελετήσουμε και αναλόγως θα δράσουμε ώστε ο αδύναμος να μην "λουστεί" στην προκειμένη περίπτωση από την καταιγίδα των αντιλαϊκών σχεδίων της όποιας κυβέρνησης που τείνει να το κάνει!
  Όσο για τον τίτλο του άρθρου, δεν γνωρίζω αν είναι το μοναδικό που έχει ο κ. Πάνος Β..... διδαχτεί και αποστηθίσει από τον Γκέμπελς γιατί στο κύριο περιεχόμενο του κειμένου, από αντικομμουνισμό τα πάει περίφημα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν εσύ είσαι κομμουνιστής με ταμπέλα, εγώ δεν μοιάζω και πολύ φασίστας όπως σε βολεύει..Για Γκέμπελς ρώτα τι κάνατε στη σύσκεψη και πες μου και μένα.
   Αν τελικά το ΠΑΜΕ σας λέει το μόνο σωστό στο κόσμο, τότε δεν χρειάζεσαι άλλες γραφές να διαβάσεις...
   Καλή επιτυχία σε ότι δίκιο βρίσκεις στον αγώνα σου!
   Βασιλόπουλος Π. για να μη μπερδεύεσαι με ανωνύμους, σύντροφε αλλοτινών εποχών.

   Διαγραφή

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.