Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μαζική εξόντωση σκύλων



ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ «ΗΡΑ»


Μαζική εξόντωση σκύλων στην Ιστιαία Βόρειας Εύβοιας

Πρόγραμμα μέριμνας για τα ζώα των Δήμων ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Β.ΕΥΒΟΙΑΣ ΗΡΑ

Το Φιλοζωικό Σωματείο ΗΡΑ, καταδικάζει για άλλη μια φορά τη μαζική εξόντωση επτά σκύλων στην Ιστιαία – Βόρεια Εύβοια – και καλεί άμεσα το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού να πάρει θέση για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα και να αναλάβει τα όσα νόμιμα ορίζει ο Φιλοζωικός Νόμος, ώστε να προστατεύσει και να περιθάλψει τις αδέσποτες ψυχές.
Η ΗΡΑ ειδοποιήθηκε από πολίτες για τη μαζική δηλητηρίαση σκύλων από φόλες, τα άψυχα
σώματα των οποίων ήταν διάσπαρτα ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης.
Πρόκειται για ζώα που φρόντιζαν φιλόζωοι της περιοχής, τα οποία τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν στειρωθεί.
Απευθύνουμε και πάλι έκκληση για συμπαράσταση από όλο το φιλοζωικό κόσμο, μακριά από κλίκες και προσωπικές αντιπαραθέσεις. Η ΗΡΑ είναι το νόμιμο Φιλοζωικό Σωματείο της Βόρειας Εύβοιας και τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε καμία περίπτωση δεν τιμούν κανέναν πόσο μάλλον τους φιλόζωους της Βόρειας Εύβοιας.
Κοινός στόχος όλων μας, είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΘΕ ΑΔΕΣΠΟΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΚΑΘΕ ΑΔΥΝΑΜΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ και όχι η προσωπική προβολή, οι φιέστες και οι φωτογραφήσεις για λόγους δημοσιότητας.
Φίλες και φίλοι, σε καθημερινή βάση τα περιστατικά κακοποίησης αυξάνουν όλο και περισσότερο. Οι Αρχές επιτέλους οφείλουν να σεβαστούν το ΝΟΜΟ και να συνεργαστούν με το Φιλοζωικό Σωματείο.
Από εμάς όλους εξαρτάται να σταματήσουν οι απανωτές δολοφονίες αθώων ψυχών. Η βοήθεια όλων είναι πολύτιμη! Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για παρασκηνιακές αντιπαραθέσεις και πολέμους εναντίον της ΗΡΑΣ.

Μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον των δύο Δήμων της Βόρειας Εύβοιας για το θέμα της περίθαλψης των ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ, όπως ορίζουν οι σχετικοί νόμοι (4039/12&4235/14),  είναι ΜΗΔΑΜΙΝΟ.

Αυτό οδήγησε στον αποπροσανατολισμό από το ουσιαστικό θέμα, που είναι η μη ύπαρξη αδέσποτων μέσω μίας απλής σύμβασης με κτηνίατρο αλλά και της αλλαγής του status quo των πολιτών και της πολιτείας.
Το πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ.
Η αιτία κυρίως μία.
Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής.

Υπάρχει έλλειμμα:
Α) στο να προάγει o δήμος την ιδέα της φιλοζωίας
&
Β) για ενδιαφέρον για τις υποχρεώσεις του.

Η οικονομική κρίση και τα διάφορα καθημερινά προβλήματα δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν το χαμηλότατο επίπεδο ενδιαφέροντος στο πρόγραμμα και στη λύση πρακτικών προβλημάτων του.

Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι πολλά και σε διαφορετικά επίπεδα.

Έλλειψη προσπάθειας ευαισθητοποίησης των πολιτών και προαγωγής της φιλοζωίας.

Το Φιλοζωικό Σωματείο Β.Εύβοιας  ΉΡΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σύντομα μη διαχειρίσιμο αριθμό αδέσποτων, αν δεν δοθεί έμφαση από τις δύο Δημοτικές Αρχές στη συστηματική ενημέρωση και την παιδεία, ώστε να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του.

Πέραν των ανωτέρω οι προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Β. Εύβοιας Ήρα, όσο αφορά στο πρόγραμμα και στις δράσεις των Δήμων Ιστιαίας - Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας είναι οι παρακάτω:

1. Δημιουργία αδειοδοτημένου δημοτικού κτηνιατρείου όπου θα μπορούν να προσφέρουν δωρεάν ή με κάλυψη των εξόδων τους την υπηρεσίας τους Έλληνες και αλλοδαποί εθελοντές κτηνίατροι για να στειρώνουν και να περιθάλπουν τα αδέσποτα ζώα. Σε αυτά τα δημοτικά κτηνιατρεία να μπορούν, εκτός των ΑΜΕΑ , να εξυπηρετηθούν και πολίτες με ιδιόκτητα ζώα ,οι οποίοι είναι άνεργοι ή χαμηλού οικογενειακού εισοδήματος.
Υπάρχει δουλευμένο πρόγραμμα (Ηράκλειο, Λευκάδα, Ξάνθη, Ρόδος, Βέροια, Καβάλα κλπ) όπου μπορείτε να βρείτε ‘’μπούσουλα’’ κινήσεων.

2. Δημιουργία βάσης δεδομένων στον Δήμο με τα στοιχεία όχι μόνο των αδέσποτων ζώων, αλλά και των ιδιόκτητων σκύλων και των κατόχων τους, σύμφωνα με το νόμο 4235/14 ώστε να ελέγχεται η ιχνηλασιμότητα τους. Αν λειτουργήσει σωστά η καταγραφή και η ιχνηλασιμότητα των ζώων, θα περιοριστούν σε μεγάλο βαθμό οι εγκαταλείψεις αυτών, καθώς τυχόν θάνατος η απώλεια - φέροντας υποχρεωτικά τσιπ -  θα δηλώνεται άμεσα στον κτηνίατρο και στο Δήμο.

3. Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και προαγωγή της ιδέας της υπεύθυνης φιλοζωίας.

-  Ενημέρωση των μαθητών στα σχολεία. Το πρόγραμμα «Συμβιώνω με τα ζώα γύρω μου» διαθέτει καταρτισμένους ομιλητές που έχουν προσφέρει ενημέρωση σε χιλιάδες μαθητές όλης της χώρας.
http://sumvionometazoa.wordpress.com/

- Αξιοποίηση ραδιοφωνικών σταθμών που συνεργάζονται με το Δήμο με εκπομπές για όλα τα ζώα, που θα μπορούσαμε να τις προσδιορίσουμε.

- Χρήση στα τοπικά κανάλια - με το λογότυπο και του δήμου σας -  σποτ σχετικά με διάφορα θέματα π.χ. τημη δηλητηρίαση, τη μη εγκατάλειψη, τη σίτιση και το πότισμα των αδέσποτων ζώων κλπ. και προβολή τους στα ΜΜΕ.

- Διεξαγωγή ενημερωτικών ημερίδων με ειδικούς επιστήμονες.

- Προβολή μηνυμάτων σε φωτεινούς πίνακες, όπως σε άλλους δήμους, τα οποία να αφορούν τις υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τα δικαιώματα των ζώων, τα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες του Ν.4039/12 και των τροποποιήσεων του και άλλες πληροφορίες.

- Να μπουν αφίσες που αφορούν θέματα φιλοζωίας σε λεωφορεία.

- Προγραμματισμός παραστάσεων για τα παιδιά των δημοτών του Δήμου σε συνεργασία με καλλιτέχνες και δημιουργούς που έχουν σχέση με τα ζώα.

4. Να γίνουν καμπάνιες για το θέμα της στείρωσης, του εμβολιασμού και της ηλεκτρονικής σήμανσης. Θα είναι σκόπιμο να δοθούν κίνητρα στους ιδιοκτήτες των ζώων όσον αφορά στη στείρωση π.χ. να γίνει σύμβαση με εταιρείες τροφών, σούπερ μάρκετ, να δίνουν για κάποιο διάστημα δωρεάν τροφές ή τροφές με μια καλή έκπτωση σε πολίτες που στειρώνουν τα ζώα τους. Επίσης, στα πλαίσια της ίδιας καμπάνιας να γίνουν προγράμματα μαζικών εμβολιασμών στείρωσης και ηλεκτρονικών σημάνσεων αφού πρώτα ο Δήμος έχει συνεννοηθεί με τους ιδιώτες κτηνιάτρους και έχει πετύχει ένα πολύ οικονομικότερο τιμολόγιο για αυτές τις πράξεις για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

5. Ενεργοποίηση κ συνεργασία με την Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος για τον έλεγχο της εγκατάλειψης δια της οδού επιβολής του τσιπ (πρόστιμα από την αστυνομία 300 ευρώ). Εξόρμηση κ δημοσιοποίηση αυτής της δράσης από την ίδια την Αστυνομία.

6. Καμπάνια για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων είτε από τον δρόμο είτε από το κτηνιατρείο μετά τη στείρωση, σε αντιπαραβολή με την αγορά ζώου από τα pet shop και να δοθούν επίσης κίνητρα γι’ αυτό. Απόλυτα αναγκαίο είναι να δημιουργηθεί εκτενές δίκτυο υιοθεσιών εκτός από τον ιστότοπο του δήμου και με ομάδες εθελοντών πολιτών.

7. Τοποθέτηση αριθμού ταϊστρών και ποτίστρων εξεύρεση χορηγών η με έξοδα του δήμου.

8. Προσπάθεια πάταξης του παράνομου εμπορίου μέσω ελεγκτικού μηχανισμού του Δήμου στις λαϊκές αγορές. (πουλερικά, ζώα συντροφιάς κλπ).

Οι Δήμαρχοι των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τα θέματα των ζώων με μια εντελώς διαφορετική οπτική, σύγχρονη, πολιτισμένη και αποτελεσματική προς όφελος ανθρώπων και ζώων.

Η Πρόεδρος: Λίλα Ευθυμιοπούλου
Η Γραμματέας: Γιώτα Περήφανου



ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΗΡΑ –
Τηλ: 6987920937
email: filozoikosomateiohra@gmail.com

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,