7 Ιουνίου 2016

Μεγάλη Επιτυχία σημείωσε και φέτος το "4ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα"


Ένα 2ήμερο πεζοπορίας για οικογένειες, παιδιά, κατασκηνωτές αλλά και λάτρεις των επικίνδυνων καταβάσεων
διοργάνωσε ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων

ΠΑΠΑΔΕΣ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2016 - Μοναδικό 2ήμερο πεζοπορίας και περιπέτειας στα καταπράσινα δάση των Παπάδων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 & την Κυριακή 29 Μαϊου, στα πλαίσια της διοργάνωσης "4ο Πέρασμα στα Λυκοσάνιδα Κρυμμένο Μονοπάτι Καταρρακτών" από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Παπάδων β. Εύβοιας.
Με δωρεάν συμμετοχή για όλους και σημείο εκκίνησης και για τις δύο ημέρες την θέση Κρύα Βρύση Παπάδων (Δασικό Χωριό), περισσότεροι από 150 συνολικά πεζοπόροι
όλων των ηλικιών περιηγήθηκαν στις μαγευτικές διαδρομές που προσφέρονται στην περιοχή ενώ οι πιο τολμηροί επιδόθηκαν στην αναρρίχηση στους παγωμένους Καταρράκτες.
Ορειβατικοί & Περιπατητικοί Σύλλογοι μεταξύ των οποίων ο ΕΟΣ Χαλκίδας, έτυχαν της φιλοξενίας των ντόπιων, ενώ την διοργάνωση χαιρέτησε η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Νηλέως, Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, Ελένη Γεωργάκαινα.

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε:
Σάββατο 28, πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, οικογένειες και μικροί πεζοπόροι ή αλλιώς τα μικρά "Λυκοσανιδάκια", μετά το δυναμωτικό πρωινό τους, διέσχισαν την εύκολη Πράσινη Διαδρομή μήκους 4.5χλμ, με οδηγό τον εκπρόσωπο του Δασαρχείου Λίμνης κ. Σπύρο Ζίγκηρη, και συμμετείχαν σε μια σειρά από δραστηριότητες στο δάσος όπως γνωριμία με την χλωρίδα της περιοχής και παιχνίδια ομαδικότητας. Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Συλλόγου και προσέφερε μαθήματα Πρώτων Βοηθειών και πυξίδας/προσανατολισμού ενώ, στο τέλος της ημέρας τα παιδιά γνώρισαν το άθλημα της τοξοβολίας και ζωγράφισαν στα χειροποίητα αναμνηστικά μπρελόκ από κλαδιά δέντρων που ετοίμασαν τα μέλη του Συλλόγου.
Στην συνέχεια ακολούθησε περιήγιση του Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας στην ίδια διαδρομή ενώ το βράδυ οι φίλοι και φιλοξενούμενοι διασκέδασαν στην πλατεία του χωριού, συνοδεία μουσικού σχήματος.
Κυριακή 29, και ώρα 9:00 προορισμός όλων, το Κρυμμένο Μονοπάτι των Καταρρακτών, μια επικίνδυνη διαδρομή μήκους 8.4 χλμ που κάθε φορά αποζημιώνει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. "Η τρύπα της Φοράδας", τα "Σκαλάκια" και ο Μεγαλοπρεπής Δίχαλος ύψους άνω των 30 μέτρων, είναι μόνο τρείς από τους Καταρράκτες που συναντά κανείς στον εντυπωσιακή και απαιτητική αυτή διαδρομή. Λάτρεις του είδους επιδόθηκαν στην αναρρίχηση και στο κολύμπι στα παγωμένα νερά. Η μέρα έκλεισε με το καθιερωμένο παραδοσιακό φαγητό στο καζάνι που προσέφεραν οι ντόπιοι, στο γραφικό εξωκκλήσι του Αγ. Γεωργίου.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η ανάδειξη των Δασών ως εναλλακτικό τουριστικό προορισμό & ταυτόχρονα προβολή  των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών γνωρισμάτων της περιοχής. Ο Σύλλογος προσφέρεται να ξεναγήσει όποιον φίλο επιθυμεί να επισκεπτεί και περιηγηθεί στο Μονοπάτι των Καταρρακτών ή στην ευρύτερη περιοχή, καθόλη την διάρκεια του έτους, κατόπιν συννενόησης.

Τέλος, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων απεύθυνει εγκάρδιες ευχαριστίες για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης στους:
·         Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Νηλέως κα Ελένη Γεωργάκαινα για την ζεστή αποδοχή του εγχειρήματος
·         Εκπρόσωπο Δασαρχείου Λίμνης κ. Σπύρο Ζίγκηρη για την έμπρακτη υποστήριξη
·         εθελοντές και κάτοικους που πρόσφεραν ανιδιοτελώς τον χρόνο τους
·         ανώνυμους Υποστηρικτές για τις ευγενικές χορηγίες τους

Καλή Αντάμωση στα βουνά!βίντεο:
https://www.facebook.com/100002680552527/videos/988795697886439/Υπεύθυνος Επικοινωνίας:
Γωγώ Πασσά-Αφένδρα
Γεν. Γραμματέας

Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παπάδων

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.