11 Ιουνίου 2016

ΑΜΕΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους Δημότες μας για την αίσια έκβαση της συνολικής προσπάθειας φορέων της Εύβοιας, μεταξύ των οποίων και η Δήμαρχος κ. Λίνα Ευσταθίου, σε ότι αφορά την δημιουργία υδατοδρομίου στη θαλάσσια περιοχή της Β. Εύβοιας και την άμεση λειτουργία δρομολογίων υδροπλάνων. 
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Ευσταθίου στα πλαίσια της σειράς των διεργασιών της για το θέμα αυτό συναντήθηκε με τον κ. Νικόλαο Χαραλάμπους Πρόεδρο της C.E.O. και ιδρυτή της εταιρείας Hellenic Seaplanes, εξασφαλίζοντας την λειτουργία δρομολογίων υδροπλάνων
από την θαλάσσια περιοχή της Αιδηψού προς τις Σποράδες, την Κάρυστο, την Σκύρο, την Κύμη, τον Βόλο κ.α.
Η τυπική διαδικασία αδειοδότησης θα ολοκληρωθεί μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβρη, οπότε και θα αρχίσει η κατασκευή του υδατοδρομίου. Εν αναμονή μάλιστα της σύντομης ψήφισης από την Ελληνική Βουλή του νομοθετικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίων στην Ελλάδα, ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού επιδιώκει να είναι έτοιμος ώστε να θέσει άμεσα σε λειτουργία τα προαναφερθέντα δρομολόγια.
Το έργο αυτό αναμένεται να δώσει μεγάλη πνοή ανάπτυξης στη Βόρεια Εύβοια με το δεδομένο πως το υπάρχον απαρχαιωμένο, ανεπαρκές και ανασφαλές οδικό δίκτυο δεν ευνοεί τους επιδιωκόμενους ρυθμούς της τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξής της. 
Γενικότερα η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης πολλών περιοχών (κυρίως νησιωτικών),  καθώς και στην εμπορική και κοινωνική ανάπτυξή τους.
Η γεωγραφική θέση του Δήμου μας σε συνδυασμό με τα σημαντικά τουριστικά και περιβαλλοντολογικά εφόδια που διαθέτει, παρέχει την εγγύηση πως το εγχείρημα της λειτουργίας του Υδατοδρομίου θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.


--
Δήμος Ιστιαίας - Αιδηψού
Ιστιαία 34200
Γραφείο Δημάρχου
Τηλ. 22263050010


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.