Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

η συνάντηση για το CLLD/LEADER


Ενημερωτική συνάντηση για το CLLD/LEADER στον Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου η ενημερωτική συνάντηση της Αναπτυξιακής Εύβοιας ΑΕ με τους επιχειρηματίες, τους Συλλόγους και τους κατοίκους του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας σχετικά με τα βασικά σημεία και τις επιλέξιμες Δράσεις του τοπικού προγράμματος «CLLD/LEADER Βόρειας & Κεντρικής Εύβοιας», την περιοχή παρέμβασης και τους όρους και προϋποθέσεις χρηματοδότησης.

Ο Πρόεδρος κ. Σταμάτης Γκάβαλης και τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εύβοιας ΑΕ παρουσίασαν το νέο πρόγραμμα και ανέλυσαν τον στόχο της Αναπτυξιακής Εύβοιας για την δημιουργία ενός δυναμικού και ρεαλιστικού προγράμματος για την περιοχή του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, που θα προκύψει από την ενεργή συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μέσω της καταρχήν εκδήλωσης επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, προτάσεων και τοποθετήσεις από τον Δήμαρχο κ. Χρ. Καλυβιώτη, τους Αντιδημάρχους και τους εκπροσώπους των συλλόγων που παρευρέθηκαν.
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις των Δημοτικών αρχών, των συλλόγων, των επιχειρηματιών και των ιδιωτών συνεχίζονται, με την Αναπτυξιακή Εύβοιας να έχει προγραμματίσει επισκέψεις σε κάθε Δήμο της Εύβοιας. Ακολουθούν, την Δευτέρα 11/7 στα Ψαχνά (19:30 -  Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στα Ψαχνά), την Τρίτη 12/7 στην Χαλκίδα (18:30 - Αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας επί της Λεωφόρου Χαϊνα 93) και την Τετάρτη 13/7 στην Ιστιαία (18:00 - Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιστιαία).

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα CLLD/LEADER 2014-2020 κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επικοινωνήσει είτε μέσω της σχετικής ιστοσελίδας στο evialeader.blogspot.com, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στο info@anevia.gr, είτε τηλεφωνικά στα 2221026626 και 2221089706, είτε στα γραφεία της Αναπτυξιακής Εύβοιας στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας (Λεωφ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα – Γραφεία 302 και 303).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,