9 Αυγούστου 2016

ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Τσιρώνης στη Λίμνη


Πραγματοποιήθηκε σήμερα επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος για τα δάση Γιάννη Τσιρώνη όπου συναντήθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες των Δασαρχείων όπως το Δ/ντη της Γεν. Δ/νσης Δασών Κο Δημήτριο Ντινόκα, τη Δ/ντρια Δασών Ν. Ευβοίας Δεσ.Κομίλη, την Δασάρχη Λιμνης Ζωή Κοτρώνη και τον Τμηματάρχη του Τμήματος Δασοτεχνικών Έργων Σπύρο Ζίγκηρη.
Στη Λίμνη μίλησε σε συγκέντρωση φορέων της περιοχής στο κτίριο Μελά, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων μετά την πυρκαγιά.
Σύμφωνα με συνέντευξή του στο ΑΠΕ ο υπουργός ανάμεσα σε άλλα δήλωσε :
Η ρητινοκαλλιέργεια είναι πολύτιμη για τη χώρα και η κυβέρνηση θα κάνει τα αδύνατα-
δυνατά για να στηρίξει τους ρητινοκαλλιεργητές στη Βόρειο Εύβοια που επλήγησαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά, τονίζει, μεταξύ άλλων, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος σήμερα βρίσκεται στη Λίμνη, όπου έχει συναντήσεις με φορείς περιοχής.

"Η δουλειά του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι να προστατέψουμε τα πρανή από τη διάβρωση, να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες και φυσικά τους ρητινοκαλλιεργητές. Τόσο μεγάλη καταστροφή σε ρητινοκαλλιέργεια δεν είχαμε ποτέ", σημειώνει και εκτιμά ότι σύντομα θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα σε ότι αφορά στην ανάκαμψη της πληγείσας δασικής περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Τσιρώνης υπογραμμίζει ότι οι άνυδρες χρονιές, όπως η φετινή, και η απουσία υγρασίας, αποτελούν το χειρότερο δυνατό συνδυασμό για τα δάση και τονίζει ότι η πραγματική πρόληψη για τις πυρκαγιές είναι να "ζωντανέψουν τα βουνά μας, να μπούνε μέσα οι κτηνοτρόφοι, να ζει το βουνό, να ζούνε άνθρωποι από το βουνό, να παίρνουν τα ξύλα, να ξυλεύουν. Να ζωντανέψει το βουνό. Αυτή είναι η πραγματική πρόληψη".
 "Η πρόληψη κοστίζει το ένα εκατοστό των πόρων για την πυρόσβεση και την αποκατάσταση της καταστροφής στο δάσος", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ.Τσιρώνης, μιλώντας σε σύσκεψη τοπικών φορέων στη Λίμνη.


Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος τόνισε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι ντόπιοι ρητινοσυλλέκτες και οι δασικοί συνεταιρισμοί κατά τα επόμενα 4 χρόνια στο έργο της αποκατάστασης των καταστροφών που προκάλεσε η πυρκαγιά, η οποία κατέκαψε περισσότερα από 28.000 στρέμματα χαλεπίου πεύκης. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι τα καμένα δένδρα δεν θα δοθούν για εκμετάλλευση σε εμπόρους, αλλά μόνο στους δασικούς συναιτερισμούς προκειμένου να κατασκευαστούν κορμοφράγματα και άλλες υποδομές για την αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων τον χειμώνα και ό,τι περισσέψει θα δοθούν στους κατοίκους για καυσόξυλα.

πηγή: http://www.amna.gr/article/121569/Se-dasikous-sunetairismous-i-ekmetalleusi-ton-kamenon-dendron-sti-B.-Euboia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.