27 Οκτωβρίου 2016

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ


ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ   ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ  ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

Με το 2ο βραβείο (silver) στην κατηγορία Τουρισμός, στον Διαγωνισμό BEST CITY AWARDS 2016, διακρίθηκε ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού για την πρόταση με  τίτλο:
Lost In Jazz ‘n Lost Cities|Αναβίωση Ιστορικών προορισμών.
Κισσός(2013) - Τσαγκαράδα (2014-15-16) - Αιδηψός (2017).
Το Lost In Music/Jazz ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 στην Τσαγκαράδα του Πηλίου και είναι ένας Μουσικός Κύκλος, που συμμετέχουν διεθνώς καταξιωμένοι καλλιτέχνες με όραμα να ταξιδεύσει το όραμα του Πολιτιστικού Τουρισμού στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.
Οι εκδηλώσεις έχουν κύριο αποδέκτη την τοπική κοινωνία με ορατές και
προσμετρούμενες συνέπειες. Έχει καταγραφηφεί μεγάλη συμμετοχή των παιδιών από το 2013, ενώ σημειώθηκε σημαντιική εισρροή καλλιτεχνών από το εξωτερικό που στηρίζουν την ιδεά. Περιλαμβάνουν συναυλίες Μουσικής Δωματίου και Jazz, εργαστήρια Δημιουργικής κίνησης (Σώμα-Φωνή-Μουσική-Φύση), προβολές.
Στόχοι της πρότασης είναι η ενίσχυση του Πολιτιστικού Τουρισμού όλο τον χρόνο, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η αξιοποίηση φυσικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού και η καλλιτεχνική διαπαιδαγώγηση σε απομονωμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.
Η αναβίωση της ιστορικής λουτρόπολης της Αιδηψού μέσα από το Lost In Jazz και η ανάδειξή της στο εξωτερικό είναι ένας από τους στόχους της πρότασης και ταυτόχρονα εφαρμογή πολιτιστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων όλο τον χρόνο για την τοπική κοινωνία.
Κατά την υλοποίηση της πρότασης θα γίνει επιλογή ιδιαίτερων τοποθεσιών (ιστορικά μνημεία, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους) εντός της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού διασφαλίζοντας υψηλή ποιότητα και αισθητική για το πολιτιστικού προϊόν. Η αναπαραγωγή και διάδοση των εκδηλώσεων  προβλέπει εκπαιδευτικά και μουσικά ντοκιμαντέρ.
To περιεχόμενο της πρότασης θα αναρτηθεί στο site του Δήμου και οι δράσεις θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο του 2017.
Ιδέα-Καλλιτεχνική επιμέλεια
Άννα Βαφειάδου-Μουσικοπαιδαγωγός

MSc Environmental Urban Design

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.