Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το ΕΚΑΒ απαντά σε ανακρίβειες

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Αθήνα 30 Νοεμβρίου 2016 


Απάντηση του ΕΚΑΒ για το: «Ακάλυπτη ακόμη και από ασθενοφόρα η Βόρεια Εύβοια»

Στις 28/11/2016 και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα Palmosev.gr, δημοσιεύτηκε το παντελώς ανακριβές άρθρο με τίτλο: «Ακάλυπτη ακόμη και από ασθενοφόρα η Βόρεια Εύβοια», το οποίο μάλιστα την ίδια ημέρα αναδημοσιεύτηκε και από άλλα sites.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε με πόση μεγάλη ευκολία και ανευθυνότητα οι διαχειριστές σχετικών ιστοσελίδων, αναδημοσιεύουν κείμενα με ανακριβή στοιχεία από τον καθένα, χωρίς να μπουν καν στον κόπο προηγουμένως να διασταυρώσουν την ακρίβεια και την ορθότητα των στοιχείων αυτών, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά αναφέρονται και σε συναδέλφους.
Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βλέπουμε να υποβαθμίζεται το έργο των εργαζομένων της Περιφέρειας, οι οποίοι καθημερινά επιδεικνύουν επαγγελματισμό, υπερβολικό ζήλο και
προθυμία, προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο και να κρατήσουν την σημαία του ΕΚΑΒ ψηλά.
Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να παραθέσουμε παρακάτω τα ακριβή στοιχεία, έτσι όπως αυτά είναι καταγεγραμμένα στο καταγραφικό του Τηλεφωνικού Κέντρου της ΚΥ του ΕΚΑΒ, αλλά και από τους ιδίους τους συναδέλφους, προς αποκατάσταση της αλήθειας.
1. Στις 15:27’ το Τηλεφωνικό Κέντρο του «166» της ΚΥ του ΕΚΑΒ, δέχτηκε κλήση από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, για διακομιδή ασθενούς, ο οποίος έπρεπε να μεταφερθεί από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Στις 15:27’, η κλήση διαβιβάστηκε άμεσα από το Τηλεφωνικό Κέντρο στο Ασθενοφόρο Ε9, το οποίο και έφθασε στο ΚΥ Ιστιαίας στις 15:32’.
Στις 15:48’ παρέλαβε τον ασθενή από το ΚΥ Ιστιαίας και στις 17:47’ τον παρέδωσε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.
Στις 17:55’ το Ασθενοφόρο Ε9, δήλωσε στο Τηλεφωνικό Κέντρο, ότι ολοκληρώθηκε η διακομιδή.
2. Στις 17:10’ το Τηλεφωνικό Κέντρο του 166 δέχεται κλήση από την τροχαία, για συμβάν στο 144ο χιλιόμετρο Αιδηψού – Χαλκίδας. Την ώρα εκείνη όμως, το Ασθενοφόρο Ε9 του Τομέα Ιστιαίας εκτελούσε ήδη τη διακομιδή που περιγράψαμε παραπάνω.
Στις 17:15’ το τηλεφωνικό κέντρο του 166 διαβίβασε κλήση στο Ασθενοφόρο Ε4 του Τομέα Χαλκίδας, το οποίο και ξεκινά αμέσως προς το σημείο του συμβάντος το οποίο απείχε περίπου 2 ώρες απόσταση από την Χαλκίδα.
Το Τηλεφωνικό Κέντρο του 166, παράλληλα επικοινώνησε με συναδέλφους του Τομέα Ιστιαίας οι οποίοι ενώ ήταν σε ρεπό προσφέρθηκαν οικειοθελώς να καλύψουν το περιστατικό.
Έτσι, στις 17:50’ το Τηλεφωνικό Κέντρο διαβίβασε την κλήση στο Ασθενοφόρο Ε8 του Τομέα Ιστιαίας και ταυτόχρονα διαβίβασε ακύρωση στο Ασθενοφόρο Ε4 που βρισκόταν καθοδόν προς το συμβάν.
Στις 18:00’ το Ασθενοφόρο Ε4 έφθασε στο συμβάν. Εκεί οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν, ενημέρωσαν το πλήρωμα του Ασθενοφόρου Ε8 ότι δεν ήταν κάτι σοβαρό και οι ίδιοι με δική τους ευθύνη επέλεξαν να αποχωρήσουν από το σημείο με δικό τους μεταφορικό μέσο.
Στις 18.05’ το Ασθενοφόρο Ε8 αποχωρεί από το σημείο ενημερώνοντας το Τηλεφωνικό Κέντρο ότι δεν υπήρχε κανείς να παραλάβουν.
Από τα παραπάνω στοιχεία, προφανώς και δεν προκύπτει η καθυστέρηση των 2,5 ωρών, όπως ψευδώς επικαλείται το εν λόγω δημοσίευμα. Αντίθετα, το γεγονός που προκύπτει ξεκάθαρα, είναι ότι τόσο το Τηλεφωνικό Κέντρο, όσο και οι συνάδελφοι του Τομέα Ιστιαίας, έπραξαν το καθήκον τους άμεσα, υπεύθυνα, στο ακέραιο, επιδεικνύοντας μάλιστα υποδειγματικό επαγγελματισμό και αυξημένη αίσθηση ευθύνης προς τον συνάνθρωπο.
Η Αλήθεια είναι πάντα μία, οι ενέργειες συγκεκριμένες, καταγεγραμμένες και οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος μπορεί πολύ εύκολα να φθάσει σε αυτή, εφόσον το θέλει και μπει και στον κόπο βέβαια. Όσο για την υπόλοιπη παραφιλολογία και παραπληροφόρηση που έχει αναπτυχθεί τελευταία και προκειμένου αυτή αν πάψει οριστικά, θα θέλαμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:
 Ποτέ πριν η Βόρεια Εύβοια δεν είχε 2 Ασθενοφόρα οχήματα και 1 Κινητή Μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, δηλ. 3 Ασθενοφόρα σε άριστη κατάσταση.
 Ποτέ το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας δεν είχε τόσους Διασώστες (11 συνολικά). Μέχρι πρότινος είχε 1 μόνο Οδηγό και 1 Ασθενοφόρο, το οποίο μάλιστα δεν ήταν δικό του και δεν μπορούσε να το συντηρήσει.
 Τα Ασθενοφόρα, που ομόφωνα παραχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, αφού εξοπλίσθηκαν πλήρως και επισκευάστηκαν από το ΕΚΑΒ, διατέθηκαν για τις ανάγκες της Βόρειας Εύβοιας.
 Ο οδηγός Ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας, έχει ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΕΚΑΒ, ενισχύοντας έτσι τη δύναμη των Πληρωμάτων προς όφελος των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Κοινωνία.
 Για πρώτη φορά φέτος και για όλη την καλοκαιρινή περίοδο, στην πόλη της Αιδηψού τις ώρες αιχμής βρισκόταν πρόσθετο Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο θα διατεθεί για το σκοπό αυτό και την επόμενη περίοδο.
 Την περιοχή τη γνωρίζουν καλύτερα από όλους οι Διασώστες που υπηρετούν στον Τομέα ΕΚΑΒ Ιστιαίας. Αυτοί που κάλυψαν τη μεγάλη φωτιά στη Λίμνη, ενώ συγχρόνως κάλυπταν και την υπόλοιπη περιοχή.
 Στο Τηλεφωνικό Κέντρο, οι συνάδελφοι που υπηρετούν είναι οι πλέον έμπειροι και κατάλληλα εκπαιδευμένοι για να αξιολογούν το κάθε περιστατικό.
 Τέλος και προς ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου, μόνο στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου υπηρετούν 5 Πληρώματα-Οδηγοί του Κ.Υ. Άρα κάποιοι δεν τα παν καλά με την απλή αριθμητική!
Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, επιτύχαμε ότι δεν είχε επιτευχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε καθημερινά με την ίδια ένταση και με μοναδική επιδίωξη την αναβάθμιση της υπηρεσιών παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και κατ’ επέκταση, της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Τον στόχο αυτό, θα τον υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως θα υπερασπιστούμε και την καθημερινή προσπάθεια των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών του κοινωνικού συνόλου, αυτούς που κάποιοι δυστυχώς εσκεμμένα ή μη επέλεξαν να πετροβολούν και να στηλιτεύουν.
Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: Τάσος Παλαιοπάνος - Nextcom Α.Ε., Λεωφ. Πεντέλης 25, 152 33, Χαλάνδρι τηλ: 2106100180,
e. accounting4@nextcom.gr
Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας
Κεντρική Υπηρεσία:
Τέρμα Οδού Υγείας, 115 27 Αθήνα
T: 213 214 3000, F.: 213 214 3222,
E.:ekab@ekab.gr


το άρθρο του Παλμού:
http://www.palmosev.gr/akalypti-akomi-ke-apo-asthenofora-i-voria-evvia/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,