18 Ιανουαρίου 2017

Εγκαίνια Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής στα Καμάρια


Στις 17-01-2017 ημέρα Τρίτη, η Διεύθυνση Εύβοιας μεγάλωσε κατά μια σχολική μονάδα. Είχαμε λοιπόν  την ευτυχία να εγκαινιάσουμε ένα νέο σχολείο που τόσο χρειάζονταν η περιοχή και οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καμαρίων  που πιστεύουμε ότι
θα ανταποκριθεί άριστα στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών ΑΜΕΑ  που θα φοιτήσουν
τα επόμενα χρόνια.
Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος, ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ακριώτης και Τ. Πρατσόλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Χρ. Δημητρίου,  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Δ. Κυριτσόπουλος,  ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Γ. Καπενεκάς, η Σχολική Σύμβουλος 13ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής Ε. Λαπαντζή, ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Δ. Κωνσταντινάκης καθώς και εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.
..........
                                      Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

                                                           Δημήτριος Κυριτσόπουλος    

.............................
Στην Ιστιαία παρευρέθηκαν οι βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας  κ.κ. Γιώργος Ακριώτης, Ζωή Λιβανίου και Τάσος Πρατσόλης  για τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Καμαρίων την 17η Ιανουαρίου 2016. Το παρών έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκης. 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση, Υφυπουργός και βουλευτές  χαιρέτισαν τη λειτουργία του σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε περίοδο ασφυκτικών δημοσιονομικών συνθηκών, η κυβέρνηση επιμένει και καταφέρνει να ανοίγει σχολειά, να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς και να κάνει μεταρρυθμίσεις, για μια  δημόσια δωρεάν και δημοκρατική εκπαίδευση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Επίσης τόνισαν τη σπουδαιότητα του ΕΕΕΕΚ για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τις οικογένειες  αλλά και την τοπική κοινωνία και ευχήθηκαν μακροημέρευση του Σχολείου.
................................................

Στα εγκαίνια της Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στα Καμάρια Ιστιαίας παρευρέθη ο Σίμος Κεδίκογλου. Πρόκειται, όπως τόνισε, για την ολοκλήρωση μιας μακράς προσπάθειας που είχε ως στόχο  την ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες στη σχολική διαδικασία, ως αυτονόητο, άλλωστε, δικαίωμα κάθε παιδιού στις κοινωνίες των ίσων ευκαιριών. Με τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε ένα κατάλληλο σχολικό πλαίσιο φοίτησης με τις απαιτούμενες υποδομές και το εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν ανεξάρτητα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.
Ο Σίμος Κεδίκογλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε μία μακρά προσπάθεια και πετύχαμε ένα στόχο που ήταν απαραίτητος εδώ και καιρό. Ο πιο  σημαντικός δείκτης μιας κοινωνίας είναι η συνοχή της και η πιο σημαντική παράμετρος αυτού του δείκτη είναι η φροντίδα για τα πιο ειδικά μέλη μιας κοινωνίας, μιας κοινότητας και είναι πραγματικά ειδικά αυτά τα παιδιά και αξίζουν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας μας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσέφεραν στην ολοκλήρωση αυτού του στόχου».

................................
Με διπλή χαρά παραβρέθηκα στα εγκαίνια του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Καμαρίων Ιστιαίας. Παραδίδεται ένα έργο αναγκαίο για παιδιά και γονείς της περιοχής και είμαι υπερήφανος που φέρει τη σφραγίδα μου. Θα μπορούν να πηγαίνουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από το ειδικό δημοτικό του Ν. Πύργου που επίσης ιδρύσαμε. Είναι η τελευταία μιας σειράς δομών που βελτίωσαν σημαντικά τον χάρτη εκπαίδευσης στην Εύβοια. Η ευαισθησία μας πρέπει να φαίνεται σε συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη!
Συμεών Κεδίκογλου
----------------------------------
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε σήμερα (17/1/2017) με κάθε επισημότητα ο Αγιασμός Εγκαινίων του Ειδικού Σχολείου ΑμΕΑ Καμα-ρίων, η λειτουργία του οποίου έχει ήδη αρχίσει.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Μητροπολίτη ο υφυπουργός Παιδείας κ. Mπαξεβανάκης, οι Βουλευτές Ευβοίας κ.κ.  Ακριώτης, Πρατσόλης, Σίμος Κεδίκογλου, Συ-μεών Κεδίκογλου, κα. Λιβανίου, ο Περιφερεικός Διευθυντής Πρωτοβάθ-μιας και Δευτεροβάθμιας Εκπέδευσης κ. Δημήτρίου, ο Διευθυντής δευ-τεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κυριτσόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και Υπηρεσιών καθώς  και μεγάλος αριθμός πολιτών.
Μετά την Ευλογία του Μητροπολίτη, χαιρετισμούς απηύθυναν οι όλοι οι βουλευτές και επίσημοι ενώ για την ίδρυση του Σχολείου μίλησαν ο διευθυντής του ειδικού σχολείου κ. Δαυίδ Κωνσταντινάκης ο αντιδήμαρ-χος παιδείας κ. Σπανός και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσ-ταθίου, με την ομιλία της οποίας έκλεισε η εκδήλωση.
Η κ. Ευσταθίου τόνισε ιδιαίτερα στην ομιλία της για τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αρωγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αφού ως θεσμός είναι εξ ορισμού εγγύτερα στην κοινωνία, πε-ρισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
Για τον λόγο αυτό εξάλλου με πρόσφατη απόφαση ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, αποφάσισε να απαλλάξει ή να ελαφρύνει από τα βάρη των οικονομικών τελών ευπαθείς και οικονομικά αδύνατες κοινωνικές ομά-δες του Δήμου, έχοντας ως βασικό στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότη-τες του προς αυτή την κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.