Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

καταδικάζουν τις μεθοδεύσεις του Δήμαρχου


Το τελευταίο διάστημα, η ενδοπαραταξιακή (ή «ενδοοικογενειακή») κόντρα στη δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με συνέπεια να αναστέλλονται (προσωρινά προς το παρόν) βασικές λειτουργίες του Δήμου, όπως η αποκομιδή απορριμμάτων, με όποιους κινδύνους εγκυμονούν για τη δημόσια υγεία.
Μπροστά σε αυτή την εξέλιξη, αλλά και όποιες ενδεχομένως ακολουθήσουν, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις του Δήμαρχου Χρήστου Καλυβιώτη  και της παράταξής του.
Είναι αδιανόητο αλλά και απαράδεκτο το γεγονός να αναστέλλεται η λειτουργία
οποιασδήποτε υπηρεσίας του Δήμου και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της δημόσιας υγιεινής όπως η καθαριότητα (αλλά και ύδρευση, αποχέτευση, παιδικοί σταθμοί, κ. ά.), για την οποία ο λαός της περιοχής επιβαρύνεται με υπέρογκα δημοτικά τέλη.
Πάγια θέση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, είναι η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και η απρόσκοπτη και αδιάληπτη παροχή τους προς τους δημότες, με το μικρότερο δυνατό κόστος ακόμη και δωρεάν, με διεκδίκηση των παρακρατημένων πόρων από το κράτος.
Κάθε χρόνο άλλωστε όταν συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός που τα έσοδά του προέρχονται σε σημαντικό ποσοστό από τα δημοτικά τέλη, προτείνουμε να απαλλάσσονται οι άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι και μείωση κατά 30% για τους υπόλοιπους δημότες, όμως ΟΛΕΣ οι παρατάξεις καταψηφίζουν αυτές τις προτάσεις.
Τότε είναι που αμβλύνονται ή εξαφανίζονται αντιθέσεις και κόντρες ακόμη και στην ίδια παράταξη!!!
Βέβαια τίποτα απ΄ αυτά δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που επιβάλλονται από τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ».
Όσο περνάει ο καιρός, αποδεικνύεται ότι δεν είχε στο επίκεντρο Δήμους που θα ικανοποιούν τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών, αλλά Δήμους συγκεντρωτικούς, που λειτουργούν σαν προέκταση της κεντρικής διοίκησης, που σε κάθε ευκαιρία θα χαρατσώνουν τους εργαζόμενους και οι οποίοι θα είναι πεδία εξυπηρέτησης μεγάλων οικονομικών συμφερόντων μέσα από την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
Είναι κατεύθυνση της Ε. Ε. και ακολουθείται πιστά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και από τις προηγούμενες, η οποία έχει «άξιους συμπαραστάτες» τους Δημάρχους, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία συναινούν με χαρά σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο.
Έτσι και τώρα, με πρόφαση την καθυστέρηση ψήφισης του Προϋπολογισμού, Δημοτική Αρχή και Δήμαρχος, συνεπικουρούμενοι από δυνάμεις της αντιπολίτευσης, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη του λαού του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης- Αγ. Άννας για την ικανοποίηση προσωπικών και μικροκομματικών φιλοδοξιών.
Γιατί κρύβουν την αλήθεια ότι και Προϋπολογισμό να ψηφίσουν (κάποτε θα το καταφέρουν…), αυτός θα έχει σαν κύρια πηγή εσόδων φόρους και τέλη.
Γιατί δεν εμπόδισαν το τσάκισμα των εργασιακών σχέσεων στο δήμο, των συμβασιούχων και των εργαζόμενων με προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.
Εξακολουθούν, όπως και οι προηγούμενοι, να εκμεταλλεύονται εργαζόμενους με μαύρη και αδήλωτη εργασία χωρίς δικαιώματα.
Δεν αμφισβήτησαν ποτέ το δρόμο ανάπτυξης που φέρνει κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο και δεινά για τα λαϊκά στρώματα.
Κατόρθωσαν να κλείσουν τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Λίμνης.
Δεν διεκδίκησαν τους παρακρατηθέντες πόρους από το κεντρικό κράτος (μειώθηκαν περισσότερο από 70%).
Τσακώνονται μεταξύ τους αλλά και με τις άλλες παρατάξεις για το «περιβόητο» τεχνικό πρόγραμμα, για έργα συνολικού ύψους 200 χιλ. ευρώ στο σύνολο του Δήμου (δηλ. 4 χιλ. ευρώ κατά μ. ό. για κάθε χωριό).
Καλούμε το λαό της περιοχής, να μην τους δώσει άλλοθι, να μην συναινέσει στην κατρακύλα που οδηγούν το Δήμο και να παλέψει οργανωμένος στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς για:
·        Απόδοση των παρακρατημένων πόρων από το κράτος.
·        Μείωση δημοτικών τελών για όλους τους δημότες και απαλλαγή για άνεργους και χαμηλοσυνταξιούχους.
·        Χρηματοδότηση έργων υποδομής, πυροπροστασίας, αντισεισμικής θωράκισης και αντιπλημμυρικά έργα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Επαναλειτουργία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Λίμνης, κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού, πλήρους και μόνιμης απασχόλησης, στους Παιδικούς Σταθμούς Μαντουδίου και Λίμνης.
·        Στελέχωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
·        Δήμο συμπαραστάτη των εργατικών- λαϊκών αγώνων, που θα μάχεται και θα διεκδικεί λύσεις για ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Λίμνη Απρίλης 2017.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
ΣΤΑΘΗΣ ΛΙΑΓΚΑΚΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΤΖΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,