Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιάννης Στεργίου :Οι ευθύνες ανήκουν στο Δήμαρχο εξ ολοκλήρου


Τα δυόμιση και πλέον χρόνια που ο κ. Καλυβιώτης έχει το τιμόνι του Δήμου, ήταν αρκετά για να τον οδηγήσει πολλά χρόνια πίσω.
Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχαμε επισημάνει και τονίσει πως ο τρόπος με τον οποίο ασκεί την διοίκηση του Δήμου ο κ. Καλυβιώτης θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον τόπο και τους πολίτες. Οι προβλέψεις μας δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν και ο Δήμος πέρα από τα αδιέξοδα που έχει βρεθεί γνωρίζει και καταστάσεις πρωτόγνωρες.
Η συκοφαντία, ο μηδενισμός, η φίμωση και απαξίωση των μελών του δημοτικού συμβουλίου καθώς και η άσκηση καθηκόντων κατ’ εφαρμογή του δόγματος «Ενός Ανδρός Αρχή» είναι
συνταγές παρωχημένες οι οποίες δεν παράγουν έργο για αυτό και τις έχει απορρίψει προ πολλού ο λαός μας.
Όλοι εμείς οι πολίτες κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο το μεγάλο κενό διοίκησης που έχει ο Δήμος μας και που αποδεικνύεται από την αδυναμία της παρούσας δημοτικής αρχής του κ. Καλυβιώτη να αντιμετωπίσει έστω και κατ’ ελάχιστο τα θέματα της καθημερινότητας, τα μικρά ή μεγάλα προβλήματα του Δήμου.
Δυστυχώς αυτή η δημοτική αρχή που προέκυψε συγκυριακά δεν ήρθε να λύσει προβλήματα παρά να ικανοποιήσει την φιλοδοξία ενός ανθρώπου που το μόνο που ήθελε ήταν να γίνει δήμαρχος.
Η ζημιά που έχει υποστεί η τοπική μας κοινωνία είναι ανεπανόρθωτη ο δε κατήφορος της οπισθοδρόμησης δεν φαίνεται να έχει τέρμα. Αυτή η πρωτόγνωρη κατάντια αντί να προβληματίσει και να συνετίσει τον κ. Καλυβιώτη και τους παροικούντες πέριξ αυτόν να κάνουν την αυτοκριτική τους και να ζητήσουν ένα δημόσιο συγνώμη από τους πολίτες, επέλεξαν την επίθεση κατά πάντων, νυν και πρώην αυτοδιοικητικών μηδενίζοντας την προσφορά και το έργο τους, θεσμικών οργάνων, υπηρεσιακών παραγόντων, υπαλλήλων ακόμα και πολιτών, νομίζοντας πως μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να καλύψουν και να δικαιολογήσουν την απραξία, την αναποτελεσματικότητα και την ανικανότητά τους.
Μέσα από ανακοινώσεις που αναρτά ο κ. Καλυβιώτης στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του δήμου τον οποίο έχει μετατρέψει σε ιδιωτικό, προσβάλει τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους ανθρώπους που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν κάνοντας μια απέλπιδα προσπάθεια απεμπολησμού και μετάθεσης τον ευθυνών του σε όλους τους άλλους πλην απ’ αυτόν. Επινοεί και κατασκευάζει σενάρια, επικαλείται διάφορες προφάσεις προκειμένου να πετάξει τις ευθύνες από πάνω του και να τις χρεώσει στην αντιπολίτευση.
Δεν γνωρίζει ο κ. Καλυβιώτης την διαφορετικότητα των θεσμικών ρόλων μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης; Δεν γνωρίζει ότι την ευθύνη της διοίκησης και της λειτουργίας του Δήμου την έχει η συμπολίτευση, η δική του δηλαδή παράταξη; Βεβαίως και το γνωρίζει αλλά το πολιτικό του ανάστημα δεν του επιτρέπει να αναλάβει το βάρος τέτοιων ευθυνών.
Δεν γνώριζε ο κ. Καλυβιώτης πως μετά την πάροδο του πρώτου τριμήνου 2017 δεν θα είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει  καμία δαπάνη; Δεν γνώριζε πως δεν θα μπορούσε να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων; Σαφώς και τα γνώριζε. Και αφού τα γνώριζε τι έκανε για να προλάβει και να αποτρέψει την γένεση τέτοιων καταστάσεων; Τίποτα απολύτως δεν έκανε και αυτό αποδεικνύεται καθαρά από τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την έλλειψη του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού, αλλά και άλλων θεμάτων των οποίων ο χειρισμός τους από πλευράς του επέφερε σημαντικές απώλειες και ζημίες στον Δήμο.
Αντί να σκύψει αυτή την ύστατη στιγμή και να ασχοληθεί ώστε να δώσει λύση στα προβλήματα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει ξεκίνησε έναν πόλεμο άσφαιρων ανακοινώσεων και συνεντεύξεων συνεχίζοντας το θέατρο του παραλόγου στο οποίο είναι πρωταγωνιστής.
Θα ήταν φρόνιμο από πλευράς του να μην γυρνά από δω και από κει και να αποδίδει ευθύνες.
Οι ευθύνες είναι εδώ και του ανήκουν εξ ολοκλήρου.

Γιάννης  Στεργίου
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης
 «ΝΕΑ  ΠΝΟΗ»
Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,