Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έδωσε απαντήσεις ο Β.Αποστόλου


Το Σάββατο 6 Μαΐου 2017, έγινε περιοδεία στην Βόρεια Εύβοια, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων   Βαγγέλη Αποστόλου με αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Εύβοιας, τον Συντονιστή Νίκο Σιόλια και τον υπεύθυνο Αγροτικής Πολιτικής Λευτέρη Σταυρινό.
Στην Λίμνη, συναντήθηκε με Ρητινοκαλλιεργητές  της περιοχής, άκουσε τα αιτήματά τους και τους ενημέρωσε για τον τρόπο με τον οποίο επιδοτείται το προϊόν τους από τον Κρατικό προϋπολογισμό. Συζητήθηκε και με αντιπροσωπεία γονέων από το ΓΕΛ Λίμνης, το θέμα που
δημιουργήθηκε με τα Εξεταστικά Κέντρα των ΓΕΛ Λίμνης και Μαντουδίου, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι για φέτος θα λειτουργήσουν και τα δύο.
Στις Ροβιές επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό επεξεργασίας και μεταποίησης Ελιάς και τους ενημέρωσε για τα προγράμματα του Υπουργείου για την Αγροτική Ανάπτυξη και ανασυγκρότηση.
Στην Αιδηψό, συναντήθηκε με τους παράκτιους Αλιείς και τους ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που παίρνει το Υπουργείο για να μπει μια τάξη στο χώρο.
Στον Ταξιάρχη επισκεφτήκαμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό των Σύκων, όπου αναφέρθηκε στην σημασία της συνεργατικής παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης των προϊόντων. Τους ενημέρωσε για την δυνατότητα που έχουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα του Υπουργείου για την οικονομική ενίσχυση της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Στην Ιστιαία συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της νεοσύστατης Ένωσης των Αγροτικών Συλλόγων. Άκουσε τα προβλήματα που του έθεσαν, κυρίως για τα ζητήματα που έχουν σχέση με τις επιδοτήσεις και τις αποζημιώσεις των αγροτικών προϊόντων. Τους ενημέρωσε για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούν για να εντάσσονται στα κονδύλια των αντίστοιχων φορέων. Έθεσε τα ζητήματα της ανάπτυξης του Αγροτικού τομέα και την αλλαγή μοντέλου. Έθεσε επίσης το θέμα της δημιουργίας σύγχρονου σφαγείου στην Βόρεια Εύβοια, έργο που θα δώσει μεγάλη ώθηση στην κτηνοτροφική παραγωγή της περιοχής. Με έμφαση τέθηκε το θέμα των ελληνοποιήσεων εισαγόμενων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, στο οποίο απάντησε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για την λύση του προβλήματος.

Στην συνέχεια συναντήθηκε με την συντονιστική γραμματεία της Ο.Μ. Ιστιαίας- Αιδηψού του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία συζήτησε για την πολιτική που αναπτύσσει η Κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης, για τα δύο χρόνια που απομένουν μέχρι τις εκλογές το 2019, με έμφαση στην οικονομική, παραγωγική, θεσμική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
Τελευταία στάση, αργά το απόγευμα, ήταν το Μαντούδι, που συναντήθηκε με αντιπροσωπία των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και άλλων πολιτών του Μαντουδίου. Συζητήθηκε το ζήτημα της κατάργησης  του Εξεταστικού Κέντρου του ΓΕΛ Μαντουδίου, για το οποίο τους διαβεβαίωσε ότι δεν υφίσταται. Για φέτος θα λειτουργήσουν και τα δύο κέντρα στα ΓΕΛ Μαντουδίου και Λίμνης. Μετά συζητήθηκε το θέμα του δρόμου Χαλκίδας- Μαντουδίου και του λιμανιού στο Κυμάσι.  Όπως είπε στους κατοίκους, αυτά τα δύο έργα που είναι στις προθέσεις της Κυβέρνησης για υλοποίηση, θα είναι έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της Βόρειας Εύβοιας και θα την βοηθήσουν να αναπτυχθεί, εκτός των άλλων και στον Τουριστικό τομέα.
...
Χαλκίδα 7 Μαΐου 2017 
Από το Γραφείο Τύπου
φωτογραφίες της Μ.Θεοδορωπούλου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,