Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουνίου - ΑΠΕΡΓΙΑ

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!!!
 ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ!!!

Συνάδελφοι, 
Χθες Τρίτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Σκουρλέτη για το ζήτημα των χιλιάδων απολύσεων των συμβασιούχων στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης ο Υπουργός  με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έκανε σαφές ότι θα απολύσει χιλιάδες συμβασιούχους και κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους εκπροσώπους των εργαζομένων παρουσίασε σαν λύση τις 2μηνες συμβάσεις για να
καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων.
Πρότεινε 2.576 προσλήψεις ΥΕ και ΔΕ  με βάση τα αιτήματα των Δήμων, τη στιγμή που η  κυβέρνηση έχει την αποκλειστική  ευθύνη για να καλύψει όλα τα κενά των Δήμων με μόνιμους διορισμούς.
Επί της ουσίας με αυτή την πρόταση της κυβέρνησης, απολύονται όλοι οι συμβασιούχοι, πράγμα που παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υπουργός.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.
Κάνουμε καθαρό στην Κυβέρνηση ότι δεν θα δεχτούμε ούτε μία απόλυση συναδέλφου συμβασιούχου.
Η Κυβέρνηση έχει την ευθύνη και τον τρόπο να λύσει το θέμα ώστε να έχουν μόνιμη και σταθερή δουλειά όλοι οι συμβασιούχοι. Να καλυφθούν τώρα τα χιλιάδες κενά σε καθαριότητα και άλλες υπηρεσίες με μόνιμες προσλήψεις.
Δεν θα περάσει η  κοροϊδία της Κυβέρνησης, ότι δήθεν δεν μπορεί να νομοθετήσει για την μονιμοποίηση των συναδέλφων. Αν ήθελε, μπορούσε να νομοθετήσει την κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις!!!
Δεν είναι τυχαίο ότι έχει αφήσει ανέγγιχτη την νομοθεσία που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να ιδιωτικοποιούν αυτές τις υπηρεσίες με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού.
Απευθύνουμε σαφή προειδοποίηση στην Κυβέρνηση να σταματήσει να παίζει το στημένο παιχνίδι εξαπάτησης, παγίδευσης και διάσπασης των εργαζομένων.
Το δικαίωμα στη δουλειά, στη ζωή και το μέλλον  των παιδιών μας δεν το παζαρεύουμε.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γνωρίζει πολύ καλά ότι η απόλυση των χιλιάδων συναδέλφων θα οδηγήσει τις υπηρεσίες της καθαριότητας, του ηλεκτροφωτισμού, του πρασίνου, των κοιμητηρίων σε πλήρη αδιέξοδο, σε αδυναμία λειτουργίας, βορά στα χέρια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ την ΠΕΜΠΤΗ 22 Ιουνίου στην ΑΠΕΡΓΙΑ!!!
Κανένας δεν πάει στην δουλειά όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ!!!
Απαιτούμε από τη κυβέρνηση:
- ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ.
- Να φέρει τώρα στη βουλή τη νομοθετική ρύθμιση που κατέθεσαν οι επιτροπές αγώνα συμβασιούχων από όλη την Ελλάδα για άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
- Να ανάψει και να φουντώσει παντού η φωτιά του αγώνα. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας για το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά!                      
Λ. Αιδηψού 21 Ιούνη 2017

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΑΛΗΣ                                       ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,