Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βιώσιμη Αξιοποίηση του Ιαματικού Πλούτου


Διοργάνωση 1ης Διεθνούς Επιστημονικής Συνάντησης
 «Βιώσιμη Αξιοποίηση του Ιαματικού Πλούτου» 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1ης Διεθνής Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο: «Βιώσιμη Αξιοποίηση του Ιαματικού Πλούτου» η οποία έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου 2017 στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.  Η συνάντηση συνδιοργανώθηκε από το ΔΙΑΜ και το Δήμο Λαμιέων σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στα πλαίσια των Θερμοπύλειων 2017.

Η συνάντηση είχε ως βασικό θέμα την αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και αποτελεί συνέχεια της προώθησης της συνεργασίας και του επενδυτικού ενδιαφέροντος που ήδη έχει εκφραστεί για τις πηγές του Δικτύου. Στην έναρξη της συνάντησης, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης και η Πρόεδρος του ΔΙΑΜ κα Ελένη Ευσταθίου-Σπανού.
Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρέσβης της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Jan Bondy, η Πρέσβης της Σλοβάκικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κα Iveta Hricova και η πρώτη γραμματέας της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, κα Irina Sankova. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο κ.  Διαμαντής Καραναστάσης, βουλευτής Φθιώτιδας και εκπρόσωπος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο κ. Θεμιστοκλής Χειμάρας, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας & Αναπτυξιακού Προγραμματισμού. 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και παρουσιάσεις από Τσέχους και Σλοβάκους ειδικούς σε θέματα ιαματικών πηγών. Ειδικότερα, έγιναν παρουσιάσεις από εκπροσώπους του Balneology Research Institute, Dr Schlanger και Dr Vylita με τους οποίους το ΔΙΑΜ έχει αναπτύξει στενή συνεργασία σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και αξιοποίησης των ιαματικών πηγών και από Σλοβάκους εμπειρογνώμονες, τον Dr Pavol Siman, Αντιπρόεδρο της Σλοβάκικης Ακαδημίας Επιστημών και τον Dr Masan, εκπρόσωπο  του Institute of Physiotherapy, Balneology and Medical Rehabilitation. Ομιλία πραγματοποίησε και ο ακαδημαϊκός και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ουζμπεκο-Ελληνικής Φιλίας, κ. Muchsin Ashurov.
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του Δημάρχου της Τσέχικης λουτρόπολης Frantiskovy Lazne και Αντιπροέδρου του Association of the Spa Places of Czech Republic, κ. Jan Kuchar, ο οποίος παρουσίασε τις ιαματικές πηγές των Τσέχικων λουτροπόλεων και τα χαρακτηριστικά τους και προετοίμασε το κλίμα για την επικείμενη επίσκεψη εκπροσώπων του ΔΙΑΜ στις 4-8 Οκτωβρίου 2017 σε Τσέχικες λουτροπόλεις με σκοπό την συνέχιση των συζητήσεων για  την επενδυτική αξιοποίηση των πηγών του Δικτύου από Τσέχους επενδυτές.
Ομιλίες πραγματοποιήθηκαν και από εκπροσώπους τοπικών φορέων, όπως του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Λαμίας και ειδικών επιστημόνων που παρουσίασαν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών.
Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, οι ξένοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία με ξενάγηση και γεύμα στα Λιχαδονήσια, που διοργανώθηκε προς τιμήν τους από την Πρόεδρο του ΔΙΑΜ και Δήμαρχο Ιστιαίας – Αιδηψού,  κα Ελένη Ευσταθίου-Σπανού.
  

      

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,