Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά στην δημοτική κοινότητα Λίμνης, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017 ,ώρα 17.30,  για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα:

  
  1. Αποδοχή της Απόφασης Ένταξης της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με Κωδικό ΟΠΣ 5008052 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ.-Πληροφορίες:Aρμόδιος υπάλληλος η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κα Καψάλα Καλομοίρα)

  1. Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με Κωδικό ΟΠΣ 5008052 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Στερεά Ελλάδα 2014-2020».(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ. - Πληροφορίες:Aρμόδιος υπάλληλος η αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κα Καψάλα Καλομοίρα)

  1. Εισήγηση Τμήματος Εσόδων, Περιουσίας & Ταμείου Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας με θέμα «Καταλογισμός καταβληθέντων ποσών προνιακών επιδομάτων».(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Πρόεδρος Δ.Σ -Αρμόδιος Υπάλληλος Η Προϊσταμένη Τμήματος Εσόδων Περιουσίας και Ταμείου κα Καψάλα Καλομοίρα)

  1. Εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και συνεργασία με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κατσούρας Δημήτριος ,Αντιδήμαρχος –Πληροφορίες:Aρμόδιος υπάλληλος ο Προϊστάμενος Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας κος Σκουμπρής Νικόλαος )

  1. Έγκριση βεβαιώσεων καλής εκτέλεσης εργασιών. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Καταβολή σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π) και της παροχής γάλακτος σε δικαιούχους εργαζόμενους του Δήμου ετών 2012,2013,2014 και 2015 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 97 του ν. 4483/2017(ΦΕΚ 107/Α΄) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Συγκρότηση επιτροπών του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών της πράξης/έργου «Αντιπυρική προστασία Δημοτικών Δασών Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Έγκριση τεχνικού Προγράμματος Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας έτους 2018(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2017. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-2019. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιότητας για ένταξη της περιοχής μας στο πρόγραμμα «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO».(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Κατανομή πίστωσης (Γ΄ κατανομή έτους 2017) για κάλυψη λειτουργικών δαπανών Σχολείων». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Έγγραφο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε. με θέμα «Χρηματοδότηση δράσεων διαλογής στην πηγή». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Εγγραφή νηπίων στον Παιδικό Σταθμό Μαντουδίου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Ο.Α.Ε.Δ. για τη λειτουργία του Γραφείου Ανταποκριτή στη Δημοτική Ενότητα Νηλέως. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Ο.Α.Ε.Δ. για τη λειτουργία του Γραφείου Ανταποκριτή στη Δημοτική Ενότητα Κηρέως. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Αντικατάσταση μελών Διοικητικού Συμβουλίου Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Συμμετοχή του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Χαρακτηρισμός Κ.Α. του προϋπολογισμού έτους 2017, ως δεκτικού έκδοσης εντάλματος προπληρωμής. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)

  1. Έγγραφο Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με θέμα «Υπογραφή διακήρυξης για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας».(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Πρόεδρος Δ.Σ)


                                                     Ο Πρόεδρος
Δημοτικού Συμβουλίου

Χατζής Ανδρέας


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,