Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μέχρι 12/4 προσφορές για το Δασικό Χωριό Παπάδων

«Γνωστοποίηση πρόθεσης παραχώρησης κατά χρήση για την αξιοποίηση του δημοσίου συγκροτήματος λυόμενων οικημάτων στο χώρο αναψυχής "Δασικό χωριό", στη θέση "Παπάδες - Κρύα βρύση", περιοχής αρμοδιότητας Δασαρχείου Λίμνης Ευβοίας»


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ


Προκειμένου να διασφαλισθεί το Δημόσιο συμφέρον για την αξιοποίηση και τη διαχείριση του ως άνω συγκροτήματος λυόμενων οικημάτων στο χώρο αναψυχής "Δασικό χωριό" «Παπάδες- Κρύα βρύση», σας γνωρίζουμε ότι το Ελληνικό Δημόσιο προτίθεται να παραχωρήσει το εν λόγω ακίνητο,
συμπεριλαμβανόμενης της συνολικής έκτασης του περιφραγμένου περιβάλλοντος χώρου αυτού (έκταση γηπέδου), κατά χρήση για ορισμένο χρόνο, άνευ ανταλλάγματος για το Δημόσιο ή ΟΤΑ (εξαιρείται ο Δήμος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας, βάσει της αριθ. 86/2017 Απόφασης του Ειρηνοδικείου Ιστιαίας, με αριθ. πρωτ. 340-1243/φ.100415/22-06-2017 και με το από 21-06-2017 Πιστοποιητικό τελεσιδικίας αυτής), ή κατόπιν ανταλλάγματος, σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, σύμφωνα με το αρθ. 237 Α του Ν.Δ. 86/69 Δασικού Κώδικα, όπως αυτό προστέθηκε με το αρθ. 44 του Ν 4280/2014 και ισχύει. Η λειτουργία του συγκροτήματος οικημάτων διέπεται από τον ισχύοντα Κανονισμό Λειτουργίας του (117036/6306/28-02-2004 ΚΥΑ «Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας των συνόλων ξύλινων οικημάτων του άρθρου 1 παρ. 7 του Ν. 3208/2003», (1980 Β).
Η διάρκεια παραχώρησης κατά χρήση του εν θέματι ακινήτου για τον ανωτέρω σκοπό, ορίζεται σε δέκα (10) έτη, με δυνατότητα ανανέωσης για πέντε (5) έτη, που θα γίνει ύστερα από αίτημα του δυνητικού Παραχωρησιούχου και με τη σύμφωνη γνώμη του Δασαρχείου Λίμνης. Η εν λόγω χρονική διάρκεια της παραχώρησης θα καθοριστεί οριστικά με την Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Π.ΕΝ..
Με την ίδια απόφαση θα καθορίζεται το τίμημα, ο σκοπός της παραχώρησης και θα τίθενται οι όροι, η μη εκπλήρωση των οποίων θα συνεπάγεται την ανάκληση αυτής.
Οι ενδιαφερόμενοι για την παραχώρηση κατά χρήση του Δασικού Χωριού Παπάδων μπορούν να καταθέσουν σχετικό φάκελο προσφοράς.


Η αξιολόγηση των φακέλων των ενδιαφερομένων θα διενεργηθεί στα γραφεία του Δασαρχείου Λίμνης στις 12/4/2017, ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:00 από Επιτροπή, η οποία θα συσταθεί με απόφαση του Δασαρχείου Λίμνης
Οι φάκελοι των προσφορών υποβάλλονται: (α) με κατάθεσή τους στην Επιτροπή εξέτασης των προσφορών (β) με συστημένη επιστολή προς το Δασαρχείο Λίμνης (γ) με κατάθεσή τους στο πρωτόκολλο του Δασαρχείου Λίμνης (Ταχυδρομική διεύθυνση: Λίμνη-Ευβοίας Τ.Κ. 34005). Σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής ή κατάθεσης στο πρωτόκολλο, οι φάκελοι προσφοράς γίνονται δεκτοί εφόσον έχουν πρωτοκολληθεί στο πρωτόκολλο του Δασαρχείου, το αργότερο μέχρι την στις 12/04/2017 και ώρα 10:00 π.μ. Το Δασαρχείο Λίμνης δεν φέρει ευθύνη για τυχόν ελλείψεις του περιεχομένου των προσφορών που αποστέλλονται ταχυδρομικά ούτε για καθυστερήσεις στην άφιξή τους. Δεν θα παραληφθούν φάκελοι ή άλλα έγγραφα από οποιοδήποτε ταχυδρομικό κατάστημα, ακόμα κι αν το Δασαρχείο Λίμνης ειδοποιηθεί εγκαίρως.
Οι ενδιαφερομένων μπορεί να λάβουν γνώση από την Υπηρεσία του Δασαρχείου Λίμνης, σχετικά με:
α) τους γενικούς και ειδικούς όρους/προυποθέσεις σύναψης και εκτέλεσης της σύμβασης παραχώρησης, που διέπονται από τον Κανονισμό λειτουργίας του εν λόγω συγκροτήματος λυόμενων οικημάτων και του περιβάλλοντα χώρου αυτού καθώς και την παροχή πληροφοριών απαιτούμενων τεχνικών προδιαγραφών και τυχόν άλλων απαιτήσεων (πρόσθετοι όροι, περιορισμοί κ.α.).
β) κάθε στοιχείο που αφορά τις προσκληθείσες ζημιές σε υφιστάμενες υποδομές (οικήματα και εγκαταστάσεις), βλάβες και επανασύνδεση δικτύων (ΔΕΗ, ΟΤΕ), φθορές και καταστροφή εξοπλισμού κ.λπ., ανά είδος και κατηγορία εργασίας και αντίστοιχης δαπάνης, καθώς και την προκύπτουσα συνολική δαπάνη, αναγκαία για την αποκατάσταση αυτών, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης συντήρησης (τουλάχιστον 5ετούς περιόδου).
γ) τη γνωστοποίηση των τυχόν ιδιαιτέρων απαιτήσεων, κυρίως κατά το μέρος που αφορά την τεχνική και επαγγελματική καταλληλότητα και ικανότητα, την οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια των υποψηφίων.
δ) των υπαρχουσών μελετών κ.λπ. στα γραφεία του Δασαρχείου Λίμνης, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τηλ.: 2227029107, 2227031218 (αρμόδιος υπάλληλος: Ζίγκηρης Σπύρος).
Επίσης, αντίγραφα αυτών μπορούν να πάρουν με δαπάνες και φροντίδα τους. 
Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Δασαρχείου Λίμνης
Ζωή ΚοτρώνηΔασολόγος με βαθμό Α'

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ
Ταχ. Δ/νση: 340 05 Λίμνη
Πληροφορίες: Ζίγκηρης Σπύρος
Τηλέφωνο:2227031218
Fax: 2227032160

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν