Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κεδίκογλου-Αντωνοπούλου βίοι ...αντιπαράλληλοι -ανταπαντήσεις.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΥΒΟΪΚΗ ΓΝΩΜΗ της 9ης Μαρτίου 2018 που αφορά επίδομα ενοικίου βουλευτών, με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο πλούσιος και πολυτάλαντος βουλευτής της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου εισπράττει τις 12.000 € το χρόνο για επίδομα ενοικίου.
Όπως ευθαρσώς αναφέρεται στο δημοσίευμά το επίδομα αυτό θεσμοθετήθηκε το 1994 και αφορούσε του βουλευτές επαρχίας που δεν ζούσαν στην Αθήνα και ήταν υποχρεωμένοι να περνούν πολλές ημέρες του μήνα στην πρωτεύουσα για την άσκηση των καθηκόντων τους.
Πιστεύω ότι δεν αφορά και δεν αφορούσε «μόνιμους» κατοίκους Αθηνών που για
διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης να αναφερθούν εξελέγησαν στην περιφέρεια.
Επειδή ο κος Κεδίκογλου είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών από γεννήσεως και δήλωσε στην εφημερίδα ότι «πρέπει να αποφασίσουμε το επίπεδο του βουλευτή που θέλουμε και ότι ίσως κάποιοι τον προτιμούν ακόμη και άστεγο»  θα ήθελα να ρωτήσω. 
Ο κος Κεδίκογλου μέχρι την ημέρα που εξελέγη βουλευτής ήταν άστεγος; Πιστεύω ότι ως μόνιμος κάτοικος Αθηνών παρατύπως λαμβάνει αυτό το επίδομα αφού δε και κατά την δήλωσή του στο πόθεν έσχες φέρεται ως ιδιοκτήτης διαμερισμάτων και ακινήτων στην Αθήνα και αλλού.
Ο κος Πρωθυπουργός απέπεμψε τους δύο υπουργούς του, την κα Αντωνοπούλου και το σύζυγό της κο Παπαδημητρίου διότι και αυτοί παρατύπως εισέπραξαν το επίδομα αφού διέθεταν διαμέρισμα στη Γλυφάδα και επέστρεψαν τις 23.000 €.
Πιστεύω ότι το ίδιο ακριβώς πρέπει να γίνει και για τον κο Κεδίκογλου διότι όπως λέει «ο Λαός μας, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά, «η γυναίκα του Κάισαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται». Δυστυχώς στην περίπτωση του κου Κεδίκογλου αυτό δεν φαίνεται να ισχύει. Έχει ενδιαφέρον ακόμη να πληροφορηθούν οι πολίτες με ποιο τρόπο, με ποια στοιχεία, εισπράττει ο φτωχός και άστεγος κος Κεδίκογλου.

Γιατί οι πολίτες απαιτούν από τους εκπροσώπους τους τιμιότητα, σοβαρότητα, ειλικρίνεια, εντιμότητα και το καλό παράδειγμα!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Με εκτίμηση, 
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Πρώην βουλευτής Ευβοίας Ν.Δ.

...................................................


Σχετικά με την καταγγελία του πρώην Νομάρχη Εύβοιας Νίκου Παπανδρέου  και το δημοσίευμα για «παράνομη είσπραξη επιδόματος ενοικίου» ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Λόγω και της θητείας μου στη δημοσιογραφία υποβάλλω δήλωση Πόθεν Έσχες περισσότερο από δύο δεκαετίες.
Η οικονομική μου πορεία είναι διάφανη. Ζούσα πάντα στο ενοίκιο, καθώς δεν έχω ιδιοκτησία ακινήτου στην Αθήνα , ενώ μετά την είσοδό μου στην πολιτική εγκατέλειψα κάθε επαγγελματική δραστηριότητα και δεν έχω άλλα εισοδήματα πέραν της βουλευτικής μου αποζημίωσης.
Νισάφι πια με τη λάσπη!»

.......................................................................................................................

Η «ΥΨΗΛΗ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ»

Ο Κεδίκογλου εισπράττει παράτυπα 1000€ το μήνα, ως επίδομα ενοικίου από την ΒΟΥΛΗ, αν και είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και διαθέτει, σύμφωνα με δήλωσή του, δύο οικογενειακά διαμερίσματα, που έχει την «υψηλή κυριότητα», και έτσι θεωρείται άστεγος, διότι την επικαρπία την έχουν οι γονείς του.
Οι Έλληνες, αν και θεωρούμαστε ιδιοκτήτες της χώρας μας, στην πραγματικότητα δεν είμαστε, αλλά έχουμε μάλλον την «υψηλή κυριότητα», διότι την επικαρπία την έχουν οι Δανειστές και …. Σύμμαχοί μας, τους οποίους πληρώνουμε αδρά.
Κατά τα λοιπά, ανήκομεν εις την …. ΔΥΣΙΝ!!!

Dr. Νίκος Παπανδρέου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,