Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως θα πετύχετε «κούρεμα» έως 60% για τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ


Β. Κόκκαλης στην ΕΡΤ: Πως θα πετύχετε «κούρεμα» έως 60%
σε 120 δόσεις για τα δάνεια της πρώην ΑΤΕ


Τις δυνατότητες και τον τρόπο ρύθμισης των χρεών των υπερχρεωμένων αγροτών και κτηνοτρόφων προς την πρώην ΑΤΕ, παρέθεσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Β. Κόκκαλης σήμερα 18 Μαΐου 2018, προσκεκλημένος στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ.
Ο υφυπουργός απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ανέφερε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις αποτελούν «ανάσα», σε ένα μείζον πρόβλημα που ταλάνιζε τον αγροτικό κόσμο της χώρας για πολλά χρόνια, οι οποίοι μπορούν πλέον να κάνουν ένα νέο παραγωγικό ξεκίνημα με την ευνοϊκή διευθέτηση των οφειλών τους.

Σήμερα, μπορούν να ρυθμίσουν το δάνειό τους στο μέτρο των οικονομικών τους δυνατοτήτων (έως 120 δόσεις) και να τύχουν ακόμη και διαγραφής χρέους. Συγκεκριμένα όσοι αγρότες και κτηνοτρόφοι υπαχθούν στη ρύθμιση:
Ø  θα έχουν 100% διαγραφή τόκων
Ø  εφαρμογή του Νόμου 3259/2004 για τα πανωτόκια
Ø  και έως 60% διαγραφή κεφαλαίου κατά περίπτωση
Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα της ρύθμισης, ο Β. Κόκκαλης ξεκαθάρισε πως το οφειλόμενο ποσό, θα διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του δανείου που ελήφθη, σε σχέση με την εξασφάλιση του χρέους του και ιδίως των εμπραγμάτων ασφαλειών (υποθήκες, προσημειώσεις).
Σε κάθε περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα ατομική περιουσιακή κατάσταση του κάθε ενδιαφερομένου όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά του, με στόχο την βιώσιμη λύση της ρύθμισης και την ανταπόκριση της κάθε ξεχωριστής αίτησης στα ατομικά δεδομένα κάθε δανειολήπτη ξεχωριστά.
Επίσης σημαντική καινοτομία του προγράμματος ρύθμισης, αποτελεί και η εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τα πανωτόκια  (Ν. 3259/2004) επί του οφειλομένου ποσού, ώστε η ρύθμιση να αφορά στο εναπομείναν καθαρό λογιστικό υπόλοιπο.
Στο πλαίσιο της ρύθμισης, όποιος δανειολήπτης έχει τη δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης σε διάστημα έως πέντε μηνών από τον έλεγχο του φακέλου του, θα τύχει ευνοϊκότερης διαγραφής του οφειλόμενου κεφαλαίου.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 25 Μαΐου και θα γίνεται ηλεκτρονικά σε πλατφόρμα αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Η καθυστέρηση οφείλεται σε βεβαιώσεις των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ. Στη ρύθμιση υπάγονται και οι οφειλές των αγροτών και κτηνοτρόφων προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης κλείνοντας τόνισε: «Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις, παρέχουν τη δυνατότητα οριστικής διευθέτησης των αγροτικών δανείων και θα γίνουν με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη και με βασικό μέλημα την ελάφρυνση των πραγματικά αδύναμων αγροτών και κτηνοτρόφων».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:




Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,