19 Ιουλίου 2018

εκδήλωση για τα Γεωπάρκα της Ουνέσκο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Τ.Τ. ΙΣΤΙΑΙΑΣ Ε.Ε.Σ.
Το Τ.Τ. Ιστιαίας της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, εκφράζοντας συνολικά και τις πάγιες θέσεις της 85χρονης Εταιρείας, υποδέχεται με ενθουσιασμό κάθε πρωτοβουλία, που αποσκοπεί στην Ανάδειξη και Προβολή της Ευβοϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Παρότι βρισκόμαστε στην εποχή της άπλετης και πολλαπλής ενημέρωσης, αυξάνεται επικίνδυνα το ποσοστό άγνοιας των Ευβοέων για την λαμπρή πολιτισμική ταυτότητα της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Αγνοούνται επίσης σημαντικά ιστορικά και φυσικά μνημεία μας, αφημένα
στην φθορά του χρόνου, ενώ η γνώση της τοπικής μας ιστορίας έχει πλησιάσει το ναδίρ. Και όλα αυτά τη στιγμή κατά την οποία ο Τουρισμός αποτελεί για την Βόρεια Εύβοια τον πρωταρχικό παράγοντα της τοπικής μας ανάπτυξης.
Υπό αυτές τις συνθήκες η Ε.Ε.Σ. θεωρεί ως σωσίβιο πολιτισμικής διάσωσης, την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για ένταξη της Βόρειας Εύβοιας στα Γεωπάρκα της Ουνέσκο. Για τους λόγους αυτούς το Τ.Τ. Ιστιαίας της Ε.Ε.Σ. καλεί τα μέλη του παράλληλα με όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το «παρών» κατά την ενημερωτική συνάντηση, που θα έχει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κ. Μπακογιάννης με φορείς και πολίτες, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ  το απόγευμα της ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (20/7/2018) και ώρα 19:30.       

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.