Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου Μελά στην δημοτική κοινότητα Λίμνης, την Παρασκευή 19 Ιουλίου  2019, ώρα 10.30, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τα πιο κάτω θέματα:

Κατανομή επιχορήγησης ποσού 1.800.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ ,σε βάρος του προϋπολογισμού του ενάριθμου έργου 2018ΣΕ87100011 της ΣΑΕ 871 του Π.Δ.Ε για ην υλοποίηση του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών των οδικών υποδομών και των συνοδών τους υδραυλικών έργων του Δήμου Μαντουδίου ,Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας που επλήγη
από την φυσική καταστροφή της 1ης Οκτωβρίου 2018» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος)
Ανακατανομή χρηματοδότησης του Δήμου για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών με βάση το υπ΄ αρίθμ. 54154/5-10-2018 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος)
Πληρωμή δικαιούχων καταβολής έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων κατοίκων του Δήμου από την πλημμύρα στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου 2018 (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος)
Κατανομή ποσού επιχορήγησης ποσού – 73.000- ευρώ από Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2019 για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δήμαρχος)
Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στην πρόσκληση VIII, του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο: «Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες της χώρας».(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος)
Υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης στην πρόσκληση IΧ, του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση Α.Μ.Ε.Α. σε σχολικές μονάδες». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Αντιδήμαρχος)
Τροποποίηση Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Αίτηση Παπακωνσταντίνου Ιωάννη του Νικολάου με την οποία ζητάει τον χαρακτηρισμό δρόμου (Αρ. πρωτ. 6542/15-7-2019) (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Αίτηση Σταμόπουλου Κων/νου για κατασκευή ράμπας πεζοδρομίου (πλησίον πλατείας) στην Τοπική Κοινότητα Μαντουδίου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Αιτήματα για κοπή δένδρων α) Η αρίθμ. 16/2018 απόφαση ΕΠΟΙΖΩ με θέμα : «Εισήγηση για την κοπή δένδρων εντός κοινοχρήστου χώρου της τοπικής κοινότητας Σπαθαρίου» και β) η αρίθμ. 17/2019 απόφαση ΕΠΟΙΖΩ με θέμα «Αίτημα κοπής δένδρων στον οικισμό Ροβιών» (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Αιτήσεις διαγραφής νηπίων από τον δημοτικό παιδικό σταθμό Μαντουδίου (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Αιτήσεις για παραχωρήσεις κοινοχρήστων χώρων(ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Αιτήσεις από τον χορευτικό πολιτιστικό σύλλογο «Ο ΜΑΚΙΣΤΟΣ» και χορευτικό Σύλλογο «ΝΗΛΕΥΣ» για παραχώρηση χώρων για διενέργεια πολιτιστικών τους εκδηλώσεων (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Έγκριση προγράμματος πολιτιστικών εκδηλώσεων -Εξειδίκευση της πίστωσης Κ.Α 00.6443.0003 –Έγκριση τεχνικής Περιγραφής (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Έγκριση προγράμματος εκδηλώσεων, για τον εορτασμό τοπικών Θρησκευτικών εορτών στη Δημοτική Κοινότητα Λίμνης και στην Τοπική Κοινότητα Μαντουδίου.» Εξειδίκευση της πίστωσης Κ.Α 00.6443.0002. –Έγκριση τεχνικής Περιγραφής (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Αντιδήμαρχος)
Ο Πρόεδρος
Δημοτικού Συμβουλίου
Χατζής Ανδρέας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,