Η ανήθικη στάση του ΚΚΕ απέναντι στον θάνατο του Φαράκου
Μπορεί ένα κόμμα σαν το ΚΚΕ να διαμαρτύρεται για τα βιβλία της ιστορίας;
Είναι δυνατόν σε ένα κόμμα που δεν σέβεται την δικιά του ιστορία να κάνει τέτοια διαμαρτυρία;
Φυσικά η μέγιστη ανηθικότητα με την στάση του κόμματος απέναντι στο θάνατο του πρώην γραμματέα του Γρηγόρη Φαράκου, έδειξε όλη την δυνατή αρτηριοσκλήρωση που θα μπορούσε να έχει ένας οπισθοδρομικός πολιτικός οργανισμός.
Όποιος δεν είναι μαζί μας κακό του κεφαλιού του λοιπόν, ο θάνατος ενός τεράστιας εμβέλειας στελέχους ας μη γίνει υπόθεση της «ορθόδοξης Αριστεράς», μιας και ότι δεν μας βολεύει στην δικιά μας ιστορία το διαγράφουμε.
Κυρία Παπαρήγα η λέξη σύντροφος που κάποτε είχε κάποια σημασία δεν αποδίδει πια δυστυχώς καμιά αξία ούτε σε σας ούτε και στους γύρω σας.
Ο Διαχωρισμός της έννοιας μέλος του σημερινού ΚΚΕ και κομμουνιστής, που και με την τελευταία ενέργειά σας πετύχατε, δυστυχώς προσβάλλει την ιστορία όλων όσων καταφέρατε τα τελευταία χρόνια να απομακρύνετε από τους κόλπους της Αριστεράς.
Ελπίζω να σας βοηθήσει να βρείτε τον νεοαγωνιστικό σας δρόμο η Λιάνα Κανέλη και να σας δω μαζί της στα εγκαίνια του γήπεδου του Παναθηναϊκού.
Όμως ντρέπομαι που τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου στην πολιτική, από το Πολυτεχνείο μέχρι την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης κάπου δίπλα μου υπήρχαν καρεκλοσκόποι που θα παραχάραζαν μελλοντικά όλα τα όνειρα των αριστερών της εποχής μου.
Το φάντασμα του Ζαχαριάδη μαζί με αυτό του Φαράκου ελπίζω να σας φωτίζουν στα όνειρά σας , ο Χαρίλαος να σας δίνει καμιά συμβουλή αλλά δεν επιθυμώ στις δικές μου σκέψεις να σας έχω συντρόφισσα του παρελθόντος μου.
Σας διαγράφω!
Μάρτιος 2007
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...