Το γρήγορο ίντερνετ στη Βόρεια Εύβοια είναι μια πραγματικότητα. Ένα νέο επικοινωνιακό εργαλείο κάνει τον κόσμο μας να φαίνεται τόσος δα ελαττώνοντας τις αποστάσεις και μεγαλώνοντας τους ορίζοντες.
Οι νέοι της βόρειας Εύβοιας έχουν το πλεονέκτημα της γνώσης και της χρήσης του διαδικτύου μέσα και από την έστω λειψή σχολική τους μόρφωση , αλλά οι «γέροι» της περιοχής στην πλειοψηφία τους δεν έχουν ιδέα από το τι σημαίνει αυτό.
Και επειδή «γέροι» της περιοχής είναι από δήμαρχοι μέχρι επιχειρηματίες θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να στραφούν προς την γνώση των δυνατοτήτων του γρήγορου ίντερνετ και να τις αξιοποιήσουν.
Η εφημερίδα μας από το 2000 στον διάσημο πια «Σερβιτόρο της Εύβοιας» στο www.servitoros.gr με τη βοήθεια του Αντώνη Βάθη, από τους πρωτοπόρους της χρήσης του Ιντερνετ στην Εύβοια, έχει την γνώση της δύναμης αυτού του επικοινωνιακού μέσου.
Η εξυπηρέτηση των πολιτών , των αγοραστών, των παραθεριστών , των ασθενών , των μαθητών, των φορολογουμένων, του καθενός τελικά, περνάει σιγά σιγά μέσα από τα τηλεφωνικά καλώδια με γνώμονα ένα ασήμαντο κόστος για μια ταχύτατη εξυπηρέτηση ή πρόσβαση σε κάθε πληροφορία.
Δεν μπορεί εύκολα πια να μας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες όταν μπορείς να συγκρίνεις τιμές , να αγοράσεις και να πουλήσεις πράγματα και υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο.
Ο ξενοδόχος να δείξει και να κλείσει τα δωμάτιά του αξιόπιστα και έγκαιρα, ο εστιάτορας να κλείσει τραπέζια, ο μπακάλης να πάρει και να δώσει παραγγελία , ο γιατρός και ο φαρμακοποιός να ανταλλάξουν ταχύτατα πληροφορίες.
Ο Δήμος να βγάζει τις ανακοινώσεις του, η Δημοτικές επιχειρήσεις να εξυπηρετούν τους εκτός δήμου με τα τιμολόγιά τους και τους λογαριασμούς τους και όλα αυτά που στον πολιτισμένο κόσμο είναι πραγματικότητα εδώ και καιρό αλλά στα δικά μας δημοτικά πράγματα φαίνονται σαν ούφο.
Η μάνα να βλέπει και να μιλάει με τα ξενιτεμένα της παιδιά, και ο τζογαδόρος να παίζει πάμε στοίχημα πέρα από τα αδιάκριτα μάτια.
Η ανάπτυξη δεν βρίσκεται μόνο στις αγαθές προθέσεις αλλά και στη γνώση. Όσοι αρνούνται να δουν αυτή τη πραγματικότητα σίγουρα θα μείνουν γραφικοί και αξιοθέατοι, αδρανείς και εκτός σύγχρονου κόσμου.
Ιούνης 2007
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...