Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Κατρίνα της Ελλάδας και η Συμμετρική Απειλή.




Οι πρωτοφανείς συνθήκες από την αρχή του φετινού καλοκαιριού μας προβλημάτισαν.
Ελάχιστες βροχές, απανωτοί καύσωνες και …ομόλογα.
Τα μηνύματα της έλλειψης νερού έφτασαν στις βρύσες μας αλλά και το ανέβασμα της θερμοκρασίας εκτίναξε τις εισαγωγές των κλιματιστικών στα ύψη. Επακόλουθο ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη ηλεκτρικού ρεύματος , τα καλώδια της ΔΕΗ πάνω από τα δάση υπερφορτώνονταν παράλληλα η διαστολή τους από την υψηλή θερμοκρασία τα επιμήκυνε , έφταναν κοντά στα κλαδιά των πεύκων και να ο σπινθήρας στα Δερβενοχώρια, πάει η Πάρνηθα σαν μέγιστη προειδοποίηση του τι θα επακολουθούσε, πάει το ρεύμα, πάει η πολιτική τσίπα.
Τα ομόλογα παράλληλα συσκότιζαν το τι γινόταν , η έλλειψη παιδείας και εκπαίδευσης των πολιτικών και του λαού κάνει πιο εύπεπτο από την κλιματική αλλαγή, τη βαλίτσα της Μόργκαν ή την απάτη του Διευθυντή της αντιπολίτευσης, και η ανάγκη των εκλογών προκύπτει από την πλύση εγκεφάλου του λαού εκ μέρους των καθοδηγούμενων και χρηματοδοτούμενων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Το σημείο ανάφλεξης έφτασε στα τέλη Αυγούστου. Η παραμικρή σπίθα που άλλοτε θα έσβηνε με μια πατημασιά τώρα θέριευε, έβρισκε τις στάλες των ρετσινιών στα πευκοδάση και δυνάμωνε σαν Λερναία Ύδρα κατακαίγοντας ανθρώπους, περιουσίες, οικοσυστήματα.
Η κυβέρνηση έχοντας ενδώσει στην απαίτηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για εκλογές τις είχε προκηρύξει και η αξιωματική αντιπολίτευση ως όφειλε διαμαρτυρόταν γιατί τώρα έχουμε εκλογές και όχι όποτε ήθελε αυτή. Η Ελλάδα σε ένα οριστικά διαλυμένο κράτος από τους εκλογομάχους καίγεται, τα βαρύγδουπα και πολυδάπανα σχέδια ανάγκης αποδεικνύουν την αχρηστία τους και το σύμβολο του οικολόγου αγροφύλακα δίνει στίγμα με το πρώτο πτώμα του ανεκπαίδευτου υπάλληλου κοντά στη Ζαχάρω.
Η Ελλάδα καίγεται και το καμένο κορμί της σκυλεύουν για να βρουν την εκλογική τους πελατεία οι ίδιοι υπεύθυνοι της κατάστασης. Η μάχη εξελίσσεται στο ποιος έκαψε λιγότερα από τον άλλον. Κάνοντας όλοι τον ανήξερο γιατί δεν είχαμε υποδομές, γιατί οι διορισμένοι ανίκανοι ημέτεροι επικεφαλής δεν συντονιζόντουσαν, γιατί οι σκουπιδότοποι ακόμα υπάρχουν και αυτοαναφλέγονται, γιατί οι δασικοί δρόμοι είναι ακαθάριστοι, γιατί όλοι οι δρόμοι έχουν τα ξερόχορτα στο πλάι περιμένοντας Δημάρχους, Νομάρχες να φροντίσουν για την στοιχειώδη πυρασφάλεια της αποψίλωσης που κάναμε φαντάροι.
Η Κορώνα της εξουσίας ήταν το κάψιμο της Ιστορίας μας με την συμβολική ανάφλεξη της αρχαίας Ολυμπίας. Ανικανότητα Αναλγησία Αμετροέπεια. Τα 3Α !
Η φωτιά θα περάσει αλλά δεν πρέπει να εξολοθρεύσει μόνο ανεύθυνους ανθρώπους , χωριά, δάση και ζώα. Πρέπει να εξολοθρεύσει και τους υπεύθυνους της πολιτικής διαχείρισης των Ελλήνων που τόσα χρόνια αδιαφόρησαν για το λαό τον κορόιδεψαν με ψεύτικα προβλήματα δημιουργώντας του ψεύτικους φόβους με Αλβανούς, Σκοπιανούς,Τούρκους ,Κουκουλοφόρους.
Η απόλυτα Συμμετρική Απειλή για την Ελλάδα είναι το δικομματικό παιχνίδι που μας κρατάει καμένους πολύ πριν την φωτιά.
Έλληνες Ξυπνήστε, Ξεσηκωθείτε και δώστε τους πια αντί για ψήφο το χρώμα των δασών μας:ΜΑΥΡΟ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν