Καταλαβαίνω πως η αλλαγή φοβίζει τους ανθρώπους όταν δεν μπορούν να κάνουν τίποτε άλλο προτιμούν να μένουν όπως είναι, το καταλαβαίνω αλλά πλέον ο ελληνικός λαός χρειάζεται ένα πολιτικό πρόσωπο να τον εμψυχώσει να τον ανανεώσει να τον κάνει να νιώθει σημαντικός και να φωτίσει τη μουντή ζωή τον.
Αυτή την στιγμή οι πολιτικοί και η κυβέρνηση το βλέπουν σαν
ένα μοναδικό ρόλο, γιατί δεν χρησιμοποιούν την εξουσία που έχούν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται στην απόγνωση. Πιστεύω όμως ότι υπάρχουν ορισμένα Θέματα που μπορούν να αλλάξουν ώστε να μειωθεί η δυσπιστία και η συχνά πολύπλοκες σχέσεις μεταξύ πολιτικής και λαού. θα προτιμούσα μια πολιτική που να έχει περισσότερη επαφή με το λαό, δεν θεωρώ να κυκλοφορούν με τα ποδήλατα και τα παρόμοια απλά να έχουν μια ουσιαστική κατανόηση. Δεν το λέω ως κριτική προς την παρούσα πολιτική το λέω γιατί το βλέπουμε το νιώθουμε το ακούμε κάθε μέρα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
Άμεσες προτεραιότητες τις κυβέρνησης είναι να διασφαλίσει την ανάκαμψης της οικονομίας να επιτευχθεί μέσα από;
1) Την ιεράρχηση της κατανομής των πόρων ανάμεσα τις βιομηχανικές επενδύσεις κατά τομέα και κλάδο και στα δημόσια έργα, που δημιουργούν και ολοκληρώνουν την απαραίτητη για την ανάπτυξη της χώρας υποδομή, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
2) Την αποφασιστική στροφή στην αναπτυξιακή προσπάθεια στο γεωργικό τομέα, για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση τον κόστους παραγωγής.
3) την δημιουργία νέων Θέσεων απασχόλησης και σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα για την ανακοπή της ανεργίας και σε μακροπρόθεσμο με τη δημιουργία παραγωγικών επενδύσεων με μόνιμες θέσεις απασχόλησης.
4) την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και την ουσιαστικοποίηση της διοικητικής, οικονομικής ,κοινωνικής και πολιτιστικής αποκέντρωσης. Ο δημόσιος τομέας μαζί με τις κοινωνικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων γίνεται μοχλός ανάπτυξης.
5) Την αντιμετώπισης της υγείας τον λαού, όχι μόνο με τη σωστή χωρίς ταλάντευση εφαρμογή το εθνικού συστήματος υγείας και των πραγματικά αναγκαίων ριζικών αλλαγών αλλά και με άμεσα μέτρα βελτίωσης της παρεχόμενης περίθαλψης, εξωτερικά ιατρεία υγειονομική αποκέντρωση, άμεσες κτιριακές και τεχνολογικές βελτιώσεις στα νοσοκομεία, ολοκλήρωση κέντρων υγείας, πλήρης στελέχωση ιδιαίτερα στις απομονωμένες περιοχές και σύστημα έκτακτων περιστατικών.
6) Την ένταση στην προσπάθεια για το πλάτεμα της παιδείας και την πολιτιστική αναγέννηση της χώρας. Με ιδιαίτερη έμφαση στα εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η νέα γενιά της πατρίδας μας.
Φυσικά η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα της νεολαίας για το μέλλον της είναι φυσικές συνέπειες της ρευστότητας των ραγδαίων εξελίξεων των έντονων προβλημάτων και της καθημερινής πραγματικότητας την οποία προσδιορίζουν.
α) Η ανεργία
β) Η αναξιοκρατία.
γ) Η κρίση τον εκπαιδευτικού συστήματος.
δ) O αυταρχισμός στις κοινωνικές και πολιτικές δομές και στο κράτος. ε) Η πολιτιστική κρίση ως κρίση αξιών και προτύπων.
ζ) Η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Είναι φυσικό για τους νέους ανθρώπους να αμφισβητούν τις συμβατικές Αξίες, να αποστρέφονται αυταρχικές μεθόδους και Θεσμούς, να καταδικάζουν την εκμετάλλευση και τις διακρίσεις, να αντιστέκονται στον << ευνουχισμό>> τους με αντάλλαγμα την ενσωμάτωση στην κοινωνία.
ΔΗΜΟΤΗΣ ΕΛΥΜΝΙΩΝ
Δ. Δ. ΛΙΜΝΗΣ
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...