Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η σιωπή των αμνών



Του Π  Β 
«Μια αστυνομικός στην προσπάθειά της
 να ανακαλύψει ένα δολοφόνο ευτραφών γυναικών,
 ζητά τη βοήθεια ενός ψυχίατρου που βρίσκεται
 σε άσυλο λόγω των κανιβαλιστικών του συνηθειών.-1991»
Το  εξαιρετικό θρίλερ μου ήρθε στο μυαλό με μια σειρά παραλληλισμούς: Οι ευτραφείς ΔΕΚΟ, όπως Πετρέλαια, φυσικό αέριο, ΟΠΑΠ,ΕΡΤ,ΕΑΒ,ΕΑΣ,ΕΥΔΑΠ κλπ δολοφονούνται από εθελόδουλους μνημονιακούς και για να βρούμε τι συμβαίνει, παρακολουθούμε τους κανίβαλους Μεγαντενασκάϊδες , που μας εξηγούν τα καλά και συμφέροντα.
Ο λαός –όσος λαός απομένει με αυτό το γνώρισμα-απλά σωπαίνει πριν τη σφαγή του, σαν
πρόβατο ,άβουλο και τρομαγμένο, τόσο πολύ πανικόβλητο, που η αδρεναλίνη του φόβου έχει γίνει περισσότερη κι από το αίμα του. Έτσι η φυσιολογία λέει ότι αποκτά και νοστιμότερο κρέας.
Αλλά ο Σίμος μας έχει δώσει τις απαραίτητες δικαιολογίες επιβίωσης: Τώρα δεν έχουμε να φάμε , θα πληρώνουμε για τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ; Θα πληρώνουμε για εκπομπές για το βιβλίο, την ακραία τέχνη ή τη λαϊκή παράδοση; Εκπομπές που είχαν τηλεθέαση 1% όταν σάρωνε ο Φαταμαγκιούλ, ο Σουλεϊμάν , ο Θέμος και η Μενεγάκη; Θα ακριβοπληρώνουμε το Λιάτσο , τη Ρέτσα και τη Σαλαγκούδη που διόρισε ο ίδιος;
Θα πληρώνουμε για το Κέντρο Υγείας στην Ιστιαία ή στο Μαντούδι για να υπολειτουργούν; Θα πληρώνουμε καθηγητές και δασκάλους στα σχολεία τώρα που μεγάλωσαν τα παιδιά μας; Θα πληρώνουμε τους Δημάρχους για να φροντίζουν τα νερά των Γιάλτρων ή της Κηρίνθου; Δε λέτε που γλυτώσαμε ήδη από τα έξοδα ΔΟΥ,ΙΚΑ,ΟΤΕ και άλλων της περιοχής και δε πληρώνουμε τόσους χαραμοφάηδες. Για εξυπηρέτηση κάθε γιαγιά ας πάρει ένα τάμπλετ, πέρα από τις ταμπλέτες της πίεσης. Φτηνό είναι πια!
Από την άλλη συνήθεια και απάθεια, με τις τάχα φωνές των εταίρων, που συναλλάσσουν οφίτσια με αίμα ανέργων, αυξάνοντας το χρέος, μειώνοντας την ελπίδα για κάτι καλύτερο. Τα παιδιά μας παίρνουν το δρόμο της ξενιτειάς , χωρίς να περνά από το μυαλό τους να μείνουν να δώσουν ένα αγώνα ανατροπής, θυσίας και να δοκιμαστούν στην εξέγερση και την επιβίωση μαζί με τους γονείς τους.
Μαύρες οθόνες ξέμαυρες κι από το σκοτάδι ξεμαυρότερες. Το ψέμα πάει σύννεφο, μαζί με τη κοροϊδία. Το θέατρο του παραλόγου, μιας χώρας χωρίς δημοκρατία, που η εξιλέωση βρίσκεται σαν κολυμπήθρα του Σιλωάμ στο προαύλιο της ΕΡΤ.
Ένας λαός που αποδέχεται τη μοίρα του καρτερικά, φασκιωμένος με τη παραπληροφόρηση,  παγιδευμένος όχι από φόβο αλλά από πανικό μπρος το αύριο ή με τις άμεσες υποχρεώσεις του. Φως , νερό, νοίκι, τηλέφωνο.

Το τι μας ξημερώνει εμείς δεν το ξέρουμε, αλλά να είστε σίγουροι ότι κάποιοι το γνωρίζουν πολύ καλά και πλουτίζουν ήδη από αυτό. Σαν «λογικά» πρόβατα μετά τη σιωπή μας απολαμβάνουμε το μαζοχισμό μας, με τους κανίβαλους που επιλέγουμε.

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 22-6-2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν