Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γνωστός, δραστήριος κι ωραίος.



Του Π Β 

Χειμώνας μπαίνει, δουλειά δεν έχουμε να κάνουμε, ας ψάξουμε για Δήμαρχο λοιπόν.
Η Ιστορία του τόπου διδάσκει ότι ποτέ μη λες ποτέ, τη δόξα κανένας δεν τη μίσησε , όσο για το χρήμα κι αυτό έρχεται από κοντά.
Έχουμε λοιπόν την εμπειρία της πρόσφατης σχεδόν τετραετίας όπου δυο Δήμαρχοι βγήκαν με το 25% των εγγεγραμμένων και δυο αντιπολιτευόμενοι έχασαν για 5-6 ως μερικές δεκάδες ψήφους την
πρωτοκαθεδρία. Τι έχει μείνει από όλα αυτά σήμερα; Θα σας γελάσω…
Ο νέος εκλογικός νόμος στα σπάργανα εγγυάται ότι άλλο Δήμαρχος άλλο δημοτικό συμβούλιο, λες και δεν το ξέραμε. Και πριν έτσι γινόταν!
Μετά, επειδή μου αρέσει να ασχολούμαι με τα κοινά, για το καλό του τόπου και γω, φτιάχνω ένα προεκλογικό πρόγραμμα, να το ‘χω για παν ενδεχόμενο.
Μέσα έχει τους στόχους για νοσοκομείο στη Λίμνη (της Ιστιαίας δεν έπιασε) , καλύτερο οδικό δίκτυο και παραλιακό δρόμο, σχολεία ιδιαίτερα για άτομα με ειδικές ανάγκες (έτσι που μας καταντήσανε όλους έχουν πέραση αυτά).Το πολιτικό σκηνικό είναι όχι στο μνημόνιο, αγώνας για επιχορήγηση των δήμων από ασιατικά πακέτα στήριξης, φάρμακα για το λαό και όχι για την Νιγηρία (όλοι γύρω μας είναι μαύροι πια).
Τώρα από τους απερχόμενους μαζεύω φωτογραφίες εκδηλώσεων με ποιους ήτανε, για να ξέρω με ποιους θα πάνε. Ψάχνω για την Περλεπέ, τον Μαρκόπουλο, τον «πωστονλένε» φασίστα, και τους ξαδέλφους Κεδίκογλου, ποιος έτρεχε κατά καιρούς να χαριεντισθεί μαζί τους για λίγο στήριξη, για μια καλή κουβέντα, ή το αδειανό πουκάμισο της Ελένης.
Μια λίστα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, μια λίστα οι υποψήφιοι σύμβουλοι, για το ιδιότυπο πλειοψηφικό σύστημα της Βόρειας Εύβοιας. Γνώμονας το Γνωστός ,Δραστήριος κι Ωραίος. Θέσεις, πεποιθήσεις περιττεύουν. για τους καιρούς των τσιγγάνων. Από κει και πέρα απέναντι όλος ο κόσμος περιμένει να δει τη μοίρα του, μιας και το τι γίνεται με τους Δήμους το βλέπει ήδη.
Απαξίωση , εγκατάλειψη και το σκοτεινό τούνελ περιμένει τις βασικές ανάγκες όπως ύδρευση, αποχέτευση, καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς.
Η φωνή της Αριστεράς ή καλύτερα της διαφορετικής πορείας για τη τοπική αυτοδιοίκηση κοιμάται μαζί με τον επαρχιώτικο βαρύ χειμώνα. Η φωνές της Δεξιοπασοκικής κυριαρχίας λουφάζουν ή παραλλάζουν, αλλά και πάλι ποιος τους ακούει. Έτσι είναι καλύτερα για αυτούς, επειδή η απολογία ή ο απολογισμός θα ήταν εξίσου φτωχά λόγια.
Αυτή η σιωπηρή πλειοψηφία του τόπου μας, θα μπορούσε να κάνει θαύματα αν είχε φωνή, διάθεση και μυαλό. Η παράδοση στο κατεστημένο μου φαίνεται αναπόφευκτη. Γύρω, όπως μου λέει επίδοξος δήμαρχος, «όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και κακά πατεί». Οι επαφές άρχισαν ταυτόχρονα με τις «δουλειές» των γατιών: Σκεπάζουν όλοι τα κακά τους.

Δημοσιεύθηκε στις 26-10-2013 στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν