Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δυναμικό ξεκίνημα για το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα»


Θερμή ήταν η ανταπόκριση των φίλων του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» στο κάλεσμα του σωματείου για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Ιδρυτικά μέλη, εθελοντές και φ...ίλοι σε παρεΐστικη, ζεστή ατμόσφαιρα στο καφέ «ΕΝΑΛΛΑΞ» στην Ιστιαία αντάλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα των ζώων στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας και τις κινήσεις που θα αναλάβει το Σωματείο...
Η προσωρινή πρόεδρος κ. Λίλα Ευθυμιοπούλου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στους σκοπούς του Σωματείου και στις πρώτες κινήσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί για την φροντίδα και την περίθαλψη των αδέσποτων στην περιοχή.


Έχει κατατεθεί αίτημα στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού (αναμένεται κατάθεση και στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Άννας) προς ακρόαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και λήψη απόφασης που αφορά:

1. Περιφραγμένο χώρο με νερό και φως για την ίδρυση καταφυγίου και πιθανόν και νοσηλευτηρίου.
2. Σίτιση των ζώων
3. Εμβολιασμοί
4. Στειρώσεις των ζώων

Μάλιστα, προτάθηκε από την προσωρινή διοίκηση, οι δύο δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δημάρχου Πρεβέζης ο οποίος, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσθεσε ένα (1) ευρώ σε κάθε λογαριασμό νερού για τη φροντίδα των αδέσποτων.

Το σωματείο ευελπιστεί στη καλή συνεργασία και βοήθεια των δύο δήμων, σύμφωνα και με το άρθρο 9 του Ν.4039/12 (στις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις των δήμων είναι και η φροντίδα και περίθαλψη των αδέσποτων).

Επίσης, τα αστυνομικά τμήματα Iστιαίας, Αιδηψού, Λίμνης, Μαντουδίου έχουν ενημερωθεί με απόφαση για την ίδρυση του Φιλοζωικού Σωματείου β.Εύβοιας ' Ήρα' και όποιος πολίτης θελήσει να κάνει μήνυση βάσει του ν.4039/2012 για κακοποιήσεις ζώων, φόλες και εγκατάλειψη να απευθύνεται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα και να απαιτεί να ενημερωθεί εκείνη την ώρα και η Φιλοζωική.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε η τοποθέτηση ειδικού σταντ - κουμπαρά για την ενίσχυση των σκοπών του Σωματείου. Ο πρώτος κουμπαράς θα βρίσκεται στο Χριστουγεννιάτικο παζαράκι των Ναυτοπροσκόπων του 1ου Συστήματος Λίμνης στη Λίμνη Βόρειας Εύβοιας. Αντίστοιχες κινήσεις, ήδη, δρομολογήθηκαν για σούπερ - μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή. Θα γίνουν σχετικές αιτήσεις και σύντομα θα υπάρξει απάντηση.

Η ταμίας του Σωματείου κ. Αλεξάνδρα Καρπούνη μίλησε για τη σημαντικότητα της οικονομικής συμμετοχής από όλους καθώς τα έξοδα αντιμετώπισης ενός περιστατικού και περίθαλψης του ζώου είναι πολλά. Ακόμα και η συμβολή ενός ευρώ είναι πολύτιμη, ιδίως για ένα σωματείο που κάνει τα πρώτα του βήματα και απηύθυνε κάλεσμα προς όλο τον κόσμο τονίζοντας πως οι τοπικές αρχές, όπως ορίζουν οι νόμοι πρέπει επιτέλους να αλλάξουν στάση και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις τους.

Ακολούθησε συζήτηση με προτάσεις, ιδέες, απορίες, δυσκολίες και τους τρόπους που μπορούν να αντιμετωπιστούν ενώ ομόφωνα συμφωνήθηκε η σύνταξη ανακοινώσεων και η γνωστοποίησή τους στο σύνολο της Βόρειας Εύβοιας που θα αφορούν στην ενημέρωση των δημοτών ως προς τις ποινικές κυρώσεις όσων κακοποιούν και δηλητηριάζουν ζώα. Από πλευράς σωματείου έχουν γίνει οι πρώτες καταγγελίες και μηνύσεις για το Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.

Θαύματα δεν μπορούν να γίνουν από τη μια μέρα στην άλλη αλλά σίγουρα αρχίζουν να μπαίνουν τα πρώτα γερά θεμέλια για μια δράση μελλοντικά με ουσιαστικά αποτελέσματα. Όσον αφορά στις μελλοντικές κινήσεις του Σωματείου θα υπάρξουν εκστρατείες ενημέρωσης, ημερίδες και άλλες συναντήσεις.

Μακροπρόθεσμος και βασικός στόχος του Σωματείου είναι η δημιουργία καταφυγίου (και νοσηλευτηρίου). Ενώ συζητήθηκε και το πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα που αφορά στις στειρώσεις των ζώων από κτηνιάτρους και ζητήθηκε δημόσια η βοήθεια και η συμπαράσταση των επιστημόνων της περιοχής.

Μόνο με συλλογική προσπάθεια και εργασία θα καταφέρουμε να κρατήσουμε ζωντανό το όνειρο της Ήρας, της σκυλίτσας που άφησε την τελευταία της πνοή από φόλα. Η Ήρα αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει αυτή η τόσο σπουδαία προσπάθεια.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε εγγραφή πολλών εθελοντών και η προσωρινή διοίκηση ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους έχουν σταθεί αρωγοί στο σωματείο, τους παρευρισκόμενους και την κ. Μαρία Ντελκή για την παραχώρηση του χώρου και τη γλυκιά φιλοξενία.

Διαδικτυακά όσοι επιθυμείτε να μαθαίνετε τα νέα του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας "Ήρα", αλλά και να ανταλλάσσετε απόψεις και ότι σας απασχολεί για τα ζωάκια σας, ακολουθήστε την ηλεκτρονική Σελίδα του Σωματείου στο facebook

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,