Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γιάννης Ψαρρός :ένα δικό μου μήνυμα για τις εκλογές.

                              Δημοτικές Εκλογές                              
                           (αντίσταση με την ψήφο μας)


Αγαπητοί συνδημότες
  
βρισκόμαστε πάλι μπροστά στις Δημοτικές Εκλογές και σαν ενεργός πολίτης που είμαι και πρώην πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Λίμνης σκέφτηκα να στείλω ένα δικό μου μήνυμα για τις εκλογές. Σας θυμίζω ότι:
·         Η Δημοκρατία στο Δήμο μας λιγόστεψε πολύ τα τελευταία χρόνια, ενώ η αυταρχικότητα και η κομματική πολιτική επανήλθαν όπως στις προηγούμενες δεκαετίες.
·         Οι σχέσεις με τους κοινωνικούς φορείς και τις κινήσεις πολιτών χειροτέρεψαν μέχρι βαθμού περιφρόνησης ειδικά όταν έχουν διαφορετικές απόψεις.

·         Η νεολαία δεν μπόρεσε να εκφραστεί μέσα στον Δήμο μας και να έχει λόγο με απόψεις και προτάσεις της.
·         Το σοβαρό θέμα των εποχικών προσλήψεων (δίμηνα) δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά και με δημοκρατικό τρόπο. Οι προσλήψεις θα έπρεπε να γίνονται σύμφωνα με τη σειρά αιτήσεων όλων των ενδιαφερομένων και με ελάχιστα κοινωνικά κριτήρια.
·         Καμία ουσιαστική διαμαρτυρία δεν είδαμε μέχρι τώρα από τη Δημοτική μας Αρχή για τις αφόρητες κοινωνικές και πολιτικές πιέσεις που δέχονται οι Δήμοι και οι συνδημότες μας από τη φιλική τους συγκυβέρνηση.

                              Τα Τοπικά Συμβούλια
Τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων παροπλίστηκαν, αντί να γίνουν τα Δημοκρατικά κύτταρα δημιουργίας και προτάσεων σε κάθε τοπική κοινότητα.
Η επιτροπή διαβούλευσης, θεσμικό όργανο του Δήμου, παροπλίστηκε κι αυτή αφού επί 4 χρόνια συνεδρίασε κανονικά μία φορά.
Οι δημότες περιφρονούνται και  δεν παίρνουν έγκαιρα απαντήσεις στα παράπονά τους,   μόνο τώρα παραμονές εκλογών προσποιούνται ότι τους θυμούνται!!

                                             Έγινε Προσπάθεια
Σαν πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Λίμνης που ήμουνα προσπάθησα για αρκετά πράγματα, που τα περισσότερα δεν είχαν κόστος. Αρκεί να σας πω ότι, μέχρι τον Μάρτιο μήνα 2013 που αναγκάστηκα να παραιτηθώ είχαμε διαβιβάσει προς τη Δημοτική Αρχή από το τοπικό μας συμβούλιο είκοσι (20) ομόφωνες προτάσεις και δύο υπομνήματα για διάφορα θέματα, για τα οποία δεν πήραμε καμία απάντηση (την κύρια ευθύνη συνεργασίας μαζί μας είχε ο Αντιδήμαρχος Ελυμνίων και σημερινός υποψήφιος Δήμαρχος). Η συνταγή τους ήταν η άσχημη συμπεριφορά και η απαξίωση κάθε συνεργάτη τους, που δεν ήταν αρκετά «υπάκουος» ή είχε λίγο διαφορετικές απόψεις.

                                         Εκλογές 18 Μαΐου 2014
Στις εκλογές αυτές αποφάσισα να συνεχίσω την προσπάθειά μου με το συνδυασμό ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ και Υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Παζάρα. Συνεχίζω την προσπάθειά μου, γιατί πιστεύω στη νέα φιλοσοφική αντίληψη και στο όραμα για τον Δήμο μας που έχει ο συνδυασμός μας και ακόμη, γιατί αποτελείται από άφθαρτους και έντιμους Δημότες.

                                           Κριτήρια Επιλογής
Υπάρχουν δείγματα γραφής στη διαδρομή του καθενός μας. Στηριχτείτε  σ’ αυτά και δεν θα πέσετε έξω. Προσωπικά ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά της πόλης μας και του Δήμου, και πιστεύω να έχετε βγάλει θετικά συμπεράσματα. Αυτό είναι το καλύτερο κριτήριο για να επιλέξετε έναν υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο και όχι ο συναισθηματισμός και οι σκοπιμότητες.
 Ο σωστός και ικανός Δημοτικός Σύμβουλος έχει σοβαρές προτάσεις και όραμα για όλες τις τοπικές κοινότητες, και όχι μόνο για την δική του.

                                        Πως Ψηφίζουμε ;
Ψηφίζουμε δυνατά με κοινωνικά και πολιτικά κριτήρια και όχι με φοβίες και σκοπιμότητες.
Την ημέρα αυτή έχουμε το δικαίωμα και το χρέος να κάνουμε το καθήκον μας. Αυτή τη μέρα δεν κινδυνεύουμε τουλάχιστον από τη ρήψη χημικών, όπως γίνεται όλο το χρόνο.
Μη ξεχνάμε ότι έχουμε κι εμείς μεγάλη ευθύνη γι’ αυτούς που επιλέγουμε και όχι να διαμαρτυρόμαστε «κατόπιν εορτής»!

                          Ψήφο στην Δημοτική Πρωτοβουλία

Η ψήφος στον συνδυασμό μας θα έχει διπλή σημασία. Πρώτον, θα απαλλαγεί ο Δήμος από τους κατεστημένους επαγγελματίες πολιτικούς που εδώ και 20 χρόνια έχουν κολλήσει στην εξουσία του Δήμου μας.
Δεύτερον, είναι το μήνυμα που θα δοθεί στους δημότες μας και στους πολίτες
γενικότερα να αντισταθούν και να αλλάξουν αυτόν τον πολιτικό χείμαρρο της συγκυβέρνησης που με την κηδεμονία των ξένων (τρόικα) μας σπρώχνει εδώ και  4 χρόνια προς την ανεργία, τη φτώχεια και τον εθνικό κατήφορο.

Εάν πιστεύετε, ότι σας λέω μερικές αλήθειες και είμαστε μέσα στα κριτήρια επιλογής σας, θέλω να μας προτιμήσετε με την ψήφο σας.

                                      Φιλικά
         Γιάννης Ψαρρός                                    (Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος    
                                                              με τον συνδυασμό Δημοτική Πρωτοβουλία)

 Δημότης Λίμνης  @ Δημότης του Δήμου μας     

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν