Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αρκεί να χαμογελάμε όταν μας δουλεύουν;


Του Π Β

Με μια πληθώρα έργων και πράξεων οι πρώην υπουργοί της συγκυβέρνησης από τη Βόρεια Εύβοια,  βομβαρδίζουν τα Μίντια, έχοντας εδώ και καιρό βάλει μπρος, τον προσωπικό προεκλογικό τους αγώνα. Οι δυσκολίες που είχαν οι κυβερνητικοί βουλευτές ,ακόμα και να εμφανιστούν στο κόσμο στην αρχή της κρίσης, έχουν σαφώς αμβλυνθεί, τα φιλικά τους κανάλια εξαργυρώνουν τα αγύριστα
δάνεια, καταπραΰνοντας την λαϊκή οργή με το «ανθρώπινο» πρόσωπο και τις πιο «ανθρώπινες» πρακτικές των πρώην υπουργών μας.
Σχολεία, μπότες πυροσβεστών, δρόμοι, ελαφρύνσεις φόρων, θεωρητικές αυξήσεις επιδοτήσεων , είναι στην ατζέντα της τελευταίας μόνο εβδομάδας, της προεκλογικής τους προπαγάνδας.
Μάλιστα ο ισχυρότερος των πρώην , σε συνέντευξή του στο κυβερνητικό στήριγμα που ονομάζεται ΣΚΑΙ, ισχυρίζεται ότι η Εύβοια έχει μπει σε πορεία ανάκαμψης!
Επειδή ζούμε στο τόπο εδώ και χρόνια, επειδή μετά τη καλοκαιρινή ψευδαίσθηση ο Σεπτέμβρης φαντάζει ήδη θλιβερός, επειδή το Δεκάρικο έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ δε σημαίνει ότι ο κόσμος βρήκε και τα λεφτά να τον πληρώσει, επειδή τα μαγαζιά συνεχίζουν να κλείνουν, επειδή τα φάρμακα συνεχίζουν να ακριβαίνουν, επειδή η τηλεόραση δεν έχει προκαλέσει σε όλους ανήκεστο βλάβη αμνησίας, ας υπάρξει και η υπενθύμιση.
Όλοι όσοι ενθάρρυναν αυτά τα χρόνια είτε σαν αυλοκόλακες, είτε σαν παρατρεχάμενοι, είτε απλά σηκώνοντας τα χέρια υπέρ των πολυνομοσχεδίων της μνημονιακής σχιζοφρένιας, αξίζουν περισσότερο ψόγο για τις πολιτικές τους αποφάσεις, παρά συγχωροχάρτι για τις τοπικές τους ελεημοσύνες.
Ακόμα και η προσάρτηση των νεοεκλεγέντων δημάρχων , κάτω από το φωτογραφικό τους προεκλογικό υλικό, σαν συνοδοιπορούντες για το καλό του τόπου , πρέπει  να προσεχθεί σαν ρετουσάρισμα ενός αντιλαϊκού πολιτικού, που η μοίρα θέλησε να τον βάλει απέναντι και στους συμπατριώτες της Βόρειας Εύβοιας, με πληγές την ανεργία, τη φτώχεια, τους ατελείωτους δρόμους, την απαράδεκτη υγειονομική περίθαλψη, τη διάλυση των μικρομεσαίων.
Το «αυτούς τους πολιτικούς έχει ο τόπος τι να κάνουμε;» μπορεί να ήταν η παραδοσιακή δικαιολογία, μπορεί η συμπατριωτική μας ευγένεια να αποκλείει το γιουχάισμα, αλλά οι ευθύνες μιας απάνθρωπης συνδιαχείρησης, από τους πολιτικά τάχα εχθρούς  για το καλό της Ελλάδας, δεν πρέπει να αποσιωπάται.
Η δύναμη της τοπικής ψήφου, μπορεί να αλλάξει τη μελλοντική διάθεση για ανάλογες συγκυβερνήσεις, που θέλουν μεγαλύτερη ακόμα δουλικότητα απέναντι στις τράπεζες και στους διεθνείς κηδεμόνες. Ιδιαίτερα όταν οι «δικοί μας άνθρωποι» έχουν δείξει και αποδείξει ότι ήσαν συνειδητοί συνεργοί και στη γενική και στη τοπική κατάντια.
Έχουν γνώση οι φύλακες, ας έχουν ταυτόχρονα και μνήμη.




Έργα των τελευταίων ημερών….

Ο Δήμος Καρύστου θα ενισχυθεί με έναν μηχανικό στις τεχνικές του υπηρεσίες, μετά από αίτημα που απηύθυνε ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου.
Σύμφωνα με επικοινωνία με το γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κ.Μπακογιάννη, 300.000€ θα δοθούν μέχρι το τέλος του έτους για την ολοκλήρωση του έργου της κατασκευής του επαρχιακού οδικού δικτύου Αγδίνες-Παπάδες στη Βόρεια Εύβοια.Την επίσπευση της ασφαλτόστρωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο είχε ζητήσει ο Συμεών Κεδίκογλου κατά την πρόσφατη συνάντησή του (19-09) με τον Περιφερειάρχη.
Ενθαρρυντικά είναι τα σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας στην Εύβοια δήλωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Ήδη στο Μαντούδι, που είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα ως η πρωτεύουσα της ανεργίας ξαναρχίζει η μεταλλευτική δραστηριότητα, ενώ και στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας υπάρχει νέος επενδυτής για να λειτουργήσει επιχείρηση που είχε κλείσει.
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο ΥΠΕΚΑ μεταξύ του Ειδικού Γραμματέα Δασών, κ. Αμοργιανιώτη, και του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Ν. Εύβοιας, παρουσία του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου. Στο πλαίσιο της συνάντησης το σωματείο εξέφρασε στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ τη δυσαρέσκειά του για το περιορισμένο ποσό των 100.000€ που δόθηκε φέτος στους ρητινοκαλλιεργητές ως επιπλέον ενίσχυση, παρά τη μεγάλη αύξηση της παραγωγής ρητίνης. Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ παρέστησαν επίσης η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, Λίνα Ευσταθίου-Σπανού, και ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου.
Στο πλευρό των πτηνοκτηνοτρόφων της Εύβοιας ο Σίμος Κεδίκογλου. Είχε νέα συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Δημόσιων Εσόδων για θέματα φορολογίας.
Συμεών Κεδίκογλου: «Υλοποιούνται τα δημόσια ΙΕΚ στους Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Καρύστου, όπως είχα εξαγγείλει.»Αποτελεί στιγμή μεγάλης ηθικής ανταμοιβής για όποιον ασχολείται με τα κοινά, όταν βλέπει ότι οι προσπάθειές του κάνουν καρπούς από τους οποίους ωφελούνται οι πολίτες και ακόμα περισσότερο οι συμπατριώτες του.


……………………….
δημοσιεύθηκε στον Παλμό της ΒΕ στις 20-9-2014

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν