Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βασίλης Παζάρας:Βάλτε νερό στο κρασί σας...




   Στη συνεδρίαση της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2015, του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, που έγινε στο Μαντούδι, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παζάρας για το θέμα της έγκρισης του τεχνικού προγράμματος έτους 2016 είπε στο σώμα τα εξής:
   Κύριε Πρόεδρε
   Το θέμα μας που είναι η έγκριση του τεχνικού προγράμματος έτους 2016, έρχεται προς συζήτηση σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έβδομη φορά, προκειμένου να ληφθεί απόφαση έγκρισής του.
Το θέμα είναι σημαντικό, πολύ σημαντικό, σημαντικότατο.
Λόγω της σημαντικότητάς του, ρώτησα τον εαυτό μου και την ίδια ερώτηση απευθύνω σε όλους σας.

-Αν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσει να μην εγκρίνει το τεχνικό πρόγραμμα, ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στο Δήμο μας εξ’ αιτίας αυτής της απόφασης;
Για να δώσω απάντηση στο ερώτημα, αναζήτησα σχετικούς νόμους, Προεδρικά διατάγματα, Υπουργικές αποφάσεις και εγκύκλιες διαταγές.
Σχετική βρήκα την παράγραφο 3, του άρθρου 208, του νόμου 3463/2006. Συγκεκριμένα η παράγραφος αναφέρει ότι «δεν επιτρέπεται η εκτέλεση έργου, που δεν συμπεριλαμβάνεται στο ετήσιο τεχνικό πρόγραμμα». Στην περίπτωσή μας δεν υφίσταται καν τεχνικό πρόγραμμα.
Η παραπάνω διάταξη ισχύει, διότι δεν αντιτίθεται σε γενική ή ειδική διάταξη του Καλλικρατικού νόμου, όπως αναφέρεται στο άρθρο 285 «καταργούμενες διατάξεις».
Η απάντηση που έδωσα στον εαυτό μου, όπως καταλαβαίνεται είναι ότι «δεν μπορούμε να εκτελέσουμε κανένα έργο στο Δήμο μας»
Αν υπάρχει διαφορετική απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, είμαι πρόθυμος όχι μόνο να την ακούσω, αλλά και να την ασπασθώ, αφού πεισθώ.
Ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος, εύχομαι να πάρει την απόφασή του, με βάση την απάντηση που θα δώσει στο ερώτημα.
Παίρνοντας απόφαση να μην το εγκρίνει, επωμίζεται και τις ευθύνες που του αναλογούν.
Το μεγαλύτερο βάρος των ευθυνών ανήκει στη συμπολίτευση και αυτή θα το σηκώσει.
Αυτή είναι που θα τα’ ακούσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας.
Βέβαια κ. Δήμαρχε να μη νομίσετε ότι είστε στην απ’ έξω.
Το μεγαλύτερο βάρος της συμπολίτευσης το φέρετε εσείς.
Θα μπορούσατε κ. Δήμαρχε, σε όλες τις προηγούμενες συνεδριάσεις, ακούγοντας τις προτάσεις των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής σας, να παίρνατε το λόγο και να λέγατε ότι τις περισσότερες απ’ αυτές  τις αποδέχεσθε.
Τουναντίον  σ’ όλες τις συνεδριάσεις κάνατε την πάπια.
Αν το κάνατε αυτό, όσοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής σας είχαν κάνει προτάσεις, ήταν υποχρεωμένοι να εγκρίνουν το τεχνικό πρόγραμμα.
Θα ξεμπροστιάζατε όσους δεν θα το ψήφιζαν.
Δεν θα είχαν μούτρα να βγουν στην κοινωνία.
Αντίθετα επιδοθήκατε και επιδίδεστε σε ανακοινώσεις, κόντρα ανακοινώσεις, προκειμένου να επιρρίψετε ευθύνες, πότε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και πότε στους Δημοτικούς σας Συμβούλους.
Φύλλο συκής κ. Δήμαρχε είναι οι όποιες ανακοινώσεις.
Δεν μπορούν αυτές να κρύψουν την αλήθεια.
Το δάκτυλο δεν το έχουμε για να κρυβόμαστε πίσω από αυτό, αλλά για να το βάζουμε επί των τύπων των ήλων.
Να βλέπουμε κατάματα την αλήθεια.
Η αλήθεια είναι ότι φταίτε.
Ρωτήστε τους συνδημότες μας και θα σας πουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία ότι φταίτε.
Δεν κομίζω γλαύκας εις Αθήνας.
Υπάρχει μεταξύ σας αντιπαλότητα και μάλιστα μεγάλη. Όχι σε όλους σας.
Αυτή η αντιπαλότητα είναι που αναγκάζει τον καθένα από εσάς, να έχει το σύνορο στη δική του γκορτσιά.
Σ’ αυτή οφείλεται η σημερινή κατάσταση του Δήμου μας.
Να σας την περιγράψω;
Τη γνωρίζετε. Σε άλλη συνεδρίαση θα ειπωθούν, όταν θα έρθουν προς συζήτηση και απόφαση σχετικά θέματα, που διαμόρφωσαν αυτή την κατάσταση.
Αλήθεια κ. Δήμαρχε πιστεύετε ότι εσείς δεν έχετε συμμετοχή στο φταίξιμο;
Εσείς κ.κ. Αντιδήμαρχοι, που ψηφίσατε το τεχνικό πρόγραμμα στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου, είστε μαζί με το Δήμαρχο μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, που καταρτίζει και εισηγείται στο Δημοτικό Συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα. Σας ρωτώ.
- Γιατί δεν καταρτίζετε ένα τεχνικό πρόγραμμα παίρνοντας υπόψη τα έργα που προτείνονται και από τους Συμβούλους της παράταξής σας;
Εσείς κ. Χαλιούλια, είπατε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «αν όντως υπάρχει όρεξη να προχωρήσει το τεχνικό πρόγραμμα, να καθίσουμε τώρα να το φτιάξουμε μαζί με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας».
Καθίστε και φτιάξτε το κ. Χαλιούλια. Να μη μας πείτε όμως ότι τώρα δεν υπάρχει όρεξη.
Εσείς κ. Γεωργάκαινα, είπατε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «εμείς οι τρεις Αντιδήμαρχοι πήραμε πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τον προϊστάμενο της τεχνικής υπηρεσίας και λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που ακούστηκαν στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια κυρίως στο πρώτο (γιατί στο πρώτο;), προβήκαμε σε κάποιες αλλαγές».
Ξαναπάρτε την πρωτοβουλία και κάντε και άλλες αλλαγές.
Βάλτε νερό στο κρασί σας, ώστε να χωρέσουν δύο- τρία  έργα ακόμη.
Ας ακούσουμε τι λέει και η κοινωνία μας για το τεχνικό πρόγραμμα.
Ας ακούσουμε τι λένε τα Συμβούλια των Τοπικών Κοινοτήτων μας.
Λένε πολύ απλά, να ψηφισθεί.
Λένε να μην είμαστε κλεισμένοι στο δωμάτιο του μικρόκοσμού μας και ακούγοντας τον αντίλαλο της δική μας φωνής, τον περνάμε για τη φωνή της κοινωνίας.
Ας ανοίξουμε λοιπό την πόρτα του δωματίου μας.
Σας ευχαριστώ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο...

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ...