Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ


Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής Ιστιαίας-Αιδηψού για την ταχεία και σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, οι προτεραιότητες της Δημάρχου κας. Λίνας Ευσταθίου, εστιάζονται κατά κύριο λόγο προς αυτή την κατεύθυνση, περιλαμβάνοντας πολλές παρεμβάσεις  και επαφές.
Ως μία εκ των σημαντικών επαφών, θεωρείται και η τελευταία με την κ. Γιώτα Τριγώνη,
γραμματέα Τουρισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετική επιστολή της Δημάρχου και συναντήθηκε μαζί της για να συζητήσουν εκτενώς τα θέματα, που τέθηκαν από την κ. Ευσταθίου για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
Οι τρεις βασικοί τομείς των σχεδιασμών του Δήμου μας, αφορούν:
Α) Την Αναβάθμιση της ζήτησης με βασική προϋπόθεση την αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς, μέσω της βελτίωσης των υφιστάμενων συνθηκών. Βασικοί στόχοι ο εκσυγχρονισμός και η παροχή δυνατοτήτων δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.

Β) Την Διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, μέσω της ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού και της βελτίωσης του επιπέδου των προσφερομένων υπηρεσιών, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για απεξάρτηση (στο μέτρο του δυνατού) από τον μαζικό τουρισμό χαμηλής προσόδου.
Γ) Την Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μακρύτερη διάρκεια παραμονής επισκεπτών, με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση διαθεσίμων πόρων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ της κ. Ευσταθίου και της κ. Τριγώνη, καθώς και οι προτάσεις-αιτήματα της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού προς το Υπουργείο, συνοψίζονται στους παρακάτω τομείς:

1.    Δημιουργία δύο τουριστικών λιμένων στη Δ.Ε. Αιδηψού και στη Δ.Ε. Ιστιαίας για την δυνατότητα πληρέστερης ανάπτυξης των τουριστικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Εύβοιας. Ένα απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη του κλάδου, στο πλαίσιο της συνολικής διεύρυνσης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και της εν γένει ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού και της αειφόρου ανάπτυξης.

2.    Χρηματοδότηση για την έναρξη διαδικασίας αδειοδότησης του συνόλου των ιαματικών πηγών εντός των ορίων της Δ.Ε. Αιδηψού, ως απαραίτητη προϋπόθεση εξεύρεση επενδυτών για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, αλλά και της δημοτικής περιουσίας με στόχο την αξιοποίηση συγκροτημάτων και περιοχών, που προσφέρουν υπηρεσίες και δραστηριότητες θερμαλισμού και τουρισμού φυσικής και υγιεινής ζωής.

3.    Χρηματοδότηση για την ανάδειξη ενός “brand name” για το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα ταύτισης της περιοχής με συγκεκριμένα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

4.    Χρηματοδότηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Βόρειας Εύβοιας με στόχο την προσέγγιση τουριστικής ποιότητας διεθνών προτύπων  και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

5.    Χρηματοδότηση για τη χάραξη και λειτουργία ποδηλατοδρόμου σύνδεσης των οικισμών Λ. Αιδηψού-Αγ. Νικολάου της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.

6.    Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του ξενοδοχείου ΚΑΣΤΑΛΙΑ.

7.    Ίδρυση γραφείου τουριστικής προβολής και ανάδειξης του θερμαλισμού, ως διαδικασία που λειτουργεί εκτός από τη θεραπεία, στην πρόληψη και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των τουριστών.

8.    Χρηματοδότηση για την ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης του Δήμου σε θέματα Τουρισμού (Τεχνικός Σύμβουλος).

Τα κοινά συμπεράσματα της συζήτησης μεταξύ της κας  Τριγώνη και της κας  Ευσαταθίου, ήταν η αναγνώριση της ορθής κατεύθυνσης των σχεδιασμών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, σε ότι αφορά την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Κατόπιν αυτού επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου του συνόλου ή μέρους των αιτημάτων, υπό το ευοίωνο δεδομένο, πως η τοπική τουριστική ανάπτυξη θα συμβάλει πολλαπλά  στην βελτίωση της πληττόμενης εθνικής μας οικονομίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - αν...

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο...

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ...