Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«ΝΕΑ ΠΝΟΗ»:να μπει φρένο στον κατήφορο του δήμου


Για άλλη μια φορά δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας.
Σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 8744/18-09-2017 πρόσκληση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου προσήλθαμε στις 28/09/2017 και ώρα 19:00 στο χώρο συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ο δε αριθμός των παρόντων μελών ήταν μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο για την ύπαρξη απαρτίας αλλά η συνεδρίαση δεν
πραγματοποιήθηκε λόγω μη προσέλευσης ειδικού γραμματέα για την τήρηση των πρακτικών της συνεδρίασης. Κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη για πρώτη φορά, συνεπώς δεν πρόκειται για λάθος η αμέλεια αλλά για μια ενέργεια προαποφασισμένη του κ. Δημάρχου αφού ως προϊστάμενος υπηρεσιών και προσωπικού δεν φρόντισε να δώσει λύση στο εν λόγω θέμα παρά την επιστολή που του είχε αποστείλει σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες της απαξίωσης, της υποβάθμισης και του ευτελισμού του κορυφαίου οργάνου διοίκησης του Δήμου καθώς και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο δε κ. Καλυβιώτης αντί να ζητήσει συγνώμη από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, τους προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και από τους παριστάμενους δημότες, άρχισε σύμφωνα με τη γνωστή του πλέον πρακτική να επιρρίπτει ευθύνες στους πάντες πλην του εαυτού του αγνοώντας πως ο ίδιος είναι προϊστάμενος των υπηρεσιών και του προσωπικού του δήμου, αγνοώντας πως αυτός είναι δήμαρχος. Προφανώς τα τρία και πλέον χρόνια δεν είναι αρκετά για να καταλάβει ο κ. Καλυβιώτης τις ευθύνες που έχει ως δήμαρχος.
Τον καλούμε άμεσα να  αναλάβει τις ευθύνες του και να δώσει λύση ώστε να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του κορυφαίου οργάνου διοίκησης του Δήμου.
Τον καλούμε να αφήσει στην άκρη τις παρωχημένες πρακτικές και μεθοδολογίες μετακύλισης των δικών του ευθυνών σε όλους τους άλλους.
Τον καλούμε να ασχοληθεί με τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και οι πολίτες , προβλήματα που έχει οξύνει περαιτέρω η παθητική στάση και η απραξία του.
Δηλώνουμε απερίφραστα στους δημότες μας πως θα συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια μας ώστε ο Δήμος μας να σταθεί όρθιος, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια διατήρησης των κεκτημένων, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ώστε να μπει φρένο στον κατήφορο του δήμου, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου, κόντρα στις διχαστικές πρακτικές και τακτικές που εφαρμόζουν κάποιοι, ευτυχώς λίγοι.       

Για την Δημοτική Παράταξη
της Μείζονος Αντιπολίτευσης
του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας
«ΝΕΑ ΠΝΟΗ»
Γιάννης  Στεργίου
Γιάννης  Καντζούρας                  
Σοφία  Κωνσταντάκη – Φλώκου 
Κική  Στέφου                           
Ελπίδα  Ψαρρού
Γιάννης  Κανελλόπουλος          

 Γιάννης  Μουργίας

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,