Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

πιστωτικό όριο της «Κάρτας του Αγρότη»


Επέκταση του πιστωτικού ορίου της «Κάρτας του Αγρότη» και με το «Πρασίνισμα»


Μετά από αίτημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επήλθε συμφωνία με τις τράπεζες που έχουν συμβληθεί μαζί του για την έκδοση της «Κάρτας του Αγρότη», και επεκτείνεται το πιστωτικό όριο χρηματοδότησης των αγροτών, λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνον τη Βασική Ενίσχυση, όπως σήμερα, αλλά και το λεγόμενο «Πρασίνισμα».


Ειδικότερα, το πιστωτικό όριο των χρηματοδοτούμενων μέσω της «Κάρτας του Αγρότη», ανέρχεται πλέον σε ποσοστό 80% επί της αξίας των δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης και σε ποσοστό έως 80% επί της αξίας των δικαιωμάτων της Πράσινης Ενίσχυσης που κατέχει ο αγρότης το συγκεκριμένο ημερολογιακό έτος.
Η καταβολή της χρηματοδότησης μπορεί να γίνεται και τμηματικά με βάση τον τρόπο καταβολής της Βασικής και της Πράσινης Ενίσχυσης.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, αναφέρει τα εξής:
«Η θεσμοθέτηση της Κάρτας του Αγρότη έδωσε ανάσα σε χιλιάδες παραγωγούς και τους επέτρεψε να έχουν ρευστότητα σε χρονικές περιόδους που τους είναι απαραίτητη για να καλύψουν τις παραγωγικές τους ανάγκες. Τους έδωσε επίσης τη δυνατότητα να διαπραγματευθούν καλύτερα και να πάρουν σε χαμηλότερες τιμές τα αγροτικά εφόδια, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά τους.
Με την επέκταση που καθιερώνουμε τώρα στο πιστωτικό όριο με βάση όχι μόνον τη Βασική Ενίσχυση αλλά και το Πρασίνισμα, οι δυνατότητες χρηματοδότησης αυξάνουν και τα οφέλη γίνονται μεγαλύτερα.
Με τέτοια στοχευμένα μέτρα που απαντούν με συγκεκριμένο τρόπο σε συγκεκριμένες ανάγκες δημιουργούμε σιγά σιγά ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και τις βάσεις για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης του ελληνικού πρωτογενούς τομέα»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,