7 Οκτωβρίου 2014

Η ντροπή της ουράς να γίνει οργή στους δρόμους


Του Π  
 
 Τη περασμένη Τρίτη το πρωί πραγματικά ντράπηκα να βγάλω φωτογραφία το τι γινόταν στις τράπεζες. Την απόδειξη του τρελοκομείου τη ζούσε ο καθένας, είτε περιμένοντας ο ίδιος, είτε βάζοντας τον παππού να περιμένει με τα παραστατικά όλης της οικογένειας ή και της γειτονιάς. Φόροι που από χαράτσι στο Λογαριασμό της ΔΕΗ άλλαξαν όνομα, αλλά έχουν τους ίδιους οφειλέτες, σπίτια στο χωριό παρατημένα να αποκτούν μυθικές αξίες, περιβόλια που τα βλέπεις πια
σαν οικόπεδα στην εθνική.
Πριν λίγους μήνες για τον ίδιο λόγο η κυβέρνηση δέχτηκε ένα ηχηρό χαστούκι. Έφτασε ένα ρετουσάρισμα και ένα χαμήλωμα των τόνων από τα χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ, για να γίνει ο φόρος αποδεκτός και όσοι πιστοί, να στηθούν στις ουρές για να τον πληρώσουν.
Ο φακός εστίασε στην ταλαιπωρία, ή στον θάνατο του 70χρονου στη Θεσσαλονίκη που πέθανε άχαρα περιμένοντας ηρωικά να πληρώσει μια δόση, που δεν ωφελεί κανέναν. Η ουσία είναι ότι η ατομική ιδιοκτησία όλου του κόσμου παίρνει το δρόμο της υποθήκης , ενώ η δημόσια περιουσία σιγά σιγά εκποιείται πρακτικά για πενταροδεκάρες.
Αλλά ο κουρνιαχτός του ΕΝΦΙΑ αφού υπάρχει, γίνεται χρήσιμος για να καλύψει και άλλα μεγαλύτερα ανομήματα των μνημονιακών εταίρων. Η Υγεία και η Παιδεία, ο Πολιτισμός πέρα από την Αμφίπολη, ψυχοραγούν κάτω από τη πίεση της υποχρηματοδότησης, ενώ οι φανφαρόνοι πλειοδοτούν σε βλακεία.
Καταλάβατε ότι η συμμετοχή στα φάρμακα ξαναμεγάλωσε ενώ η σύνταξη όπου υπάρχει μένει ίδια ή μικραίνει;Αντιλαμβάνεστε το τι σημαίνει  ότι δεν καλύπτονται ασφαλιστικά μια σειρά ιατρικές εξετάσεις, ιδιαίτερα για γέρους ή χρόνιους πάσχοντες; Αναρωτήθηκε κανείς γιατί  στα «νέα» Λύκεια του 2014 επανήλθαν βιβλία του 1999; Γνωρίζεται ότι στα σχολεία με τα λιγότερα παιδιά και τους υποταγμένους καθηγητές, η εντατικοποίηση των τάχα σπουδών τα κάνει εκπαιδευτικό σρατώνα και παραμερίζει την ουσιαστική γνώση;
Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος (που μας έκανε να αναπολήσουμε τον πρώην «δικό» μας) μας εξήγησε ότι πλάι στους Ρομά του Χαλανδρίου ζουν άνθρωποι. Και αυτό, η Ελλάδα της Αρβελέρ, του Παλαμά,του Θεοδωράκη, του Ελύτη, θα πρέπει να το ανεχτεί , να το ξεπεράσει και να το αφήσει πίσω. Με το εικόνισμα της Βούλτεψη, στα παράνομα παράθυρα της ΝΕΡΙΤ.
Η σκόνη του ΕΝΦΙΑ δεν μπορεί να καλύψει ότι 151 κοινοβουλευτικοί δικτατορίσκοι καλούνται τη Δευτέρα, να επιβεβαιώσουν ότι συνεχίζουν το «θεόπνευστο» έργο της σωτηρίας της Ελλάδας. Της Ελλάδας που φτώχυναν, που αρρώστησαν, που αναγκάζουν τα παιδιά της στη μεγαλύτερη μεταπολεμικά φυγή στο εξωτερικό, της Ελλάδας της πρωταθλήτριας σε αυτοκτονίες και ανέργους.151 τρεμάμενοι , ξεκομμένοι από τη λαϊκή θέληση, εκβιασμένοι από τη κομματική τους ανελευθερία, ρεζιλεμένοι από την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων , θα ξανασηκώσουν το χέρι για να μας ξαναχαστουκίσουν σαν λαό.

Πως τα καταφέρνουν; Επειδή μας κρατάνε στις ουρές των τραπεζών, αντί να βρισκόμαστε στις ανυπόταχτες διαδηλώσεις των δρόμων. Ας φανερώσουμε επιτέλους την οργή μας.

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της ΒΕ στις 4/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.