6 Μαΐου 2016

Συνδημότες Αντισταθείτε

                                                                                                  Λίμνη 4 Απριλίου 2016
                          Κίνηση Πολιτών – (του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας)
   
Συνδημότες, η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με τους δανειστές, προωθεί νέα εξοντωτικά μέτρα στα εναπομείναντα κουτσουρεμένα εισοδήματά μας με το λεγόμενο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το φορολογικό και την αύξηση των φόρων (κυρίως των έμμεσων φόρων που πλήττουν τα χαμηλότερα εισοδήματα). Όλα αυτά γίνονται για να μαζευτούν σε πρώτη φάση τα 5,4 δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να είναι εντάξει με τις απαιτήσεις των δανειστών και με το τρίτο μνημόνιο που έχουν υπογράψει.
Τα κυριότερα βάρβαρα μέτρα που προωθούνται τώρα άμεσα είναι:

·         Σφαγιασμός των κύριων συντάξεων, για όσους θα βγαίνουν στη σύνταξη  μετά την ψήφιση του νέου Αντιασφαλιστικού Νομοσχεδίου
·         Μείωση στις επικουρικές συντάξεις μέχρι και 45%
·         Ελάχιστο χρόνο ασφάλισης 20 έτη για τη βασική σύνταξη των 384 ευρώ
·         Νέες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών για όλους του κλάδους των εργαζομένων, αντί για μείωση, ώστε να μπορούν να πληρώνουν όλοι την μηνιαία εισφορά τους και να μην διαγράφονται από τα ταμεία τους και καταφεύγουν σε άλλες λύσεις.
·         Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους μέχρι 31-12-2019
·         Δημιουργία ενός υπερταμείου όλων των ασφαλισμένων (αντί για 3 συγκεντρωτικά ταμεία όπως ζητούν όλοι οι κλάδοι ) που θα αυξήσει την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων και την παροχή των υπηρεσιών.
·         Υποταγή στις απαιτήσεις των δανειστών για την εξαγορά των κόκκινων δανείων επιχειρηματικών και κατοικιών
·         Ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και των Δημόσιων αγαθών (όσων έχουν απομείνει) από το νέο υπερ-ταμείο (ΤΑΙΠΕΔ) που θα το συνδιαχειρίζονται με τους δανειστές.

Η πολιτική του ξεπουλήματος δήθεν για το χρέος είναι μια νέα παγκοσμιοποιημένη φιλελεύθερη αντίληψη που δείχνει καθαρά υποταγή και ανικανότητα, αλλά και ξεπούλημα της ιστορίας, των αγώνων και κάθε θετικής ιδεολογίας του λαού μας.
            
                                --------------------------------------------

Φίλοι συνδημότες, αντί να βλέπουμε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης του πρωτογενούς τομέα, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για ορισμένους κλάδους εργαζομένων, την αντιμετώπιση της ανεργίας, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, της εισφοροδιαφυγής, το κόψιμο των προνομίων σε μερικές κατηγορίες προνομιούχων, βλέπουμε ακριβώς τα αντίθετα. Δυστυχώς όταν μια πολιτική είναι υποταγμένη στις επιδιώξεις των δανειστών η κατάσταση θα είναι ίδια και χειρότερη.
Σήμερα, το μόνο που μας απομένει είναι να αντισταθούμε. Έχουμε χρέος από τους αγώνες των παλιότερων γενιών και απέναντι στις νέες γενιές, να κάνουμε κάτι. Η αδράνεια και η αδιαφορία στοιχίζει πολύ και έχουμε και χειρότερα, όσο εξακολουθούμε να είμαστε αδιάφοροι.

                                       Η πρότασή μας
1.      Να αντισταθούμε με κάθε τρόπο, να μην περάσουν αυτά τα βάρβαρα μέτρα, που μας επιβάλλουν οι ξένοι μαζί με τους δικούς μας καλοθελητές.
2.      Να συμμετάσχουμε και με τον δικό μας τρόπο στις προσεχείς απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται και να συζητήσουμε και άλλους τρόπους αντίδρασης
3.      Να σκεφτούμε τι μπορεί να προτείνει ο καθένας μας για τον κλάδο που εργάζεται, αναδεικνύοντας και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας (ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, δασεργάτες, αλιείς)
4.      Οι άνεργοι πρέπει περισσότερο να πρωταγωνιστούν τώρα. Περιμένουμε τους ανέργους (που αυξάνονται συνεχώς) να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να μας υποδείξουν τρόπους που μπορούμε να αντιδράσουμε ως πολίτες , αλλά και ως τοπική κοινωνία.
                        
                    ---------------------------------------------

Σύντομα θα σας καλέσουμε να συζητήσουμε μαζί τις προτάσεις μας και τον τρόπο που θα αντιδράσουμε.
                                  
                        Με   αγωνιστικούς     χαιρετισμούς

       Κίνηση Πολιτών – (του Δήμου Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας)


Σημ: Μπορείτε να επικοινωνήτε μαζί μας:
         e-mail: dimitris.e.alexiou@gmail.com

         τηλ: 6973741760 & 6944269792

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.