27 Απριλίου 2017

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟΥ ΣΥΚΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΗ


 Μετά από πρόταση της τοπικής επιχείρησης Ε. & Δ. Κόντος Α.Ε. και πρωτοβουλία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκου Μαυραγάνη, έγινε σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την συμμετοχή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλη Κόκκαλη, του προαναφερόμενου Υφυπουργού Μεταφορών κ.  Μαυραγάνη, της
Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου και των ιδιοκτητών και υπευθύνων της εταιρείας Ε. & Δ. Κόντος Α.Ε. και 
Τα βασικά θέματα που εξετάστηκαν στη σύσκεψη ήταν:
 1) Η Κατοχύρωση ονομασίας της ποικιλίας του συγκεκριμένου σύκου, μοναδικής στη χώρα μας, με πανάρχαια προέλευση από τις περιοχές της Μικρασιατικής Ιωνίας.   
2) Η ανάγκη ενίσχυσης των δραστηριοτήτων εκείνων που το Π.Ο.Π. Σύκο Ταξιάρχη θα αποκτήσει όλες τις διεθνώς απαιτούμενες προϋποθέσεις για τα αντίστοιχα προϊόντα. Όπως για παράδειγμα δίχτυα και υφάσματα συλλογής, προς αποφυγή επαφής του προϊόντος με το έδαφος, πλαστικά τελάρα συγκομιδής, θαλάμους  θείωσης κ.α.
Από τον Υφυπουργό κ. Κόκκαλη ζητήθηκε να περιληφθούν τα παραπάνω στις επιλέξιμες δαπάνες των σχεδίων βελτίωσης. Μετά μάλιστα από τις πειστικές παρεμβάσεις του Ευβοιώτη υφυπουργού κ. Μαυράγανη, ο κ. Κόκκαλης δεσμεύτηκε για την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων, αρχίζοντας άμεσα τις διαδικασίες.
Αύριο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα έχει συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Κασσιαμή, προκειμένου να επισπευσθεί η ένταξη των αιτημάτων στα νέα σχέδια βελτίωσης του Υπουργείου, που θα αρχίσουν να υποβάλλονται από τον Ιούνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.