12 Σεπτεμβρίου 2017

επιστολή προς τους Αξιοτίμους Λειτουργούς της Παιδείας


ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, απέστειλε επιστολή του προς τους Αξιοτίμους Λειτουργούς της Παιδείας, οι οποίοι υπηρετούν σε όλα τα Σχολεία της
Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που ευρίσκονται στα όρια της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων
Αγαπητά μου πνευματικά παιδιά, 
Στην αρχή τού νέου σχολικού έτους, πολύ θα το επιθυμούσα, να είχα την δυνατότητα, ανταποκρινόμενος στην τιμητική πρόσκληση των περισσοτέρων από Σας, αλλά καί στην δική μου λαχτάρα, να Σας επισκεφθώ και να τελέσω τον Αγιασμό, με αφορμή την έναρξη των μαθημάτων.

Επειδή, όμως, τούτο είναι αδύνατον, επικοινωνώ μαζί Σας, διά της παρούσης, και, εξ' όλης μου τής καρδίας, Σας εύχομαι να έχετε ψυχοσωματική υγεία, φώτιση και ενδυνάμωση από τον Θεό, ώστε, όπως και Σεις επιθυμείτε, να επιτύχετε στο ιερό έργο Σας.

Με πολύ σεβασμό σε Σας, τούς λειτουργούς τής Παιδείας, αναλογίζομαι πόσο μεγάλο και σπουδαίο είναι να ανταποκρίνεται ο καθένας μας θεάρεστα στην αποστολή του. Πρόκειται για κοπιώδη προσπάθεια, ή οποία αμείβεται, κυρίως ηθικά, από τον Θεό και την κοινωνία. Και φυσικά είναι σημαντικό να έχουμε και συμμαρτυρούσα την συνείδησή μας, ώστε στο τέλος τής πορείας μας να πούμε, όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, στον Θεό Πατέρα μας, ότι «το έργον τελείωσα, ό δέδωκάς μοι ίνα ποιήσω» (Ιωάν. 14, 7), τηρουμένων βεβαίως των αναλογιών. 
Ελπίζω και εύχομαι και προσεύχομαι να μου δοθεί η ευκαιρία, να επισκεφθώ, με πρόσκλησή Σας, το Σχολείο Σας (ώστε η παρουσία μου να μήν δημιουργήσει προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία Του) και να Σας δω, να τελέσω κάποια ιεροτελεστία, να μιλήσω στα παιδιά και να συζητήσω μαζί τους. 

Εκτός των ανωτέρω θα ήθελα, όπως και στα προηγούμενα χρόνια, να Σάς πληροφορήσω ότι: 
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, εάν κάποιο από τα παιδιά, πού φοιτούν στο Σχολείο Σας, θεωρήσετε ότι έχει την ανάγκη υποστηρίξεως, ηθικής ή υλικής. 
Λειτουργούν σε κάθε Ενορία νεανικές-κατηχητικές συντροφιές, στις οποίες, καί με δική Σας ανακοίνωση-προτροπή, τα παιδιά μπορούν ελεύθερα και όποτε θέλουν να προσέρχονται. 
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς μας Μητροπόλεως προσφέρεται καί εφέτος να φιλοξενήσει Καθηγητές, Δασκάλους καί Μαθητές και Μαθήτριες, προκειμένου να παρουσιάσουν εκδηλώσεις τού Σχολείου Σας. 
Ευπρόσδεκτοι, ωστόσο, είσθε όλοι, διδάσκοντες και διδασκόμενοι, στην Ιερά Μητρόπολη, τις Ενορίες, αλλά και τα Μοναστήρια μας, για προσκυνηματικές εκδρομές ή και για εποπτικά μαθήματα, όπως π.χ. περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
 Τελειώνοντας, Σάς εύχομαι και πάλι ευόδωση των προσπαθειών Σας και διατελώ,

Μετά πατρικών ευχών αγάπης και τιμής

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

ο Χαλκίδος Χρυσόστομος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.