10 Ιανουαρίου 2018

Βραβεύσεις από τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων .

Το απόγευμα της παρελθούσας Δευτέρας (8/1/2018) στην κατάμεστη αίθουσα Τερψιχόρη Β’ του ξενοδοχείου ΗΙLTON, τιμήθηκαν από τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων συνεργαζόμενοι φορείς, ιδρύματα και πρόσωπα για την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά τους.
Ανάμεσα στους βραβευθέντες δήμους ήταν και ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ο οποίος

εκπροσωπήθηκε από την Δήμαρχο κ. Ελένη Ευσταθίου κατόπιν πρόσκλησης από τον Όμιλο για την επίσημη παραλαβή τιμητικής διάκρισης.
Η Δήμαρχος στον χαιρετισμό της ευχαρίστησε τον όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και τον πρόεδρο κ. Ιωάννη Μαρωνίτη για την κοινωνική προσφορά τους και για το μοναδικό έργο που επιτελούν σε όλους τους άξονες που δραστηριοποιούνται.

Ο κ. Μαρωνίτης στο σύντομο λόγο του ανταπέδωσε τα εύσημα στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού για το κοινωνικό και πολιτιστικό του έργο, το οποίο και βραβεύτηκε. Από το έργο αυτό ξεχώρισε την ίδρυση και την άριστη λειτουργία του Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΑΜΕΑ Καμαρίων Ιστιαίας, το οποίο ο ίδιος επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες.


συμπληρωματική ανακοίνωση:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
Αναφορικά με την βράβευση της Δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Στην εκδήλωση της Δευτέρας 8/1/2018 παρουσιάστηκε ο απολογισμός του έργου του  Όμιλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για το 2017 και ήταν η αφορμή για ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργαζόμενους φορείς και τους υποστηρικτές του πολιτιστικού, εκπαιδευτικού, ανθρωπιστικού και κοινωνικού έργου μας.
Το 2017 ήταν μία από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές χρονιές για τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Διοργανώσαμε δεκάδες εκδηλώσεις για την Ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς, τις Τέχνες, τα Γράμματα αλλά και δράσεις για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας- που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της UNESCO για τη 10ετία- συνεχίζοντας τη λειτουργία και δημιουργώντας νέες Δομές (κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό συσσίτιο, κοινωνικό φαρμακείο, ανοικτό κέντρο ημέρας αστέγων και υπνωτήριο)
Κύριος στόχος και προοπτική μας δεν είναι να τους μονιμοποιήσουμε στην κατάσταση της ακραίας φτώχειας που έχουν περιέλθει, αλλά είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους συνανθρώπους μας να επανέλθουν στην κανονικότητα στηρίζοντας τους με ένα άρτιο επιστημονικό προσωπικό και προσπαθώντας να τους δώσουμε ευκαιρίες για να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας προσφέροντας τους παράλληλα τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε δράσεις πολιτισμού γιατί πιστεύουμε πως το έχουν περισσότερη ανάγκη.
Σε αυτή τη δημιουργική, κρυστάλλινη και αποτελεσματική πορείας μας, για την οποία είμαστε υπερήφανοι, έχουμε συμπαραστάτες εκατοντάδες Εθελοντές και στελέχη του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, αλλά και φορείς από το χώρο της Αυτοδιοίκησής, των Γραμμάτων και των Τεχνών, των Ιδρυμάτων, και άλλοι.
Έτσι καθιερώσαμε την ετήσια αυτή ειδική τελετή ως ένα μικρό δείγμα αναγνώρισης όπου καλούμε ως Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και προσφέρουμε ειδική τιμητική διάκριση με το λογότυπο του Όμιλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, για τη συνεργασία και στήριξη τους στο έργο μας για τον Πολιτισμό, τη Κοινωνική Προσφορά και τον Άνθρωπο. Μεταξύ των τιμώμενων η Δήμαρχος Ιταίας-Αιδηψού, ο Δήμαρχος Σίφνου, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, ο Δήμαρχος Μυκόνου, ο Δήμαρχος Μήλου, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιάννης Σμαραγδής, ο Εμμανουήλ Μικρογιαννακης, ο Αθανάσιος Νακάσης, πανεπιστημιακοί, αλλά και άνθρωποι των Γραμμάτων και των τεχνών, χορηγοί και υποστηρικτές του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Θέλουμε να τονίσουμε και να διευκρινίσουμε ότι δε χρησιμοποιήσαμε ποτέ το λογότυπο της UNESCO αλλά το λογότυπο του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που είναι το προπύλαιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά καθώς και το όνομα μας: Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, που έχει εγκριθεί από το Πρωτοδικείο Πειραιά και έχει ψηφιστεί από τη καταστατική μας συνέλευση και με το οποίο λειτουργούμε τα 20 χρόνια της διαδρομής μας.
Τονίζουμε ακόμα μία φορά πως το λογότυπο του Ομίλου  για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, (προπύλαιο του Δημοτικού Θεάτρου) έχει αλλάξει από το 2015 με ομόφωνη απόφαση της γενικής μας συνέλευσης και βρίσκεται σε όλα μας τα έντυπα, καθώς και στην ιστοσελίδα μας unescopireas.gr
Κλείνοντας σας παρακαλούμε να επισκεφτείτε το site μας www.unescopireas.gr οπού μπορείτε να δείτε ένα μέρος της δουλειάς μας όπως απεικονίζεται και που πιστεύουμε πως αυτή η 20ετή πορεία μας, μας έχει καταστήσει ένα από τους μεγαλύτερους και αποτελεσματικότερους Ομίλους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων
Μέλος Εκτελεστικού Συμβουλίου Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων & Κέντρων UNESCO για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

για να εμφανισθούν περιμένετε λίγες ώρες....
τα σχόλια ελέγχονται ως προς το υβριστικό, μη θεμιτό ή φασιστικό περιεχόμενο
ο καθένας είναι υπεύθυνος απέναντι στο νόμο επειδή υπογράφει ηλεκτρονικά το σχόλιό του.