Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΗΡΕΩΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ «Rainbow Warrior» της GREENPEACE


Ο Δήμαρχος Κηρέως κ. Πρόδρομος Ενωτιάδης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Περιβαλλοντικής οργάνωσης GREENPEACE θα συμμετάσχει την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου σε συνάντηση στο πλοίο σύμβολο Rainbow Warrior που θα βρίσκεται αγκυροβολημένο στον κόλπο της Αντίκυρας Βοιωτίας. Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του λιθάνθρακα, η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η εξοικονόμηση ενέργειας για να αντιμετωπιστούν οι κλιματικές αλλαγές και να εξασφαλιστεί η ενεργειακή ασφάλεια. 

Ο Δήμος Κηρέως είναι πρωτοπόρος στον αγώνα κατά του λιθάνθρακα και μαζί με όλους τους φορείς, τους δημότες και τους κατοίκους της περιοχής μας δίνουμε σκληρό αγώνα για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της λιθανθρακικής μονάδας στο Μαντούδι. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο Ανάπτυξης επιμένει να διατηρεί ορθάνοιχτο το θέμα. Παρά την μερική οπισθοχώρησή του στο ζήτημα της λιθανθρακικής μονάδας στο Μαντούδι, ύστερα από το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 21ης Μαρτίου 2008 και τις σφοδρές αντιδράσεις της τοπικής μας κοινωνίας, επέστρεψε μεν τη γνωμοδότηση στη ΡΑΕ ζητώντας επανεξέταση του θέματος, αλλά ΔΕΝ ΑΠΕΡΡΙΨΕ την αίτηση της ΗΡΩΝ ΘΕΡΜΟΗΛΕΚΤΡΙΚΗ. Ο Δήμος Κηρέως συνεχίζει τον αγώνα του και απέστειλε στα μέλη της ΡΑΕ εξώδικη προειδοποίηση ότι θα κινηθεί εναντίον τους με αγωγές στην περίπτωση που επιμείνουν για λιθάνθρακα στο Μαντούδι. Ταυτόχρονα με επανειλημμένα διαβήματα και νέες επιστολές στον Υπουργό Ανάπτυξης ζητά να απορρίψει οριστικά την αίτηση για εργοστάσιο λιθάνθρακα στο Μαντούδι. Μέχρι στιγμής όμως το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν κλείνει το θέμα. 

Με την συμμετοχή του Δημάρχου Κηρέως κ. Πρόδρομου Ενωτιάδη στη συνάντηση με την GREENPEACE στην Αντίκυρα, διευρύνουμε τους συμμάχους μας στο κίνημα κατά του λιθάνθρακα με μια ακόμη μεγάλη περιβαλλοντική οργάνωση και δυναμώσουμε τον αγώνα μας για να αποτρέψουμε την εγκατάσταση της λιθανθρακικής μονάδας στο Μαντούδι.  

Ο Δήμος Κηρέως είναι ιδρυτικό μέλος της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΙΘΑΝΘΡΑΚΑ» την οποία συγκροτούν 8 Δήμοι και Κοινότητες της Χώρας μαζί με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς, η οποία μας προσφέρει τεράστια βοήθεια στον αγώνα μας εναντίον των λιθανθρακικών μονάδων. Πρόσφατα θέσαμε σε λειτουργία την ιστοσελίδα της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ στην διεύθυνση: http://www.ohiallokarvouno.gr. 

Οι κάτοικοι του Δήμου Κηρέως και ολόκληρης της Βόρειας Εύβοιας έχουν αποφασίσει : Λιθάνθρακας στο Μαντούδι δεν θα περάσει. 

    ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΗΡΕΩΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,