Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ευβοείς στην Ρωσία: 2ο κοινωνικό ελληνορωσικό φόρουμ

Στις 14-18 Ιουνίου 2009 ομάδα εκπροσώπων από την Εύβοια συμμετείχε στο 2ο κοινωνικό ελληνορωσικό φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη με στόχο την διαφήμιση και την προβολή της Εύβοιας και των τοπικών και τουριστικών προϊόντων της στην Ρώσικη αγορά με βάση τα κοινά σημεία των 2 λαών αλλά και τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν.

Η αρχική πρόσκληση για συμμετοχή έγινε στους εκπροσώπους του τουριστικού γραφείου Elimnion Tours από τον κ. Σεργκέη Γκόλοβιν και την εταιρεία Pommel Holdings με τον οποίο ξεκίνησε η συνεργασία του γραφείου με την φιλοξενία στην Λίμνη Εύβοιας, μέρος των συνέδρων του 1ου φόρουμ που έγινε στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2008 .

Με στόχο μας την προβολή του νησιού μας στην Ρωσική κοινότητα, σε συνεργασία πάντα με την Pommel Holdings έγιναν οι προσκλήσεις προς τους φορείς της Εύβοιας και έτσι δημιουργήθηκε η αποστολή με εκπροσώπους από την Νομαρχία, τους Δήμους, την Εκκλησία, το Επιμελητήριο και φυσικά το Τουριστικό γραφείο Elimnion Tours, που πρόβαλε την Εύβοια ως βασικό τόπο διαμονής με πακέτα 15 ημερών με εκδρομές, εξορμήσεις στην Εύβοια και κρουαζιέρες στα γύρω νησιά και μέρη τουριστικού και προσκυνηματικού ενδιαφέροντος, όπως Μετέωρα, Δελφούς, Αθήνα, Σκιάθο , Σκόπελο, Σκύρο κ.α.

Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην Αγία Πετρούπολη όλοι οι Ευβοείς σύνεδροι πρόβαλαν το νησί ως γνήσιο, πραγματικό στολίδι πολιτισμού και φυσικής ομορφιάς.

Παρουσίασαν με φωτογραφικό υλικό και μίλησαν σχετικά με τα Τοπικά προϊόντα, για τις Τουριστικές παροχές της Εύβοιας τα χιλιόμετρα από παραλίες με άμμο και βότσαλο, για όλα τα είδη των καταλυμάτων, από απλά διαμερίσματα έως μεγάλες τουριστικές μονάδες 5 αστέρων με όλες τις παροχές και τις ανέσεις, τα Παραδοσιακά γραφικά χωριά, για τα Μοναστήρια και προσκυνήματα, για την Εύκολη πρόσβαση οδικώς από την γέφυρα της Χαλκίδας αλλά και με καράβι από πορθμεία κατά μήκος του νησιού , για τα μοναδικά δρακόσπιτα στο νότιο τμήμα του νησιού, για την ιστορία και την παράδοση, αλλά και για την διαφορετικότητα και μοναδικότητα των διακοπών που προσφέρει η Εύβοια στον επισκέπτη.

Το Φόρουμ στέθφηκε με επιτυχία, οι επαφές έγιναν, οι σύνεδροι περάσαμε καλά και ξεναγηθήκαμε στην πόλη της Αγίας Πετρούπολης, με τα 1600 παλάτια και τις 342 γέφυρες, ο Έλληνας πιανίστας Γιώργος Κωνσταντίνου έδωσε ρεσιτάλ πιάνου, και οι χορευτές του Συλλογου Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης, Χαλκίδας «Τ'Αλωνάκι » πρόβαλαν την πολιτιστική μας κληρονομιά στο Παλάτι της Ταυρίδας όπου έγιναν και οι συνεδριάσεις του Φόρουμ και έκαναν εμάς τους Λιμνιώτες και Ευβοιώτες για ακόμη μια φορά περήφανους.

Στη συνέχεια η εταιρεία Pommel Holdings σε συνεργασία με την επιτροπή διοργάνωσης του Φόρουμ θα εκδόσει βιβλίο στα ελληνικά αλλά και στα Ρώσικα στο οποίο θα παρουσιαστούν όλες οι ομιλίες, και το οποίο θα μοιραστεί σε Ελλάδα και Ρωσία.

Στόχος μας το επόμενο Φόρουμ να γίνει στην Εύβοια, έτσι το γραφείο μας έχει αρχίσει ήδη τις διαπραγματεύσεις με τους διοργανωτές, ώστε να μας δωθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε στους Ρώσους και άλλους συνέδρους την ιστορία την παράδοση και τις ομορφιές, που η Εύβοια έχει να δείξει στους επισκέπτες της, και να πετύχουμε έτσι το άνοιγμα που επιθυμούμε προς την Ρώσικη αγορά.

Χαιρετισμοί και ομιλίες έγιναν από :

Αλεξάνδρα Μελιώτη ταξιδιωτικό γραφείο «Elimnion tours», Εύβοια

«Σχέσεις των 2 λαών - Πολιτιστικός και προσκυνηματικός Τουρισμός»

Ευμορφία Πασχαλίδη, Πρόεδρος του Δημοτικού διαμερίσματος Προκοπίου

Ευάγγελο Αγγελή, Επιμελητήριο Ευβοίας, Διευθυντή Τμήματος Τουρισμού

«Η νήσος Εύβοια ένας εξαίρετος προορισμός διακοπών»

Ευστάθιο Μακρή, Αντιδήμαρχος Δήμου Νηλέως

«Απολιθωμένα θηλαστικά Κερασιάς Δήμου Νηλέως ως μέσω Τουριστικής ανάπτυξης και προβολής της περιοχής Βορείου Ευβοίας»

Ξυγκόγιαννη Δημήτρη, Αντινομάρχη τουρισμού-πολιτισμού Ν.Α. Ευβοίας

«Το αναπτυξιακό όραμα και οι επενδύσεις στο νομό Ευβοίας»

Νικόλαο Πέππα, νομαρχιακός σύμβουλος, Νομαρχία Ευβοίας, τμήμα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης «Η Εύβοια - προορισμός τεσσάρων εποχών»

Μαρία Κοτσιμπού, υπάλληλος διεύθυνσης περιβάλλοντος Ν.Α. Ευβοίας

«Νησιώτικος νομός Ευβοίας και περιβάλλον»

Μελέτιο Μανώλη, Διευθυντή Επιμελητηρίου Ευβοίας

«Επιχειρήσεις Ευβοίας. Δυνατότητες συνεργασίας»

Ολυμπία Φορτωτήρα, Δημοτική σύμβουλος Δήμου Ελυμνίων, "Δήμος Ελυμνίων ..Πράσινο και Μπλέ ... Ο παράδεισος του Ευβοϊκού"

Παναγιώτη Μιχαήλ, Δήμαρχο Αμαρύνθου

Σίμο Κεδίκογλου, Βουλευτή Ευβοίας, Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελληνορωσικής Φιλίας

Πολιτιστικό Πρόγραμμα :

Συναυλία κλασσικής μουσικής

Με συμμετοχή διασήμων Ελλήνων και Ρώσων καλλιτεχνών (πιάνο, φλάουτο).

Γιώργος Κωνσταντίνου - πιάνο, καλλιτεχνικός διευθυντής Θεάτρου Concert, Αθήνα,

Denis Lupachev - φλάουτο, σολίστ Mariinsky Theatre (Kirov,) Αγία Πετρούπολη

Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί .

Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης, Χαλκίδας «Τ Αλωνάκι».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χορούς από τις περιοχές Μακεδονίας, Θράκης, Πόντου, Νοτίου Αιγαίου, Ρούμελης, Μικράς Ασίας

φωτογραφίες από την επίσκεψη

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ. ΑΙΔΗΨΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΑΜ ( Η Αιδηψός στα άρματα και στα γράμματα )

  Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)»  Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ΚΛΗΜΗΣ ΖΩΚΑΡΗΣ-ΝΕΟ ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ-

ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΡΑΝΤΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ο Αρχ/της Κλήμης Ζώκαρης -εξ Αιδηψού, «ουκ ασήμου πόλεως πολίτης»-, έχει μία ακατάπαυστη πνευματική δημιουργία και παραγωγή στη θεολογική και φιλοσοφική σκέψη. Το τελευταίο χρονικά έργο του ο «Ωριγένης» είναι ένα σύγγραμμα άρτιο και ολοκληρωμένο μέσα στη θεολογική και φιλοσοφική γραμματεία μας. Αποδεικνύει το εύρος των γνώσεων του πάνω στην Αρχαία Ελληνική σκέψη - Πλάτωνα, Αριστοτέλη, Επίκουρος, Κυνικοί, Στωικοί - αλλά και το βάθος της θεολογικής του παιδείας και το ύψιστο βεληνεκές των ερευνών του και των θεολογικών του μελετών που με τον τίτλο «ΠΑΤΕΡΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ» ανέρχονται σε 10 τόμους! Αν δε σε αυτούς τους τόμους προστεθεί η λάμψη και η γοητεία του προσωπικού του ύφους, συγκροτούν μία ΑΡΙΣΤΗ πραγματεία πάνω σε θεολογικά θέματα και στους Μεγάλους Πατέρες της Εκκλησίας. Μόλις μου έστειλε τον «ΩΡΙΓΕΝΗ» -ήταν καλοκαίρι στην Αιδηψό-τον διάβασα και ένοιωσα μεγάλη πνευματική απόλαυση. Τελώ πράγματι κάτω από τη γοητεία της Νέας αυτής μελέτης του και θ