Πολλά μηνύματα από φίλους της στήλης πήραμε τις τελευταίες μέρες για τις συμπληρωματικές κατασκευές του κεντρικού οδικού άξονα στη Λίμνη.
Δευτέρα 6/9 το πρωί είμαστε μάρτυρες τις απευθείας τοποθέτησης 3Α πάνω στην άσφαλτο , για να έλθει στα ίσα με την επόμενη κατασκευή στη περιοχή της Παναγιάς.
Οι απορίες ήταν πως είναι δυνατό να σταθεί το "γαρμπίλι" πάνω στην άσφαλτο , χωρίς αυτή να σκαλιστεί πρώτα για να το συγκρατήσει για λόγους τριβής.
Μετά το ζήτημα του "θανατερού" κόμβου με τη Λίμνη (στροφή για δημόσιες υπηρεσίες).
Τέλος προβλήματα με υπάρχοντα κτίσματα που φαίνεται να παρακάμπτονται στο ...πόδι, καθώς και η σήμανση -ασφάλεια του δρόμου τώρα με την κατασκευή του ( ήδη υπάρχει σοβαρό οδικό ατύχημα από γλίστρημα στο 3Α.)
Μέσω του νομαρχιακού συμβούλου Παντελή Αγγέλου, θέσαμε πιεστικά τα ζητήματα στις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας και σαν απαντήσεις, σας μεταφέρουμε τα εξής.:
1.Η πρακτική γαρμπίλι πάνω σε άσφαλτο είναι αποδεκτή επειδή η άσφαλτος θεωρείται σταθερό υπόβαθρο.
2.Ο κόμβος για τη Λίμνη δεν είναι στη μελέτη του παρόντος δρόμου και πρέπει να μπουν νέα κονδύλια, νέες μελέτες, και νέα κατασκευή για αυτόν...
3.Ήδη ο εργολάβος είναι υπόλογος για θανατηφόρο (;;;πληροφορία από την νομαρχία) τροχαίο που προκλήθηκε στον υπό κατασκευή δρόμο, τις προηγούμενες μέρες.
4.Παρεμβάσεις πάνω στην πορεία του δρόμου μπορούν να καταγγέλλονται απευθείας στις τεχνικές υπηρεσίες της Νομαρχίας, οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τίποτα για οποιαδήποτε παρέμβαση -αλλαγή πορείας μέχρι σήμερα.
5.Για τα παραπάνω είναι ενήμερος και ο Δήμαρχος Ελυμνίων.
Τόσο τα Λιμνιώτικα όσο και η Βόρεια Εύβοια, ανησυχούν για την οδική ασφάλεια του μέλλοντος και του παρόντος για την περιοχή μας.Ελπίζουμε να ανησυχούν και να προσέχουν το ίδιο και οι άμεσα υπεύθυνοι από τον νομάρχη μέχρι τα μέλη των τοπικών αυτοδιοικήσεων που έτσι κι αλλιώς θα χρησιμοποιούν τον ίδιο δρόμο.
Τα εκκλησάκια στο πλάι δεν είναι τιμητικός τίτλος για κανέναν.
Γιώργος Κ. Σταραντζής Δικηγόρος «Ετούτο το σπίτι (το Πανεπιστήμιο) θα φάει το άλλο (το παλάτι)» Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ Το Γυμνάσιο-παράρτημα τότε, Λ. Αιδηψού ιδρύθηκε στα πιο βαριά , στα πιο σκοτεινά χρόνια της Κατοχής το 1944. Η φωτεινή πρωτοβουλία ανήκε στην τοπική οργάνωση του ΕΑΜ Αιδηψού της οποίας γενικός γραμματέας ήταν ο Γιάννης Βασιλάκος . Ένας νέος πλημμυρισμένος από τα ιδανικά του ΕΑΜ για μια Ελλάδα με εθνική ανεξαρτησία. Με δημοκρατικό σύστημα διακυβερνήσεως. Μια Ελλάδα της Ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δουλειάς, της προόδου και της ανόρθωσης. Μια Ελλάδα που, ως πρώτη προτεραιότητα θα έβαζε την παιδεία και την μόρφωση του λαού μας. Αυτός ήταν ο ιδεολογικός προσανατολισμός του νεαρού , τότε, γραμματέα του ΕΑΜ Αιδηψού, ο οποίος διέθετε και μόρφωση και σύνεση. Συνεπικουρούμενος από το ΕΑΜ Ιστιαίας του οποίου ο γενικός γραμματέας ήταν τότε ο δικηγόρος Κώστας Τσάμης - μου τον γνώρισε εδώ, στην Αθήνα ο φίλος μου γιατρός Σπύρος Περπατάρης - ανέπτυξε κα