Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυξημένα κοινοτικά κονδύλια για την αλιευτική παραγωγή και τις ιχθυοκαλλιέργειες




Του κ. Παναγιώτη Γεωργίου Κούβαρη

Σύμφωνα με την Επίτροπο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη, τη νέα προγραμματική περίοδο βάσει του νέου κοινοτικού κανονισμού για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, που υιοθετήθηκε επί ελληνικής προεδρίας, αναλογούν στην Ελλάδα κονδύλια ύψους 388.777.914 ευρώ για την αλιευτική παραγωγή και τις ιχθυοκαλλιέργειες.
Τα κονδύλια αυτά της περιόδου 2014-2020, σε σύγκριση με την προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2007-2013, είναι αυξημένα κατά 87%.

Αναλυτικά, την προγραμματική περίοδο 2014-2020:
■Ποσό 309.622.000 ευρώ προορίζεται για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής αλιείας, των υδατοκαλλιεργειών και τη βελτίωση της μεταποίησης αλιευμάτων και προϊόντων υδατοκαλλιέργειας.
■Ποσό 54.064.787 ευρώ θα διατεθεί για τον έλεγχο και την επιθεώρηση αλιευτικών σκαφών, 16.368.547 ευρώ για τη συλλογή αλιευτικών δεδομένων.
■Ποσό 4.277.020 ευρώ προορίζεται για την ενίσχυση της αποθεματοποίησης αλιευτικών προϊόντων.
■Ποσό 4.445.560 ευρώ θα διατεθεί για την εφαρμογή Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής.
Τα ευχάριστα νέα για την σημαντική αύξηση των κονδυλίων, που θα διατεθούν στον αλιευτικό τομέα της χώρας μας την επταετία 2014-2020, μετέφερε ήδη η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος εκφράζουν την ικανοποίησή τους για τη σημαντική αυτή αύξηση των προς διάθεση κονδυλίων και επισημαίνουν την πρόθεσή τους να καταβάλουν όλες τις απαιτούμενες προσπάθειες προκειμένου η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων να πραγματοποιηθεί με τους καλύτερους δυνατούς ρυθμούς, ώστε να στηριχθεί περαιτέρω η εγχώρια αλιευτική παραγωγή και ο κλάδος των ιχθυοκαλλιεργειών.
 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,