Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Προβλέψεις…


Του Πάνου Β.

Το Σάββατο όλα τα βλέμματα δεν θα είναι στην πρώτη ολομέλεια της βουλής αλλά στη παράδοση-παραλαβή από την πρώην  πρόεδρο στον καινούργιο.
Τη Κυριακή δε πα να γίνεται ότι θέλεις στα πολιτικά, όλα τα βλέμματα θα είναι καρφωμένα στα επεισόδια της Τούμπας.
Η υποψηφιότητα του Μεϊμαράκη θα εκτοπίσει τα δελφινάκια και τις σαρδέλες από τη κούρσα της διαδοχής, θα απειλήσει να διασπάσει τη μεγάλη καραδεξιά παράταξη, αλλά ο φόβος να δημιουργηθούν νέα ΛΑΟΣ,ΑΝΕΛ,ΠΟΛΑΝ κλπ σε δύσκολους κοινοβουλευτικά καιρούς , δεν θα φέρει διάσπαση, αλλά άφθονο ενωτικό δηλητήριο. Ο νέος σίγουρος πρόεδρος δεν θα δεχτεί τα συγχαρητήρια από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γιατί επιθυμεί
να επιβιώσει.
Το να επιλέγει κάποιος μαθητής αν θα θέλει ή όχι να του γίνεται το μάθημα των ελληνικών θρησκευτικών θα είναι το κυρίαρχο ζήτημα της ελληνικής παιδείας. Έτσι αποφεύγουμε να θέσουμε ιταμά θέματα όπως οι ελλείψεις εκπαιδευτικών, τα κακορίζικα σχολεία και το ότι η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου θα γίνεται από το ιερατείο των Δελφών.
Αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ, θα γίνει επίσημη καταγγελία στο Λευκό οίκο ότι ο φωτογράφος έβγαλε με μοντάζ-φώτοσοπ  το ζεύγος Ομπάμα ψηλότερο από το ζεύγος Τσίπρα , για να δείξει τη διαφορά οικονομικού μεγέθους των κρατών. Θα το καταγγείλει ο νέος πρόεδρος της ΝΔ αυτοπροσώπως, σαν ειρωνεία.
Μετά από τη συνάντηση Πούτιν Ομπάμα και τη νέα «Γιάλτα» μέσης ανατολής, άρχισαν οι βομβαρδισμοί του Ισλαμικού κράτους και των συνεργατών τους από τους Ρώσους στη Συρία. Αυτοί θα συνεχιστούν και τα επόμενα 30 χρόνια με αποτέλεσμα το προσφυγικό ρεύμα προς τα νησιά μας ή να γιγαντωθεί με 5 εκατομμύρια πρόσφυγες  ή να μηδενισθεί ελλείψει ζωντανών που να μπορούν να φύγουν.
Η Γερμανία απέκλεισε τη μετανάστευση σε αυτή, τους κατοίκους των Βαλκανίων. Οι 700.000 Σύριοι πρόσφυγες που δέχτηκε έκλεισαν όλες τις δουλειές , έτσι όσοι από τους υπόλοιπους ευρωπαίους ήθελαν να βρουν δουλειά στο Μόναχο απέμειναν μονάχοι. Να λοιπόν και οι πραγματικοί λόγοι της άκρατης αντιμεταναστευτικής πολιτικής: Μας παίρνουν τις δουλειές μας στα άλλα …κράτη.
Ο Δήμος Λίμνης έχει ακόμα Δήμαρχο αλλά και δημοτικό συμβούλιο. Το πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν μιλάει σε κανέναν και όλοι αναμένουν το θαύμα της Ανάστασης. Έτσι πιθανά το επόμενο Πάσχα , εφόσον πάνε όλοι στην ίδια εκκλησία, να φιληθούνε με το αναστάσιμο κερί και ο Δήμος να επανέλθει στη κανονική λειτουργία.
Σύντομα η επίσημη αναγνώριση του Ηφαιστίωνα σαν κατοίκου της περιοχής τύμβου Κάστα της Αμφίπολης μετά από απόφαση του Μεγάλου Αλεξάνδρου θα δημιουργήσει έναν τεράστιο πόλο έλξης τουριστών στη περιοχή από όλο τον κόσμο. Το προσκύνημα και οι όρκοι που θα δίδονται στη περιοχή, θα ξεπεράσουν κατά πολύ τους επισκέπτες της Ερεσού στη  Λέσβο εξαιτίας της Σαπφούς. Υπάρχει μια μικρή δυσκολία στο να το ξεπεράσει το ομοφοβικό μας έθνος, αλλά θα συσταθεί επιτροπή από Άδωνη και Νικολόπουλο και όλα θα πάνε καλά. Τα βιβλία της ιστορίας ΔΕΝ θα αλλάξουν.
Η αγαπητή μας εκδότρια Πάρη τη πρωτομηνιά γιόρτασε τα γενέθλιά της για άλλη μια φορά. Εύχομαι, μαζί με όλους τους αναγνώστες του Παλμού, υγεία και μακροημέρευση μαζί με τα βδομαδιάτικα φύλλα της εφημερίδας μας πάντα στο χέρι. Η πρόβλεψη είναι, ότι όπως δεν θα μάθετε ποτέ το χρόνο αφετηρία, έτσι δεν θα υπάρξει ποτέ και ο χρόνος που θα αρχίσει να γερνάει! Πάρη Χρόνια Πολλά , δημιουργικά, αγωνιστικά και πεισματάρικα!

Δημοσιεύθηκε στον Παλμό της Βόρειας Εύβοιας στις 3-10-2015








Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν