Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ανάρτηση του δασικού χάρτη Ν. Ευβοίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΑΣΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ
Η Διεύθυνση Δασών Ν. Ευβοίας σας ενημερώνει  ότι μετά το από 151176/60/11-1-2017 έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  αναφορικά με  τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό της κλιμάκωσης των αναρτήσεων των δασικών χαρτών για το σύνολο της χώρας μας, θα προβεί στην έκδοση απόφασης Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη για το σύνολο της Περιφερειακής Ενότητα Ευβοίας  την Παρασκευή 20-1-2017.
Η ανάρτηση του  δασικού  χάρτη Ν. Ευβοίας, κατά την έννοια του αρ. 14 του ν. 3889/10 όπως ισχύει, θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά στον ειδικό διαδικτυακό τόπο (Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε.) της παρ. 11 του αρ. 13 του ν. 3889/10, όπως ισχύει.
Μέσω της δημοσιότητας του δασικού χάρτη, που θα επιτευχθεί µε την ανάρτησή του, θα
παρέχεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο να λάβει γνώση του περιεχομένου του και να αμφισβητήσει, το χαρακτήρα ή τη µορφή ή/και τη θέση εκτάσεων που έχουν αποτυπωθεί σε αυτόν.
Η ανάρτηση θα περιλαμβάνει τον θεωρημένο δασικό χάρτη, στον οποίο απεικονίζονται τα στοιχεία που περιγράφονται στην παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3889/2010, όπως ισχύει, τον ιστορικό ορθοφωτοχάρτη, που θα απεικονίζει τα πολύγωνα των δασικών εν γένει εκτάσεων, που προσδιορίστηκαν από τα φωτοερµηνευτικά στοιχεία των παλαιότερων αεροφωτογραφιών και την απόφαση για την ανάρτηση του δασικού χάρτη, στην οποία είναι ενσωματωμένη ανακοίνωση-πρόσκληση  για την υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του.
Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αντιρρήσεων ξεκινά  δέκα πέντε (15) ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης  ανάρτησης  του δασικού χάρτη.

Αντιρρήσεις, όσον αφορά τις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις, μπορούν να υποβάλουν:
φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και
το Ελληνικό Δημόσιο και οι οικείοι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού,
εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του εννόμου συμφέροντος τους εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα.
Επιτρέπεται η υποβολή αντιρρήσεων, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία εξήντα (60) ημερών και σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση υποβολής αντιρρήσεων. Η προθεσμία αυτή παρατείνεται για είκοσι (20) ημέρες, για πρόσωπα που κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στην αλλοδαπή.

Οι πολίτες μετά την έκδοση της Απόφασης Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη Π.Ε. Ευβοίας θα ενημερωθούν αναλυτικά για τις διαδικασίες υποβολής των αντιρρήσεων (περιεχόμενο ανάρτησης, δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων, προθεσμίες, τέλος άσκησης αντιρρήσεων) με ανακοινώσεις της Δ/νσης Δασών Ν. Ευβοίας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και στους οικείου Δήμους, Δημοτικά Διαμερίσματα, Τοπικές Κοινότητες  και λοιπά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν