Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εγκαίνια Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής στα Καμάρια


Στις 17-01-2017 ημέρα Τρίτη, η Διεύθυνση Εύβοιας μεγάλωσε κατά μια σχολική μονάδα. Είχαμε λοιπόν  την ευτυχία να εγκαινιάσουμε ένα νέο σχολείο που τόσο χρειάζονταν η περιοχή και οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καμαρίων  που πιστεύουμε ότι
θα ανταποκριθεί άριστα στις πραγματικές ανάγκες των μαθητών ΑΜΕΑ  που θα φοιτήσουν
τα επόμενα χρόνια.
Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων Χρυσόστομος, ο υφυπουργός Παιδείας Δ. Μπαξεβανάκης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ακριώτης και Τ. Πρατσόλης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας Χρ. Δημητρίου,  ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας Δ. Κυριτσόπουλος,  ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων Γ. Καπενεκάς, η Σχολική Σύμβουλος 13ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ειδικής Αγωγής Ε. Λαπαντζή, ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Δ. Κωνσταντινάκης καθώς και εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς.
..........
                                      Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας

                                                           Δημήτριος Κυριτσόπουλος    

.............................
Στην Ιστιαία παρευρέθηκαν οι βουλευτές  ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας  κ.κ. Γιώργος Ακριώτης, Ζωή Λιβανίου και Τάσος Πρατσόλης  για τα εγκαίνια του Ειδικού Σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Καμαρίων την 17η Ιανουαρίου 2016. Το παρών έδωσε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκης. 
Με ιδιαίτερη συγκίνηση, Υφυπουργός και βουλευτές  χαιρέτισαν τη λειτουργία του σχολείου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα σε περίοδο ασφυκτικών δημοσιονομικών συνθηκών, η κυβέρνηση επιμένει και καταφέρνει να ανοίγει σχολειά, να προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς και να κάνει μεταρρυθμίσεις, για μια  δημόσια δωρεάν και δημοκρατική εκπαίδευση που απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.
Επίσης τόνισαν τη σπουδαιότητα του ΕΕΕΕΚ για τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, τις οικογένειες  αλλά και την τοπική κοινωνία και ευχήθηκαν μακροημέρευση του Σχολείου.
................................................

Στα εγκαίνια της Σχολικής Μονάδας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στα Καμάρια Ιστιαίας παρευρέθη ο Σίμος Κεδίκογλου. Πρόκειται, όπως τόνισε, για την ολοκλήρωση μιας μακράς προσπάθειας που είχε ως στόχο  την ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες στη σχολική διαδικασία, ως αυτονόητο, άλλωστε, δικαίωμα κάθε παιδιού στις κοινωνίες των ίσων ευκαιριών. Με τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά της Βόρειας Εύβοιας να συμμετάσχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία σε ένα κατάλληλο σχολικό πλαίσιο φοίτησης με τις απαιτούμενες υποδομές και το εξειδικευμένο προσωπικό, προκειμένου να μπορέσουν να γίνουν ανεξάρτητα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας.
Ο Σίμος Κεδίκογλου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Ολοκληρώθηκε μία μακρά προσπάθεια και πετύχαμε ένα στόχο που ήταν απαραίτητος εδώ και καιρό. Ο πιο  σημαντικός δείκτης μιας κοινωνίας είναι η συνοχή της και η πιο σημαντική παράμετρος αυτού του δείκτη είναι η φροντίδα για τα πιο ειδικά μέλη μιας κοινωνίας, μιας κοινότητας και είναι πραγματικά ειδικά αυτά τα παιδιά και αξίζουν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας μας. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσέφεραν στην ολοκλήρωση αυτού του στόχου».

................................
Με διπλή χαρά παραβρέθηκα στα εγκαίνια του ειδικού σχολείου (ΕΕΕΕΚ) Καμαρίων Ιστιαίας. Παραδίδεται ένα έργο αναγκαίο για παιδιά και γονείς της περιοχής και είμαι υπερήφανος που φέρει τη σφραγίδα μου. Θα μπορούν να πηγαίνουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από το ειδικό δημοτικό του Ν. Πύργου που επίσης ιδρύσαμε. Είναι η τελευταία μιας σειράς δομών που βελτίωσαν σημαντικά τον χάρτη εκπαίδευσης στην Εύβοια. Η ευαισθησία μας πρέπει να φαίνεται σε συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη!
Συμεών Κεδίκογλου
----------------------------------
Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ. Χρυσοστόμου, τελέστηκε σήμερα (17/1/2017) με κάθε επισημότητα ο Αγιασμός Εγκαινίων του Ειδικού Σχολείου ΑμΕΑ Καμα-ρίων, η λειτουργία του οποίου έχει ήδη αρχίσει.
Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στην εκδήλωση παρέστησαν εκτός του Μητροπολίτη ο υφυπουργός Παιδείας κ. Mπαξεβανάκης, οι Βουλευτές Ευβοίας κ.κ.  Ακριώτης, Πρατσόλης, Σίμος Κεδίκογλου, Συ-μεών Κεδίκογλου, κα. Λιβανίου, ο Περιφερεικός Διευθυντής Πρωτοβάθ-μιας και Δευτεροβάθμιας Εκπέδευσης κ. Δημήτρίου, ο Διευθυντής δευ-τεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Κυριτσόπουλος και εκπρόσωποι φορέων και Υπηρεσιών καθώς  και μεγάλος αριθμός πολιτών.
Μετά την Ευλογία του Μητροπολίτη, χαιρετισμούς απηύθυναν οι όλοι οι βουλευτές και επίσημοι ενώ για την ίδρυση του Σχολείου μίλησαν ο διευθυντής του ειδικού σχολείου κ. Δαυίδ Κωνσταντινάκης ο αντιδήμαρ-χος παιδείας κ. Σπανός και η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσ-ταθίου, με την ομιλία της οποίας έκλεισε η εκδήλωση.
Η κ. Ευσταθίου τόνισε ιδιαίτερα στην ομιλία της για τον καθοριστικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην αρωγή των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αφού ως θεσμός είναι εξ ορισμού εγγύτερα στην κοινωνία, πε-ρισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.
Για τον λόγο αυτό εξάλλου με πρόσφατη απόφαση ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, αποφάσισε να απαλλάξει ή να ελαφρύνει από τα βάρη των οικονομικών τελών ευπαθείς και οικονομικά αδύνατες κοινωνικές ομά-δες του Δήμου, έχοντας ως βασικό στόχο να επεκτείνει τις δραστηριότη-τες του προς αυτή την κατεύθυνση.





Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,