Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

για ένα λεπτό ζωής παραπάνω...

του Πάνου Β.
Πόσο άραγε κοστολογούμε τη ζωή μας;
Πόσο θα πληρώναμε για αυτή ή πόσο θα συνεισφέραμε για να επιμηκύνουμε τη ζωή ενός συνανθρώπου μας;
Υπάρχει ζωή που αξίζει περισσότερο από μια άλλη;
Θα δίναμε τα πάντα για να σώσουμε τη ζωή μας,τη ζωή των παιδιών μας.
Θα δίναμε κάτι για να σώσουμε τη ζωή κάποιου άλλου;
Το κίνημα αλληλεγγύης για τον μικρό Παναγιώτη-Ραφαήλ με συγκίνησε.
Απηύδησα με το κράτος που απέρριψε την αίτηση της οικογένειας και συμφώνησα με το Κράτος της Κύπρου που ενέκρινε την αίτηση ενός Κυπριοτόπουλου με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.
Πριν από χρόνια μια επιτροπή του ΙΚΑ στη Χαλκίδα μου είχε απαντήσει αρνητικά στο αίτημα να πάρουμε ακουστικά βαρηκοΐας για συγγενή μου με τη προφορική αιτιολογία ότι "αφού θα πεθάνει από καρκίνο τι τα χρειάζεται;"
Από τότε οι επιτροπές και οι γνωματεύσεις τους πέρασαν στη θεϊκή τους υπόσταση που τους αξίζει: αποφασίζουν για τη ζωή,τον θάνατο,τη γιατρειά ή την κατάντια του καθενός μας.
Του καθενός που πληρώνει για να στηρίζει τα συστήματα υγείας, που ακούει ότι ο άλλος χρωστάει 200 μύρια και κυβερνάει και παίρνει απορριπτικές αποφάσεις για την ελπίδα ενός μικρού παιδιού στη ζωή.
Μετά μαζευόμαστε όλοι εμείς.
Επειδή έχουμε παιδιά,επειδή έχουμε γνωστούς που υπέφεραν.
Επειδή η μνήμη της γιαγιάς Ανθής που έφυγε πριν από λίγο ή και της μάνας μου ,με παρακινεί αντί για λουλούδια και κόλλυβα,να βοηθήσω να σωθεί ένα παιδί,ένας άνθρωπος ακόμα.
Επειδή η δύναμη των ¨ανθρώπινων" ανθρώπων είναι μεγάλη,επειδή η ελπίδα που λέγεται παιδί είναι ζωντανή,επειδή όσο υπάρχουν παιδιά υπάρχει ελπίδα για όλους.
3-4,5 μύρια λέει η οικογένεια του μικρού σε απόγνωση χρειάζονται για αυτή την ελπίδα.
Τις ίδιες μέρες στο παράλληλο σύμπαν ένα μωρό πατήθηκε μέσα στο χαρτόκουτο που κοιμόταν , ένα άλλο ψήθηκε από τη φωτιά στη Μόρια και 4-5 πνίγηκαν στις Οινούσες. Αυτά δεν έχουν ίντερνετ αλλά γύρω τους έχουν την Ευρώπη και τον πολιτισμό.Άφθονα δις ρέουν σε κυβερνήσεις, ΜΚΟ, διακινητές για να σωθούν τα μωρά του κόσμου,αλλά μην ελπίζεται σε τίποτα αν δεν παρέμβουν οι "ανθρώπινοι" άνθρωποι.
Να παρέμβουμε με τη δύναμη της λογικής,των αισθημάτων,της πολιτικής,της κοινής γνώμης, με ότι χρειάζεται για να πεισθούν οι ανεγκέφαλοι ότι η ανθρώπινη ζωή και η ελπίδα δεν κοστολογείται.
Ξοδέψαμε τρεις Ελλάδες σε σκάνδαλα,θα φαλιρίσει τα ταμεία  για ψίχουλα ο μικρούλης Παναγιώτης Ραφαήλ;Πάμε επίσκεψη στα παιδιά μας στις ΗΠΑ με κρατικά έξοδα ,δυσκολευόμαστε να πούμε Ναι στην αίτηση ενός παιδιού για ζωή;
(Κλείνω με άλλη μια Βορειοευβοιώτικη μνήμη:Αυτή του παπά Παύλου που κίνησε γη και ουρανό για να χειρουργηθεί κάποτε ο Γιάννης Καλυβιώτης, να γίνει φίλος με τη Νταϊάνα και να μάθει όλος ο κόσμος ότι όσο μικρός και όσο μεγάλος και να είσαι η ανθρωπιά είναι αυτή που σε διακρίνει από τα ζώα και τους συνανθρώπους γενικά)

Εδώ όλοι στον αγώνα:(υπάρχουν λινκ και οδηγίες για λογαριασμούς)

Γίνε ο ήρωας του Παναγιώτη-Ραφαήλ



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν