Οι Έλληνες σάρωσαν τα χρυσά στη Βοστόνη στο διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας iGEM!
Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε γι αυτά τα παιδιά! Η iGEM Thessaly 2019, είναι η πρώτη διεπιστημονική ομάδα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που έλαβε μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας iGEM.
"Είμαστε έτοιμοι να εκπροσωπήσουμε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Giant Jamboree του iGEM", είπε η διατμηματική φοιτητική ομάδα πετώντας για Βοστόνη, "έτοιμοι να παρουσιάσουμε το ερευνητικό μας έργο"!
Και το έκαναν!
Η χρυσή ομάδα των νέων επιστημόνων που στόχευσαν ψηλά και πέτυχαν προέρχεται κυρίως από το Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας με τους φοιτητές και αποφοίτους: Λέανδρο Τσίωτο (απόφοιτος), Βασιλική Καββαθά (απόφοιτος), Αθηνά Μυλωνά (τελειόφοιτη), Αφροδίτη Κατσαούνη (τελειόφοιτη), Νικολέτα Ευθυμιοπούλου (4ο έτος), Θοδωρή Κοντογιάννη (3ο έτος) και τον παρουσιαστή Ευβοιώτη Νίκο Ντελκή (3ο έτος).
Δείτε το video της παρουσίασης
[gdlr_video url="https://www.facebook.com/igemthessaly/videos/1071874609829546/" ]
Η ομάδα ήταν υποψήφια για την καλύτερη επιχειρηματικότητα και τις καλύτερες ολοκληρωμένες ανθρώπινες πρακτικές και απέσπασε το χρυσό, όπως επίσης το χρυσό κέρδισαν και για το καλύτερο διαγνωστικό τεστ.
Κι όταν λέμε πως οι Έλληνες επιστήμονες σάρωσαν τα βραβεία στη Βοστόνη το εννοούμε γιατί με χρυσά τιμήθηκαν τόσο η ομάδα από την Αθήνα, όπως κι αυτή της Θεσσαλονίκης.
Consulate General of Greece in Boston

Συγχαρητήρια για την παγκόσμια διάκριση σε όλη την ομάδα της iGEM Thessaly που μας επισκέφτηκε σήμερα στο Γενικό Προξενείο.
Οπλισμένοι με πείσμα, υπομονή, εργατικότητα και αγάπη για την επιστήμη, νέοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας IGEΜ στη Βοστώνη και πήραν το πρώτο βραβείο!!!
Το ερευνητικό πρόγραμμα ODYSSEE απέσπασε το χρυσό μετάλλιο και διακρίθηκε ως το καλύτερο ερευνητικό έργο παγκοσμίως στην κατηγορία της διάγνωσης!
Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, iGEM Thessaly παρουσίασε, πριν λίγες μέρες, το ερευνητικό της έργο με τίτλο «ODYSSEE: a modular platform for field diagnosis of Tuberculosis», στον μεγαλύτερο διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας στον κόσμο. Το ερευνητικό έργο της ομάδας αφορούσε στη δημιουργία ενός τεστ για την έγκαιρη διάγνωση της φυματίωσης με κύριο στόχο την εφαρμογή του στις δομές υποδοχής προσφύγων της χώρας μας.
Στην πρώτη της συμμετοχή στον διαγωνισμό, η ομάδα των δέκα φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατάφερε να αποσπάσει το χρυσό μετάλλιο ανάμεσα σε 375 ομάδες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα, το ODYSSEE διακρίθηκε ως το καλύτερο ερευνητικό έργο στην κατηγορία της διάγνωσης (Best Diagnostics Project) και κέρδισε υποψηφιότητες για τα ειδικά βραβεία καλύτερης υποστηριζόμενης επιχειρηματικότητας (Best Supporting Entrepreneurship) και καλύτερης ενσωμάτωσης του κοινωνικού παράγοντα στο έργο της (Best Integrated Human Practices). Σημειωτέον ότι η ομάδα έλαβε εύφημο μνεία για την τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας κατά την διεξαγωγή των πειραματικών διεργασιών τους.