Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΤΩΝ AZANTI!


Ένας φίλος, πρόσφατα μετανάστης από τη Λίμνη στην Αθήνα, περιγράφει το τι συναντά στο κέντρο της πρωτεύουσας...



Το ξέρετε ότι η πρώτη από τις πολυδιαφημιζόμενες αναχωρησιακές δομές κατατρεγμένων και πολύπαθων μεταναστών-προσφύγων έχει από καιρό υλοποιηθεί στο κέντρο της Αθήνας; Μάλιστα, αυτό επετεύχθη χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να δαπανηθεί φράγκο και χωρίς να υπάρχει περίφραξη!
          Και το άκρον άωτον της υπόθεσης είναι ότι η πλειοψηφία των ανηκόντων σε αυτό έχει από γενιές την ελληνική ιθαγένεια και την υπηκοότητα και όλα τα άλλα που συμμαρτυρούν την ιδιότητα του Έλληνα πολίτη. Θυμάστε; … είναι οι ίδιοι εκείνοι οι «γαλαζοαίματοι» «νυκοκυραίοι» της περίφημης εκλογικής περιφέρεια της Α΄ Αθηνών, οι οποίοι περιέπεσαν κάτω από την κατηγορία του «τσικό» των ποδοσφαιρικών κατηγοριών και τούς έχει γίνει πλέον έμμονη ιδέα να ζητήσουν άσυλο σε άλλη χώρα. Το τελευταίο, βέβαια, θα είχε ενδιαφέρον να προκύψει, για να δούμε το «κράξιμο» της διεθνούς κοινότητας και την αμηχανία της διεθνούς δικαστικής δικονομίας.  
          Εγκλωβισμένοι, πλέον, στις περιουσίες τους, που απαξιώθηκαν συνειδητά ή μη από μια άρρωστα σκεπτόμενη ολιγαρχία των Β. Προαστίων, δεν προσμένουν τίποτα περισσότερο από το να μπορούν να πάνε με ασφάλεια στο σπίτι τους οι ίδιοι, τα παιδιά και τα εγγόνια τους.
          Να μπορούν να κάνουν τα αυτονόητα  πράγματα ενός κατοίκου που ζει, λόγω επιλογής και ανάγκης, στην καρδιά μιας μητροπολιτικής πρωτεύουσας της Ευρώπης. Προσπερνώντας τους μορφασμούς και τα γέλια του πιθανού αναγνώστη μας, θα έκανα το συνήγορο του διαβόλου λέγοντας….ρε παιδιά μπορεί οι πολιτικοί μας να μην έχουν την εμπειρία μιας τέτοιας επίσκεψης. Μπορεί να μη διαθέτουν τα λεφτά ή το μεράκι βρε αδερφέ… Ο Παύλος Μπακογιάννης, επί παραδείγματι, τόσα χρόνια προσπάθειας σαν Δήμαρχος Καρπενησίου μπορεί να μην πρόλαβε να εκδράμει, απορροφημένος να κάνει την Ευρυτανία μητρόπολη του χειμερινού τουρισμού. Ή μπορεί η θωρακισμένη λιμουζίνα του, κατεβαίνοντας την Κηφισίας, να ακολουθεί την πεπατημένη οδό: ότι όχι μόνο δεν κυκλοφορούμε στο κέντρο πεζή και ιδιαίτερα μετά τη δύση του ηλίου αλλά, αν αυτό είναι αναπόφευκτο, με αμάξι μόνο, κλειστά παράθυρα και κλειδαριές, ταχύτητα ανεβασμένη και δε σταματάμε σε κανένα εμπόδιο ...
          Το έχει η μοίρα μας η σημερινή κατάντια για το κέντρο της Αθήνας να συνδέεται με πολιτικούς, οι οποίοι διαθέτουν μεν ύψος αλλά όχι «μπόϊ». Την «Dream Team ή Freak Team…» συμπληρώνει ο ειδικός να πετυχαίνει καλάθια αλλά να αστοχεί σε οποιοδήποτε άλλο κάδο, Βασίλης Κικίλιας. Λες και υπάρχει κάποιος διαγωνισμός και για πρώην, βέβαια, Υπουργούς Υγείας, να συγκεντρώσουν στο κέντρο των Αθηνών όλες τις δομές που σχετίζονται με την υποστήριξη ναρκομανών. Να συντηρούν, δηλαδή, σκιές ανθρώπων ασθενών, που η Οδύσσειά τους τούς έκανε πρωτευουσιάνους στα τελευταία τους. Να περιφέρονται κατά εκατοντάδες σε κεντρικότατες γειτονιές μαζί με τους τουρίστες, θύματα μιας άρρωστης πολιτικής προσέγγισης  καθημερινού «ταϊσματος» με την μεθαδόνη και του αναμενόμενου παρεμπορίου της, που η ελληνική «λαμογιά» πάντα εγγυάται. Λες και επιδιώκουμε, όπως με τα Εξάρχεια, να δομήσουμε μια καινούρια «ατραξιόν» και αντί να πάει κάποιος σε μια χώρα του Τρίτου Κόσμου, να μπορεί να το κάνει γρηγορότερα και φθηνότερα σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.
          O έτερος… σχεδόν ψηλός… Κ. Μιχάλης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των κατώτερων μάχιμων στελεχών του … με τους οποίους νυχτιάτικα τα λέμε συχνά και τους ευχαριστούμε…, μάλλον ειδικεύεται στην υψηλή τρομοκρατία και «σνομπάρει» τον τρόμο της καθημερινότητας του απλού κοσμοπολίτη Αθηναίου, ο οποίος  μάλιστα τον εξέλεξε πολλάκις, όπως, άλλωστε και τους υπολοίπους.
          Επειδή, όμως, η Ομάδα μας είναι μικτή θα ρωτούσαμε την Υπουργό Παιδείας τι εικόνα έχει για τις Σχολικές Μονάδες του Κέντρου και αν εγγυάται την ασφαλή τουλάχιστον προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών/τριών. Δεν της αναφέρουμε άλλα, γιατί δύο καρπούζια σε μια μασχάλη θέλει «μαγκιά» να το κάνει κανείς.
          Συμπληρώνουμε την πεντάδα με τον Πρωθυπουργό μας, με κάποιον αντικειμενικά ψηλό, και τον αφήνουμε να αποδείξει ότι είναι και μεταφορικά άξιος να φέρει αυτόν τον χαρακτηρισμό.
          Αναφέρουμε ότι την Παρασκευή το μεσημέρι, 20 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε το πρώτο συλλαλητήριο όλων αυτών των ταλαίπωρων, που διανοήθηκαν να επιμένουν «κεντρικά» και φλεγματικά να υποστηρίζουν ότι θα κερδίσουν τους κινέζους και αυτούς που «το παίζουν ανάλογα….».
Αν θέλεις, λοιπόν, να μάθεις έλα στην Πλατεία Βάθης!
          Όσο για όλους εσάς που έχετε την ευθύνη διαχείρισης και επίλυσης του προβλήματός μας, αφού δεν κάνετε τα δέοντα και θα συνεχίσετε το ίδιο «βιολί», σάς απευθύνω την ασύμμετρη απειλή της μαγείας της φυλής των Azanti, οι οποίοι πιστεύουν στη δυναμική αυτής της πνευματιστικής διεργασίας που συνεχίζει, όμως, να λειτουργεί ακόμα και όταν ο δράστης κοιμάται.   
                                                                  

                                                           Δρ. Παλάντζας Ιωάννης
                                               Δρ. Φιλοσοφίας του Freie Universitat Berlin
                                                        Κάτοικος Κέντρου Αθηνών

           

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η Εκδήλωση για την ΕΛΔΥΚ στο Σπαθάρι

  της Γιάννας Κορέλη -Μπουλουγούρη φωτο Γιάννη Δραπανιώτη Το Σάββατο   14 Σεπτεμβρίου 2019 έγινε με κάθε επισημότητα   η καθιερωμένη τελετή απόδοσης τιμών στους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου κατά την Τουρκική εισβολή τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974. Τη φετινή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εξής: Ο πρέσβης   της Κυπριακής   Δημοκρατίας κ. Κενεβέζος Κυριάκος   Ο εκπρόσωπος της   Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συνταγματάρχης κ.   Πράγιας Αντώνιος, επικεφαλής στρατιωτικής αντιπροσωπείας.    Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοουλιάς Ανδρέας,     Ο   διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Μαντουδίου     Αστυνόμος Β’ κ. Ντούλμας Δημήτριας   Ο προϊστάμενος του Λιμενικού Σταθμού Μαντουδίου   Υποπλοίαρχος Λιμενικού κ . Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος    Ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Μαντουδίου,   πυρονόμος   κ. Φίφας Αθανάσιος     Ο Δήμαρχος   Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας κ. Τσαπουρν

Μετασχηματιστές που κάνουν... ΜΠΑΜ!

Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί στο δίκτυο της μετασχηματιστές διανομής με πλήρωση ελαίων (λαδιού), γιατί το λάδι έχει διηλεκτρικές και ψυκτικές ιδιότητες. Όταν προκληθεί εσωτερικό βραχυκύκλωμα το λάδι διασπάται σε εύφλεκτα αέρια (μεθάνιο, κτλ) και τότε δημιουργείται υπερπίεση η οποία οδηγεί σε διάρρηξη του δοχείου του μετασχηματιστή, σε ανάφλεξη των αερίων (λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο σημείο του βραχυκυκλώματος και της επαφής του με το οξυγόνο του αέρα) και στη συνέχεια σε έκρηξη. Το σημείο ανάφλεξης του λαδιού είναι 140 βαθμοί Κελσίου. Το λάδι δεσμεύει το νερό, για το λόγο αυτό απαιτείται θέρμανση με παράλληλη δημιουργία κενού και φυγοκέντριση του με μηχανή καθαρισμού για την αφύγρανση του. Κατά τη διαδικασία μείωσης του φορτίου ενός μετασχηματιστή, δηλαδή της συστολής του υγρού πλήρωσης, δημιουργείται συμπύκνωση υδρατμών στο δοχείο διαστολής, τους οποίους φέρνει ο αέρας που εισέρχεται σ'  αυτό μέσω του αφυγραντήρα στους μετασχηματιστές ισχύος ή του αναπνευστικού πώματο

ο δρόμος της απώλειας

του ΠΒ   στις Ροβιές οι ταμπέλες κλείνουν ένα ανοιχτό δρόμο... Φαντάσου να βιάζεσαι να προφτάσεις το φέρρυ στον Αγιόκαμπο ξεκινώντας από τη Λίμνη.Μόλις φτάσεις στη στροφή για Βουτά Ιστιαία, βλέπεις και τρελαίνεσαι, τα τόξα να σου δείχνουν υποχρεωτικά πορεία για Αιδηψό μέσω Ιστιαίας. Να γκαζώνεις στο δρόμο προς Βουτά για να κερδίσεις τον παραπάνω χρόνο που χρειάζεσαι,